De nieuwste editie van de TechBarometer is nú beschikbaar! Vraag 'm hier aan
Bekijk de vergelijking via het menu

Praktijkopleidingen

Wat verstaan we onder een praktijkopleider?

Een praktijkopleider is een persoon of bedrijf die begeleiding geeft aan leerlingen die in de praktijk een vak of beroep willen leren. Een praktijkopleider leert deze persoon theoretische kennis in de dagelijkse praktijk toe te passen en brengt de fijne kneepjes van het vak bij.


Een praktijkopleider voor mbo-opleidingen werkt doorgaans voor een erkend leerbedrijf. ROVC is natuurlijk geen leerbedrijf of een praktijkopleider bij een erkend leerbedrijf, maar wel een praktijkopleider in die zin dat je bij ROVC uit wel 300 technische praktijkopleidingen kunt kiezen om te volgen. In deze opleidingen staat praktijkleren centraal.

 

 

Docenten uit de praktijk

De opleidingen, trainingen en cursussen van ROVC worden gegeven door docenten uit de praktijk. Docenten die zelf jarenlang in de praktijk hebben gewerkt, of dat soms nog steeds doen in combinatie met hun rol als docent. De docenten van ROVC weten hoe het er ‘in het echt’ aan toegaat.

We hebben een duidelijke visie: cursussen aanbieden voor en door het bedrijfsleven. Dit betekent: geen overbodige informatie, alleen leren wat nodig is en de theorie altijd in dienst van de praktijk. Hier zetten onze docenten zich 100% voor in!

 

 

Leren in de praktijk bij ROVC

Het leren in de praktijk staat altijd voorop bij ROVC. Dat komt tot uiting in de manier waarop onze cursussen, trainingen en opleidingen zijn opgebouwd. De theorie die je nodig hebt om je werk goed te kunnen doen, leren we je zo min mogelijk klassikaal, maar zoveel mogelijk in een practicum. De opleidingen die we bieden zijn gericht op mensen die in de praktijk werken. Het leren in de praktijk, zorgt er niet alleen voor dat theoretische kennis veel makkelijker opgeslagen wordt, ook levert het een voorsprong in de dagelijkse praktijk. Want het échte leren, dat doe je in praktijk.

Hoe we dat doen? ROVC heeft alle materialen in huis om jou praktijkgericht te laten leren. In onze TechCenters zijn materialen en installaties aanwezig die jij ook in jouw functie tegenkomt. Daarnaast hebben we veel benodigde middelen voor praktijkleren mobiel gemaakt. Volg je een praktijkgerichte cursus of opleiding op een andere locatie dan in een van de TechCenters? Dan zorgen wij ervoor dat alle benodigde middelen aanwezig zijn op locatie, om jou alles wat nodig is in de praktijk te leren.

 

Twee monteurs van Damen bij een schip

 

 

Leren in de eigen praktijk met incompany-opleidingen

Hoewel ROVC de belangrijkste materialen en installaties in huis heeft voor ons aanbod praktijkopleidingen, is de dagelijkse praktijk van veel bedrijven heel specifiek. Denk bijvoorbeeld aan machines of unieke werkwijzen.

Een groot deel van de opleidingen van ROVC geven we ook incompany. Bij jou in de eigen dagelijkse praktijk dus.

 

 

Keuze uit meer dan 300 praktijkopleidingen

Zoek jij een technische praktijkgerichte opleiding? Dan heb je bij ROVC de keuze uit meer dan 300 cursussen, trainingen en opleidingen!

Bekijk al onze praktijkgerichte opleidingen

 

TechCenters van ROVC: de ultieme praktijklocaties

ROVC heeft drie TechCenters die volledig uitgerust zijn met alle middelen die nodig zijn om de technische kennis en vaardigheden zoveel mogelijk in de praktijk te leren.

ROVC Locatie Helmond TechCenter

Naast onze TechCenters in Ede, Helmond en Dordrecht worden onze opleidingen ook op zo'n 35 locaties verspreid door heel Nederland gegeven.

Welke opleiding past bij jou?

Vind je het lastig om een keuze te maken uit het brede aanbod? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij helpen jou graag bij het maken van de beste keuze of helpen je met het uitstippelen van een persoonlijk ontwikkelplan.

 

Contact met een studieadviseur

 

 

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.