De nieuwste editie van de TechBarometer is nú beschikbaar! Vraag 'm hier aan
Bekijk de vergelijking via het menu

Blogs

Leuke artikelen over de techniek!

De vakman als trainer; hoe dan?

7 februari 2024
Je bent een vakman of vrouw en je gaat nu zelf ook trainingen geven. Hoe pak je zoiets aan? In drie lesdagen met een aantal eenvoudige tools van specialist naar trainer, om de kennis over te kunnen dragen aan collega's.

Trends en innovaties

19 december 2023
De technische wereld verandert razendsnel. Wat zijn de drie belangrijkste trends voor 2024? Nico van Leeuwen, Business Developer bij ROVC, vertelt het én legt uit hoe ROVC daarop inspeelt.

Waterzijdig inregelen

5 september 2023
Dat je comfortinstallaties zoals cv-ketels of warmtepompen waterzijdig kunt inregelen, is je waarschijnlijk bekend. Door de sterk fluctuerende gasprijzen heeft waterzijdig inregelen tegenwoordig een nog positievere invloed op de gasrekening van de klant. Maar dat het vanuit nieuwe wet- en regelgeving soms zelfs verplicht is, dat realiseert nog niet iedereen zich. Hoe dit precies zit en wat aan de basis staat van waterzijdig inregelen, vertellen Sander Fielt en Rudi Tenkink

Succesvol zij-instromers opleiden in de industrie

26 mei 2023
Ga de gevolgen van de krappe arbeidsmarkt in de industrie te lijf door samen met ROVC zij-instromers direct in de praktijk op te leiden.

ROVC: dé opleider voor de industrie

23 juni 2022
Bij het woord ‘industrie’ denken veel mensen aan een grauwe fabriek waar je eentonig werk doet en vieze handen krijgt. Dat dit beeld niet klopt én dat het juist leuk is om te zien hoe iets wordt gemaakt, blijkt uit de populariteit van de filmpjes van How It’s Made en Het Klokhuis op YouTube.

Trends in de techniek in 2022

17 januari 2022
Business developer Nico van Leeuwen is binnen ROVC de man die zijn blik vooruit heeft staan. Hij komt tot nieuwe inzichten door te participeren in brancheverenigingen, vakgroepen en community’s en door te praten met onze klanten, de overheid en fabrikanten. Wat zijn in 2022 de belangrijkste trends in de techniek en wat betekent dit voor het opleiden van mensen?

Slimmer en efficiënter werken: 3 tips voor technische bedrijven

4 juni 2021
Ruim een jaar na het uitbreken van de coronacrisis zien we langzaam wat licht aan het einde van de tunnel. Dat geldt ook zeker voor de technische sector, waar de vooruitzichten voor 2021 goed zijn.

Binnenkijken bij… Endress+Hauser

22 april 2021
Endress+Hauser is een leverancier voor meetinstrumenten voor de procesindustrie. Onder het motto ‘From lab to process’ ontwikkelt het bedrijf zich echter steeds meer tot een leverancier die de hele keten kan bedienen. Voor dit Binnenkijken bij-artikel spraken we met Aldert Schollaardt, Manager Marketing bij Endress+Hauser. We vroegen hem onder andere naar hun visie op opleiden en de ontwikkelingen in de techniek.

De wil en de drive om te leren

13 april 2021

Praktijkgericht en direct inzetbaar

31 maart 2021
1 2 3 4 5 volgende

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.