De nieuwste editie van de TechBarometer is nú beschikbaar! Vraag 'm hier aan
Bekijk de vergelijking via het menu
Werk jij als intercedent? Wij helpen je graag verder met diverse vraagstukken

Advies voor intermediairs

De vraag naar technisch personeel is onverminderd groot. Als intercedent bij een intermediair weet je daar alles van. Door het grote aanbod technische functies heb je steeds vaker technici voor je zitten die solliciteren voor een andere baan in de techniek. Maar hoe herken je of er een goede techneut voor je zit? Welke competenties en vaardigheden heeft de kandidaat al en wat moet hij of zij nog verder ontwikkelen? En welke cursussen en trainingen zijn daarvoor nodig? We helpen je hier graag bij!

En wat nou als je een niet-techneut voor je hebt zitten? Door het tekort aan technici komt dit steeds vaker voor. Hoe weet je dan of een kandidaat de technische aanleg heeft die nodig is voor de beoogde carrièreswitch? Ook daar hebben we een antwoord op.

Competentiemanagement

Ga je het gesprek aan met een techneut die binnen de techniek voor een andere technische functie solliciteert, dan wil je eerst in kaart brengen wat het huidige kennisniveau van de kandidaat is. Bij ROVC doen we graag een nulmeting om dat voor je uit te zoeken. Dit doen we door middel van interviews en kennistesten, eventueel gecombineerd met praktijkassessments in ons praktijkcentrum in Ede, Rotterdam en Helmond. Zo krijgen we inzicht in wat kandidaten al kunnen en hoe snel ze dingen in de praktijk oppakken.

Werken je kandidaten in groepsverband? Dan doen we een nulmeting, gewoon bij je opdrachtgever op locatie. Dus op de toekomstige werkplek van de kandidaten.

Heb je een kandidaat zonder technische achtergrond die graag in de techniek wil werken? Dan wil je natuurlijk weten of er genoeg technische aanleg is om de stap te wagen. Daarvoor hebben we bij ROVC de technische affiniteitentest. De uitslag daarvan geeft onze studieadviseurs een goed idee of een baan binnen de techniek tot de mogelijkheden behoort.

Jaap Minderman

Wil je meer informatie over wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met mij op!

Hulp bij het opleiden van een groep kandidaten

Heb je een groep kandidaten die je wilt opleiden voor een technische functie? Bijvoorbeeld omdat een grote opdrachtgever meerdere technici nodig heeft, of omdat verschillende kleinere opdrachtgevers binnen dezelfde branche naar soortgelijke kandidaten zoeken? Dan hebben we bij ROVC ook traineeships op maat waarvan je de inhoud helemaal zelf samenstelt.

Ligt het tempo van opleiden te laag en kunnen kandidaten meer aan dan normaal nodig is? Kies dan voor een verkort en versneld opleidingsprogramma en geef kandidaten zo in 20 dagen een vliegende start. Of kies alleen de onderdelen uit een bestaande opleiding die voor jouw opdrachtgever en kandidaten relevant zijn. Zo geef je zelf invulling aan het traineeship en sluit het helemaal aan bij de behoefte van je opdrachtgever(s).

Persoonlijk ontwikkelingsplan

Heb je zelf geen technische achtergrond? Dan kan het uitdagend zijn om voor je kandidaten een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) op te stellen. Bij ROVC ontwikkelden we daar een functiehuis voor. Hierin vind je per technische functie een uitgebreide beschrijving van wat iemand moet kunnen en welke kennis en vaardigheden daarvoor nodig zijn.

Aan de hand hiervan stel je vast welke persoonlijke training een kandidaat nodig heeft. Welke cursussen en opleidingen nodig zijn om aan het profiel te voldoen en of er bijvoorbeeld practicumdagen zijn die kandidaten verder kunnen helpen. Hier vind je meer informatie over het functiehuis en het eenvoudig opstellen van een POP.

Eigen medewerkers scholen

Zie je steeds meer kandidaten met de wens om binnen de techniek te werken? Dan snappen we het bij ROVC heel goed als je zelf ook wel wat meer technische achtergrondkennis wilt hebben. Daarvoor organiseren we Techniek voor HR dagen waarin we intercedenten trainen om technisch talent sneller te herkennen. Dat doe je tijdens de workshop ‘Competentiemanagement in de techniek’, die een halve dag duurt.

Daarnaast draai je een halve dag mee in ons praktijkcentrum in Ede, zodat je herkent met welke technieken je kandidaten in aanraking komen. Wat is eigenlijk een productielijn en wat is het werk van een operator? Door zelf meer kennis te hebben van de techniek, is het makkelijker om te beoordelen of kandidaten het in zich hebben om de stap te maken.

Invulling geven aan het opleidingsportal

Weet je wat het POP is en ga je starten met opleiden? Weet dan dat we bij ROVC geautomatiseerde opleidingssystemen hebben die we aan het LMS of de opleidingsportal van intermediairs kunnen koppelen. Om invulling te geven aan een academy of voor het opzetten van een onboardingsprogramma. Dat laatste is vooral handig als een grote groep kandidaten bij een opdrachtgever start. Door onze technische database aan die van intermediairs te koppelen, is er inzicht in welke ROVC-trainingen bij de doelgroep passen. Ook is het mogelijk om alle informatie automatisch door te zetten naar kandidaten. Zodat die bijvoorbeeld automatisch bericht krijgen op welke dagen er een training voor ze op de planning staat.

Hulp nodig?

Heb jij ook steeds meer gesprekken met kandidaten die de techniek in willen? En zijn er vraagstukken waar we je bij ROVC mee kunnen helpen? Neem dan gerust contact op met één van onze accountmanagers! Zij helpen je graag verder!

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.