De nieuwste editie van de TechBarometer is nú beschikbaar! Vraag 'm hier aan
Bekijk de vergelijking via het menu
Voor ieder vraagstuk een passende oplossing

Incompany & maatwerk

Lees hier alles over de mogelijkheden

De ontwikkeling van je medewerkers is belangrijk. Bijvoorbeeld om de kennis up-to-date te houden en om interne doorstroom van je medewerkers te bevorderen. Meestal is de juiste cursus, training of opleiding te vinden in ons uitgebreide aanbod. Maar soms is standaard niet genoeg. Heb je meerdere medewerkers voor een cursus of heb je een specifieke opleidingsvraag? Wij denken graag met je mee voor de juiste (maatwerk)oplossing.

Competentiemanagement als basis voor opleidingen

Voor je jouw medewerkers laat opleiden, is het belangrijk om de opleidingsvraag helder te hebben. Dat kun je doen door de competenties van jouw medewerkers vooraf goed in kaart te brengen en te meten. Door vervolgens de ontbrekende competenties nauwkeurig aan cursusmodules te koppelen, leert jouw medewerker precies dat wat voor hem nodig en relevant is. Dat noemt ROVC ‘opleiden zonder ballast’. Daarnaast kunnen wij ook kennistesten en assessments voor je uitvoeren om de bestaande kennis en vaardigheden van je medewerkers in kaart te brengen.

Open netwerk, incompany of maatwerk?

Is de opleidingsvraag helder, dan kun je onderzoeken op welke manier je de medewerkers wilt opleiden. Alle ROVC-cursussen bieden we zowel via het open netwerk als incompany aan. Wanneer één of enkele medewerkers een opleiding nodig hebben, ligt de keuze voor een open netwerk cursus voor de hand. Maar als meerdere werknemers dezelfde opleiding gaan volgen, is een incompanytraining een betere keuze.

       

Incompany opleiden is soms voordeliger

Heb je meerdere medewerkers die dezelfde opleiding volgen? Dan kan een incompanytraining voordeliger uitpakken dan een open netwerk training. Je kunt dan ook zelf de cursuslocatie kiezen: het ROVC TechCenter in Ede, Rotterdam of Helmond, incompany op jouw eigen bedrijfslocatie of op een andere geschikte locatie. We bepalen in overleg met jou een geschikt tijdstip en je hebt de mogelijkheid om de opleiding aan te passen aan de bedrijfssituatie. Zo voeren we praktijkopdrachten vaak uit op de eigen installaties. 

Maatwerk? Dat kan!

Ons opleidingsaanbod heeft een modulaire opzet. Daardoor kun je gericht kiezen welke modules bij jouw organisatiedoelstellingen passen. Sluit het aanbod niet geheel aan op jouw wensen en behoeften? Dan brengt ROVC jouw opleidingsvraagstuk van A tot Z in kaart. Je kunt verschillende standaardmodules naar wens combineren en daarbij kan ROVC specifieke aanvullingen voor jou ontwikkelen.

Ben je op zoek naar een partij die branchespecifieke opleidingen kan ontwikkelen? Of wil je een bedrijfs- of bedrijvenschool oprichten, waarvan we de inhoud geheel naar jouw wens samenstellen? Ook dat kan allemaal.

Het afsluitende examen of eindtoets

De meeste ROVC-cursussen en opleidingen sluiten standaard af met een examen of eindtoets. Het is mogelijk onafhankelijke examens op maat voor je te ontwikkelen in uiteenlopende technische vakgebieden. Deze examens kunnen we - afhankelijk van jouw wensen en doelen - schriftelijk of mondeling afnemen en zowel op kennis en inzicht als op praktijkvaardigheden gericht zijn.

Meer weten?

Wil je na het lezen van deze informatie gewoon eens even sparren met een van onze accountmanagers? Of direct een advies op maat? Bel dan 0318 - 698 698, onze accountmanagers denken graag met je mee!

Jos Verlinden

Accountmanager

Heb je vragen over incompany mogelijkheden, of wil je meer informatie? Neem gerust contact met mij op.

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.