Deze training wordt uitgevoerd door:

Kom jij stoomtechniek tegen in je werk? Leer er alles over in deze praktijkgerichte 1-daagse training!

Niveau: ?
Duur: vanaf 1 dag op diverse startdata en locaties
Vakgebied: Procestechniek
Beoordelingscore: 8.7 op basis van 3 beoordelingen

Inschrijven Vraag een offerte aan

In het kort

Stoom wordt vaak ouderwets gevonden en geassocieerd met onder andere stoomlocomotieven. De realiteit is echter dat meer dan 80% van de productiebedrijven stoom gebruikt als belangrijkste energiedrager. Naast toepassing als warmtetransportmiddel wordt stoom ook gebruikt als aandrijfmedium in warmtekrachtcentrales. Stoom biedt dan ook volop perspectieven tot ver in de 21e eeuw. Kennis van stoomtechniek is daarom essentieel voor de juiste werking. In deze basiscursus krijg je de benodigde handvatten om de werking en onderhoudsmogelijkheden van een stoominstallatie te begrijpen. 

Voor wie?

Deze training is geschikt voor technici die werkzaam zijn in de industrie en betrokken zijn bij de installatie, dan wel het onderhoud van stoominstallaties. Ook is de training geschikt voor technici afkomstig van ingenieursbureaus en adviseurs die meer over stoomtechniek willen leren. Gewenste vooropleiding: MBO

Over Econosto Nederland bv

Econosto heeft zich tussen 1892 en 2014 ontwikkeld van een technisch adviesbureau voor Economische Stoomproductie tot een internationale dienstverlener met totaaloplossingen op het gebied van stromingstechniek. Maakt deel uit van de ERIKS groep.

Bekijk het totale aanbod

Na deze training heb je een goed praktisch inzicht in de werking van een stoominstallatie. Naast een gedeelte noodzakelijke theorie bestaat de training in belangrijke mate uit praktische tips en aanwijzingen om tot een goedwerkende installatie te komen. De middag wordt dan ook grotendeels doorgebracht in ons practicumlokaal.

Locatie Startdatum
Capelle Aan Den Ijssel woensdag 11 oktober 2017 Vol
Capelle Aan Den Ijssel woensdag 22 november 2017 Vol

Al onze prijzen zijn excl. BTW

Liever een andere leslocatie of startdatum? Laat het ons weten!

Liever incompany of maatwerk? Vraag een offerte aan

In de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

Belangrijke theoretische stoomaspecten

 • verzadigde stoomtabel
 • soorten stoom               

Stoomdistributie

 • leidingontwatering
 • leiding aanleg
 • dimensionering

Condenspotten

 • uitleg diverse principes
 • praktische aspecten
 • controle mogelijkheden

Praktijk in demonstratieruimte

 • uitleg ketelhuis
 • werking temperatuurregeling
 • werking condenspotten

Reduceren

Temperatuurregeling

De training wordt afgewisseld met theorie en praktijk. Een groot deel van de trainingsdag wordt doorgebracht in onze practicumruimte.

Aan het einde van de training ontvang je een certificaat van deelname. 

Duur Aantal bijeenkomsten All-inprijs (excl. BTW)
1 dag 1 dag € 415,-
Catering & lesmateriaal

Catering & lesmateriaal

Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en lunch of diner, zijn altijd inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Praktijkoefening

Praktijkoefening

Opleiden vanuit de praktijk staat centraal. De docent komt uit het werkveld en gebruikt veel praktijkcases. Het oefenen van vaardigheden voer je uit op echte installaties in ons uitgebreide practicum of op de eigen locatie.

Keuze en kwaliteit

Keuze & kwaliteit

Kies uit meer dan 160 opleidingen, cursussen en trainingen, 45 locaties en diverse startdata of geef jouw wensen hiervoor aan. Je profiteert altijd van de vertrouwde ROVC-kwaliteit met focus op service en praktijk.


Studieadvies nodig? 0318 - 698 697