De nieuwste editie van de TechBarometer is nú beschikbaar! Vraag 'm hier aan
Bekijk de vergelijking via het menu
Wil jij versneld jouw vak- of beroepsdiploma behalen? Dit is mogelijk door vrijstellingen.

Vrijstelling aanvragen?

  • Vraag vrijstelling aan voor afgeronde onderdelen
  • Behaal versneld jouw vak- of beroepsdiploma! 

Een vak- of beroepsdiploma dichterbij dan je denkt!

Het is mogelijk om versneld een vak- of beroepsopleiding te doen bij ROVC. Dit is het geval als je de afgelopen jaren bij ROVC cursussen en trainingen hebt gevolgd. Heb jij hier bewijs van? Dan kan het zomaar zijn dat je in aanmerking komt voor vrijstelling(en) en je versneld een diploma kunt halen!

  

Vrijstellingen dankzij eerder behaalde diploma's

Heb jij al één of meerdere diploma's of certificaten behaald van cursussen die in een vak- of beroepsopleiding vallen? Dan kun je in aanmerking komen voor een vrijstelling. Heb je een diploma voor NEN, F-gassen of VCA bij een andere opleider behaald? Ook deze certificaten/diploma's kun je gebruiken als bewijslast voor het verkrijgen van vrijstellingen.

Vrijstellingen door werkervaring?

Heb je voor een cursus geen diploma behaald, maar heb je wel werkervaring? Dan is het bijvoorbeeld mogelijk om voor die cursus alleen een examen te doen. Zo hoef je niet de hele cursus te volgen en kun je direct examen doen! 

Hoe kan ik een vrijstelling aanvragen?

Een vak- of beroepsopleiding bestaat uit diverse ROVC-cursussen of trainingen. Heb je al een onderdeel binnen een vak- of beroepsopleiding afgerond? Dan kun je een vrijstelling aanvragen! Hiervoor lever je zelf ‘bewijzen’ aan waaruit blijkt dat je deze onderdelen al op het juiste niveau beheerst. Dit kan door eerder behaalde diploma’s of certificaten die je bij ROVC hebt behaald aan te leveren. Ook kun je diploma's of certificaten uploaden die je bij een andere opleider voor NEN, F-gassen en VCA hebt behaald. Deze vrijstellingen kun je aanvragen in MijnROVC. 

Ga naar MijnROVC

 

Twijfel je of je in aanmerking komt voor een vrijstelling? Of heb je andere opleidingsvragen?

Neem dan gerust contact op met één van onze coaches, Lotte, Rob of Erwin! Je kunt hen bereiken via 0318 - 698 697 of via studieadvies@rovc.nl.

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.