De nieuwste editie van de TechBarometer is nú beschikbaar! Vraag 'm hier aan
Bekijk de vergelijking via het menu
Storingstechnicus elektro

Nieuwsoverzicht

Het laatste nieuws uit de techniek!

ROVC maakt warmtepompmonteurs technisch beter met 2 nieuwe trainingen

28 maart 2024
Met de nieuwe warmtepomptrainingen over waterzijdig inregelen en natuurlijke koudemiddelen maakt ROVC monteurs technisch beter zodat ze met meer skills en vertrouwen aan warmtepompinstallaties werken.

Economische onzekerheid weerhoudt technische bedrijven van investeren

5 maart 2024
Ondernemers in de techniek zijn terughoudend als het gaat om het maken van grote investeringen. Belangrijkste reden om de hand op de knip te houden is volgens bijna 40 procent de onzekere economische situatie die alsmaar voortduurt. Bovendien verwacht een vijfde van de technische bedrijven dat hun onderneming er de komende maanden financieel op achteruit zal gaan.

ROVC stapt over naar ATEX-cursussen: op maat gemaakt voor jouw functie.

1 maart 2024
Vanaf september 2024 vereenvoudigden we ons ATEX trainingsaanbod. Dat maakt het makkelijker en sneller om precies de cursussen te volgen die passen bij jouw organisatie en te voldoen aan de voor jou geldende explosieveiligheidsrichtlijnen. 

Veilig werken met propaan

22 februari 2024
Warmtepompen en airco’s worden steeds duurzamer. Dus faseren we faseren milieuonvriendelijke koudemiddelen zoals F-gassen uit en verwelkomen we de natuurlijke koudemiddelen. Eén daarvan is propaan. Dit koudemiddel is een stuk milieuvriendelijker. Wij bereiden technici voor op alle specifieke veiligheidsrisico’s in onze nieuwe training Veiligheidscertificaat brandbare koudemiddelen B3.

ROVC wil mensen en organisaties technisch beter maken

4 december 2023
Soms is het tijd om even stil te staan. Zeker in een sector die zo dynamisch is als de techniek. Waar ligt jouw kracht? Hoe ga je om met de snelle veranderingen? En hoe krijgt jouw bedrijf een geolied team van zij-instromers, startende én ervaren technici? Het zijn dit soort vragen die de noodzaak laten zien van een nieuwe focus. Voor technische organisaties en alle technici, maar ook voor ROVC. Alleen samen maken we verschil. Voor gezonde groei en een betere toekomst voor iedereen.

Publiek-private samenwerking leidt tot effectieve aanpak tekort laadpaalspecialisten

27 november 2023
De Nederlandse laadinfrastructuur staat onder druk. Het tekort aan laadpaalinstallateurs en -monteurs is enorm en belemmert de duurzaamheidsambities van de regering om elektrisch rijden te stimuleren. Op initiatief van Connectr – Energy innovation, ElaadNL en Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise (SEECE) is daarom een publiek-privaat samenwerkingsverband (PPS) gestart onder de naam Plug in & Play.

Wijzigingen in IECEx-examens vanaf 1 januari 2024

17 november 2023
Vanaf 1 januari 2024 zijn er grote veranderingen bij de theorie-examens van IECEx 05, met name het Ex001 examen. PBNA en andere exameninstellingen moeten vanaf dat moment Ex001 aftoetsen via software van IECEx. De meerkeuzevragen worden vanaf dat moment in het Engels afgetoetst. Lees snel meer!

Investeren in zij-instromers: technische branche blijft terughoudend

3 oktober 2023
Ondanks grote aanhoudende tekorten aan technisch vakbekwaam personeel, staat de branche nog steeds negatief tegenover het aannemen van personeel uit andere sectoren. Maar liefst een derde (32%) van de technische bedrijven ergert zich aan vakonbekwame mensen die reageren op vacatures. Drie op de tien (29%) schrijven sollicitanten zonder de juiste diploma’s zelfs gelijk af.

Jacht op technici houdt aan: zeven op de tien afgelopen jaar benaderd voor nieuwe baan

4 september 2023
De zoektocht van technische bedrijven naar vakbekwaam personeel zet onverminderd voort. Het afgelopen jaar zijn maar liefst zeven op de tien technici (68%) benaderd voor een nieuwe baan. Dit blijkt uit de zevende editie van de TechBarometer, dat onderzoek deed onder ruim 1.000 HR-beslissers, 2.700 technici en 1.000 potentiële zij-instromers naar de stand van zaken in de technische branche.

Stikstofcrisis brengt businessmodel technische bedrijven in gevaar

25 juli 2023
De technische branche vreest voor de gevolgen van de stikstofcrisis. Zo denkt 32 procent van de beslissers dat de stikstofcrisis het businessmodel van de organisatie in gevaar brengt, versus 23 procent van de technici. Deze laatste groep is daarnaast ook somber gestemd als het gaat over de toekomst.
1 2 3 4 11 volgende

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.