Bekijk de vergelijking via het menu

Volwassenenonderwijs

Zoek je een technische opleiding voor volwassenen? ROVC heeft het grootste aanbod technische opleidingen van Nederland. Speciaal voor volwassenen.

Bekijk ons opleidingsaanbod!

Wil jij jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied, of wil je een opleiding volgen om aan de slag te gaan in ander vakgebied? Dan kun je tegen praktische zaken aanlopen. Als volwassene heb je vaak niet de tijd en zin om terug te gaan de schoolbanken in en een volledige mbo-opleiding te volgen. Bovendien voel jij je niet meer thuis tussen jonge studenten. De cursus of opleiding die jij wilt volgen moet bij je passen: Doelgericht en praktijkgericht. Volwassenenonderwijs biedt jou dan de oplossing.

 

Wat is volwassenenonderwijs?

Volwassenenonderwijs omvat verschillende opleidingsmogelijkheden die specifiek gericht zijn op volwassenen. De opleidingen voor volwassenen zijn zo ingericht dat ze passen bij de behoeften en verplichtingen van volwassenen. Zoals het werk, een gezin en een benodigd inkomen.  

Het volwassenenonderwijs bij ROVC

Het totale aanbod van ROVC is gericht op volwassenen.
Onze opleidingen en cursussen hebben diverse voordelen:

 

Kortom, de opleidingen voor volwassenen van ROVC zijn ideaal voor iedere volwassene die een technische opleiding wil volgen.

 

 

Werken en leren als volwassene

Als volwassene heb je verplichtingen waardoor het voor het volgen van een opleiding belangrijk is om werken en leren te kunnen combineren. Zo kun je de opgedane kennis direct in de praktijk brengen en hoef je niet minder te gaan werken of veel vrije dagen op te nemen.
Het volwassenonderwijs van ROVC is erop gericht dat werken en leren gecombineerd kan worden.

Twee monteurs van Damen bij een schip

Korte opleidingen voor volwassenen

Het opleidingsaanbod van ROVC bestaat uit verschillende technische cursussen en trainingen. De meeste cursussen en trainingen duren enkele dagen. In die dagen leer je heel doelgericht, dát wat je moet leren voor jouw werk. Wil jij een volledige opleiding volgen voor een technisch beroep? Ook dan heb je veel keuze bij ROVC. De opleidingen bestaan uit het verschillende korte cursussen. Op die manier kun je zelfs een volledige opleiding volgen die je als volwassene makkelijk kunt inpassen in een drukke agenda.

Keuze uit dag- of avondopleiding

Voor de meeste cursussen en trainingen geldt dat je kunt kiezen of je de opleiding overdag wilt volgen, of in de avond. Werk je overdag en heb je geen ruimte om dan een opleiding te volgen? Kies gerust voor de avondvariant. Hou er dan wel rekening mee dat je meer cursusdagen hebt dan in de dagvariant. Duurt de cursus 2 dagen? Dan kun je hem ook volgen in 4 avonden.

Volwassenonderwijs op mbo-niveau

De technische opleidingen van ROVC worden gegeven op verschillende niveaus die vergelijkbaar zijn met mbo-niveau 2, 3 en 4. Dat houdt in dat de cursussen en trainingen praktijkgericht zijn en bedoeld zijn voor volwassenen die in de dagelijkse praktijk te maken hebben met technische werkzaamheden.

Wil je als volwassene een technische mbo-opleiding volgen en een diploma halen? Dan kun je kiezen voor een schakelopleiding. Tijdens de schakelopleiding krijg je in verschillende opeenvolgende cursussen het vaktechnische deel van een erkende mbo-opleiding van NCOI. Voor een officieel mbo-diploma volg je bij NCOI dan nog wel de algemene vakken, de BPV en je proeve van bekwaamheid. 

Geen vooropleiding verplicht

Wil je graag overstappen naar de techniek of een hele andere technische functie? Dan ben je bij ROVC op de juiste plek. Wij leiden je op tot een echt vakmens, ook als je uit een heel ander beroep komt. Je hoeft bij ons niet aan te tonen dat je bepaalde diploma's hebt. Ook zonder dat je een middelbare schooldiploma hebt bijvoorbeeld, kun je de opleidingen en cursussen volgen. En kom je uit een ander vakgebied? Dan heeft ROVC een breed aanbod aan opleidingen waarmee jij je kunt omscholen.

Kies je voor een cursus of opleiding die jouw vakkenis verdiept? Dan is het soms wel wenselijk dat je al bepaalde praktijkervaring en -kennis hebt om inhoud te kunnen volgen. Als dat zo is, staat dat bij de cursus of opleiding vermeld. 

Praktijkgericht

Kies je er als volwassene voor om een opleiding, training of cursus te volgen, dan moet dat direct een toegevoegde waarde hebben voor jouw beroep. De opleidingen van ROVC zijn praktijkgericht. Je leert zoveel mogelijk in de praktijk in plaats van in een klaslokaal. Ook dat wat je leert tijdens de cursussen is zoveel mogelijk gericht op de dagelijkse praktijk van jouw beroep. Daarom zijn de docenten van ROVC ook zelf uit de praktijk.

Om jou het beste de kennis en vaardigheden bij te brengen die je nodig hebt, heeft ROVC drie volledig ingerichte TechCenters. Op die locaties is alles wat je aan praktijkmateriaal en -installaties nodig hebt aanwezig.

Keuze uit meer dan 300 technische opleidingen voor volwassenen

Zoek jij een korte, technische en praktijkgerichte opleiding? Dan heb je bij ROVC de keuze uit meer dan 300 cursussen, trainingen en opleidingen!

Bekijk al onze opleidingen voor volwassenen

 

Welke opleiding past bij jou?

Vind je het lastig om een keuze te maken uit het brede aanbod opleidingen voor volwassenen? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij helpen jou graag bij het maken van de beste keuze of helpen je met het uitstippelen van een persoonlijk ontwikkelplan.

 

Contact met een studieadviseur

 

 

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.