Bekijk de vergelijking via het menu
Krijg inzicht in hoe wij branches verder helpen!

Opleidingsadvies voor jouw branche

ROVC helpt brancheorganisaties en andere samenwerkingsverbanden om leerlijnen en trainingen te ontwikkelen die specifiek op hun behoeften zijn toegespitst. Ons nieuwe TechCenter in Ede biedt mogelijkheden voor brancheorganisaties: het is zo ingericht dat het dé ontmoetingsplaats is voor technisch Nederland.  

Snel schakelen op leerbehoefte

De ontwikkelingen in de techniek én de markt gaan razendsnel. Dat heeft invloed op de mensen die binnen de techniek werken. ROVC heeft diepe wortels in de techniek, hierdoor zien wij die ontwikkelingen vooraf aankomen en kunnen wij hier proactief op reageren. Niet alleen door nieuwe opleidingen te ontwikkelen, maar deze ook te koppelen aan bijvoorbeeld het ‘vakmanschap paspoort’ of het Centraal Register Techniek. Samen met vertegenwoordigers uit jouw branche stelt ROVC algemene functieprofielen met de daarbij behorende competenties op. Deze vertaalt ROVC vervolgens naar passende opleidingsmodules en vult die aan met branche-specifieke onderdelen waar nodig. De opleidingen vinden deels plaats in de vorm van praktijkonderwijs en deels in e-learning omgevingen, zoals Ozone.

Nico van Leeuwen

Wil jij weten welke mogelijkheden ROVC voor jou biedt? Samen met jou zoeken wij graag de oplossingen voor de uitdagingen van jouw branche.

ROVC ontwikkelde de laatste jaren bijvoorbeeld al specifieke brancheopleidingen als:

  • Ventilatie voor woningen (in samenwerking met Binnenklimaat Nederland en IW Nederland)
  • Warmtepompinstallaties(via de Greendeal waar diverse branches, ministeries en marktpartijen in vertegenwoordigd zijn)
  • Paneelbouw: voorschriften en veiligheid (in samenwerking met Techniek NL en WijTechniek)
Cursist Warmtepomp kijkt in camera

Snel schakelen als antwoord op tekort aan technici

Snel schakelen is ook van belang als het gaat om het tekort aan technici. Dit tekort neemt al jaren toe. ROVC leidt technici op waar een tekort aan is en heeft daar inmiddels een naam in opgebouwd. Dankzij onze specifieke methode (Functioneel Inzetbare Personen) kunnen wij snel de behoeften van bedrijven of branches invullen. Bijkomend voordeel van deze unieke methode is dat niet-technici snel een liefde ontwikkelen voor het vak.

De ontmoetingsplek voor technisch Nederland

Om ook in de toekomst snel en vakkundig te schakelen, bouwde ROVC een nieuw en hypermodern praktijkcentrum in Ede. Het gebouw zelf is uitgerust met 7 energie- en klimaatsystemen die volledig uitgelezen kunnen worden door een koppeling tussen BIM- en GBS-data. Daarmee is het een praktijkopstelling op zich. Daarnaast is er binnen het centrum 3.000m2 aan praktijkopstellingen gerealiseerd dankzij partners uit de industrie en de installatiebranche.

Verder stelt ROVC in het TechCenter ruimte ter beschikking aan branches. Een plek waar themabijeenkomsten of vakgroepoverleggen georganiseerd kunnen worden. Een ontmoetingsplek. De 7 unieke TechHubs binnen het praktijkcentrum zijn ingericht op thema’s zoals ‘Smart building’, ‘Industry 4.0’ en ‘Internet of Things (IoT). Daarmee worden deze TechHubs tastbare locaties voor de State of the Art Technology die de techneut van de toekomst nodig heeft.

Aan de slag binnen jouw branche?

Wil jij weten welke mogelijkheden ROVC voor jou biedt? Samen met jou zoeken wij graag de oplossingen voor de uitdagingen van jouw branche. Neem gerust contact op met Nico van Leeuwen, business development, om eens van gedachten te wisselen over de mogelijkheden. Je kunt hem bereiken via 06 - 10 64 86 42 of stuur een e-mail naar nicovanleeuwen@rovc.nl!

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.