Bekijk de vergelijking via het menu

Allrounders in techniek hard nodig

Telegraaf: ’Groei stagneert door tekort aan vakmensen’. Ton Heerts, voorzitter van de mbo-raad, geeft aan dat de economische groei tot stilstand dreigt te komen.

De vele openstaande vacatures en de honderdduizenden mensen zonder werk laten ruimte voor verbetering zien op de arbeidsmarkt. In de techniekbranche liggen op dit gebied grote kansen; bedrijven zijn namelijk voortdurend op zoek naar allround technici. Het allround opleiden verkleint de mismatch op de arbeidsmarkt.

De automatisering en toenemende integratie van intelligente technieken vragen om een breder pakket aan vaardigheden. Dit maakt dat een brede opleiding relevanter is dan ooit! Technisch medewerkers versterken met een allround opleiding hun positie op de arbeidsmarkt. Een technicus met verstand van aandrijving, elektronica en besturingssystemen kan verschillende storingen verhelpen.

Wanneer een technicus zijn vaardigheden uitbreidt, vergroot en verbetert hij zijn kansen. Het biedt uitkomst voor bedrijven, omdat technisch medewerkers multi-inzetbaar worden. En bovenal wordt zo het tekort aan technici én de mismatch op de arbeidsmarkt verkleind.

Lees hier het artikel op Telegraaf.nl

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.