Bekijk de vergelijking via het menu
Samenwerkingspartner van ROVC

InstallQ

InstallQ en ROVC

ROVC staat voor opleiden zonder ballast. Dat doen we door praktische opleidingen te bieden waar jij en je medewerkers écht mee verder komen. Om de kwaliteit van onze trainingen, cursussen en opleidingen te garanderen, hebben wij partnerschappen gesloten met verschillende externe partijen. 

Wat is InstallQ?

InstallQ is de meest toonaangevende kwaliteitsorganisatie binnen de installatiesector. Deze onafhankelijke stichting is door de overheid aangewezen als schemabeheerder voor een aantal verplichte certificeringen. 

Zo beschrijft de InstallQ Erkenningsregeling Elektrotechniek bijvoorbeeld de specifieke eisen voor het verkrijgen van erkenning voor het ontwerpen, installeren, beheren of onderhouden van laagspanningsinstallaties. Hoewel deze certificering (nog) niet verplicht is, biedt het behalen van het certificaat wel degelijk voordelen. Opdrachtgevers vragen er bijvoorbeeld regelmatig om. Bedrijven die gecertificeerd zijn, worden vermeld in het kwaliteitsregister echteinstallateur.nl.

Erkenning als werknemer

Naast de bedrijfscertificering kun je ook in loondienst gecertificeerd worden. Die certificering kun je halen als werkverantwoordelijke, vakbekwaam persoon of voldoende onderricht persoon. Bekijk welke vakopleiding bij jou past!

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.