De nieuwste editie van de TechBarometer is nú beschikbaar! Vraag 'm hier aan
Bekijk de vergelijking via het menu

ROVC opent in 2020 een derde TechCenter in Helmond

Cursist staat centraal in inspirerende praktijkomgeving

In april 2020 opent ROVC in Helmond een nieuw TechCenter. Dit is de derde eigen praktijklocatie van de technische opleider, in het hart van de industriële sector. Verspreid over maar liefst 1000 m2 aan theorielokalen en een praktijkhal staan toekomstgerichte installaties opgesteld. Elke technische training sluit naadloos aan op de behoefte van de cursist.

Theoretisch? Praktijk!

Bijblijven is bijscholen. Jouw bedrijf kan niet zonder de kennis en technologie van morgen, dus je zorgt dat jouw personeel de juiste technische trainingen krijgt. Dat kan natuurlijk in een schools klaslokaaltje, net als vroeger. Alleen al de gedachte roept bij sommige technici weerstand op. Muffe gangen, slappe koffie, de draad verliezen in droge theorie - niks voor mij, denkt men.

Gelukkig kun je ook kiezen voor praktijkgericht onderwijs op een meer inspirerende plek, tussen alle relevante industriële installaties van de toekomst. Met docenten uit het werkveld, die weten wat er speelt. Zodat jouw medewerkers - met een nieuw certificaat op zak - weer gemotiveerd en met de benodigde vaardigheden aan de slag gaan. Dat is wat je krijgt als je kiest voor een cursus van ROVC!

De cursist en diens beroepspraktijk staan centraal - dat is het uitgangspunt van ROVC. Om volledig aan te sluiten bij zijn of haar behoefte, zijn we met open blik gaan kijken naar onze opleidingslocaties. Waar kun je een praktisch gerichte training beter geven, dan in een eigen TechCenter? Op onze hoofdlocatie in Ede verschijnt een nieuw, state-of-the-art TechCenter. In Rotterdam opende 16 januari 2018 een tweede praktijkomgeving, vooral gericht op de scheepvaart, offshore en havenindustrie. Het succes is duidelijk in het aantal aanmeldingen terug te zien.

Industrie 4.0

In Helmond vestigen we ons op de Human Campus van Brainport Helmond, ook wel bekend als de slimste vierkante kilometer van Europa. De campus biedt een aangename sfeer - ongedwongen professioneel - en de catering is van hoge kwaliteit. De voor ROVC beschikbare 1016 m2, oftewel vijf practicum lokalen en grote praktijkhal, zijn in april van de modernste apparatuur en installaties voorzien. Industrie 4.0, dus: smart technology, gericht op datagedreven storings- en onderhoudswerkzaamheden, via internet, in the cloud. Trillingssensoren en warmtesensoren leveren een indicatie wanneer in welke machine welk lagertje moet worden vervangen. Hoe ga je daar mee om, als engineer of monteur? Kortom: voorspellende technologie komt uitgebreid aan bod. Per week worden er vijf dagen en vier avonden lesgegeven.

In het TechCenter in Helmond staan alle voorzieningen voor technische cursussen in de industriële automatisering, robotisering, elektrotechniek en maakindustrie, standaard opgesteld. Ook voor procesindustrie en meet- en regeltechniek kunnen cursisten doorlopend terecht. Actuele thema’s als energietransitie en energie-gebonden systemen krijgen veel ruimte. Denk aan koeltechniek: airco- en klimaattechniek, of de basistraining warmte-koudeopslag, bijvoorbeeld.

Zelfvertrouwen

‘Het is een plek waar je wilt zijn!’ vertelt een van de initiatiefnemers, Nico van Leeuwen. Hij werkt als Business Developer bij ROVC. ‘De nieuwe praktijkomgeving vervangt zeven huidige locaties in de regio. Het TechCenter is op meerdere fronten een verrijking. Ten eerste: alle praktijkopstellingen zijn ter plekke aanwezig. Docenten kunnen theorie en praktijk nog makkelijker in elkaar laten overlopen. En nog belangrijker, het voegt zoveel toe voor onze cursisten. We merken het echt aan een groep in het begin; lang niet iedereen voelt zich op z’n gemak in een klassikale omgeving. Daarom bootsen we de werkvloer na, en gaan we ‘gewoon’ aan de slag. En na vier dagen praktijkles denkt de monteur: gaaf, ik kan het! - en hij of zij komt met zelfvertrouwen op het werk terug. Dat is wat we willen bewerkstelligen, bij ROVC.’

Reeds geplande cursussen in TechCenter Helmond

Helmond gaat per april 2020 open voor cursisten. ROVC is reeds bezig met het inplannen van cursussen en trainingen die hier gegeven worden. Hieronder vind je het overzicht per december 2019. Uiteraard worden er steeds cursussen, trainingen en startdata aan deze lijst toegevoegd. 

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.