De nieuwste editie van de TechBarometer is nú beschikbaar! Vraag 'm hier aan
Bekijk de vergelijking via het menu
Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ons aanbod

ROVC werkt met een eigen opleidingsconcept. Alle ROVC opleidingen zijn opgebouwd uit modules. Het voordeel van deze modulaire opbouw? Je kunt heel gericht die specifieke modules kiezen die bij de actuele opleidingsvraag van jouw organisatie passen. Praktijkgericht opleiden en het maximaliseren van motivatie staat in alle ROVC cursussen centraal.

Dagelijkse praktijk altijd het uitgangspunt

Het dagelijkse werk is altijd het vertrekpunt van onze cursussen. De incompany trainingen van ROVC sluiten aan op hetgeen de vakman al weet, kan en doet. Wij leiden op ‘zonder ballast’. Dat is ook het doel van onze opleidingen: praktisch en praktijkgericht opleiden. Medewerkers leren wat werkt, waarom het zo werkt en hoe zij dit ook in andere werksituaties kunnen toepassen.

Modulaire opbouw

De cursusmatrix van ROVC geeft een overzicht van welke cursussen er voor welke niveaus (Check, Maintain, Prevent en Design) beschikbaar zijn. Door de modulaire opbouw kan er gericht een keuze gemaakt worden voor die module of cursus die de medewerker in staat zal stellen zijn doel te bereiken. Bijvoorbeeld zijn dagelijkse werkzaamheden nog beter uitvoeren, of doorgroeien naar een hoger niveau. Of misschien wel een switch binnen de techniek maken of instromen in de techniek als Functioneel Inzetbare Persoon (FIP)? ROVC kan je uiteraard adviseren bij jouw keuze.

Competentiemanagement

Wil je meer gedetailleerd in kaart brengen welke cursussen of opleidingen nodig zijn, dan kun je gebruik maken van het door ROVC ontwikkelde competentiemanagementmodel. Competentiemanagement kan worden ingezet om antwoord te verkrijgen op de vragen ‘Wat is er aanwezig binnen de organisatie aan kennis?’ en ‘Wat zou er aanwezig moeten zijn binnen de organisatie aan kennis?’. Door deze 2 zaken te inventariseren en naast elkaar te leggen, ontstaat een helder beeld waar er een ‘gat’ zit tussen de benodigde en de aanwezige kennis.

Vervolgens kan er gekeken worden naar hoe dat gat aan kennis opgevuld gaat worden. De competenties van de medewerkers zijn gemeten en in kaart gebracht. Nu kunnen de ontbrekende competenties gekoppeld worden aan de relevante cursusmodules. Zo leert de medewerker precies dat wat voor hem benodigd en relevant is. 

Jaap Minderman

Accountmanager

Wil je meer informatie over de opleidingsmogelijkheden voor incompany? Neem gerust contact met mij op!

       

Maatwerk

Wil je nóg specifieker aan de slag met het opleiden van medewerkers, dan is maatwerk een optie. Het gehele opleidingsvraagstuk wordt dan in kaart gebracht. Waar mogelijk kan gekozen worden voor standaardmodules; deze kunnen naar wens gecombineerd worden. Daarnaast kan ROVC specifieke aanvullingen ontwikkelen, zoals trainingen waarbij het praktijkgedeelte geoefend wordt op de eigen machines of installaties. Een maatwerktraject is altijd een incompanytraject.

Bekijk mogelijkheden maatwerk

Open netwerk

Alle trainingen worden zowel incompany als ook in open netwerk setting gegeven. Op meer dan 40 locaties in Nederland kunnen cursisten terecht voor open netwerk trainingen. Wanneer slechts één of een paar medewerkers opgeleid moeten worden, is de keuze voor een open netwerk training voor de hand liggend. De medewerker volgt dan de opleiding met andere cursisten uit dezelfde, danwel een andere branche. Ze leren met en van elkaar en dat motiveert en inspireert!

Bekijk aanbod open netwerk

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.