De nieuwste editie van de TechBarometer is nú beschikbaar! Vraag 'm hier aan
Bekijk de vergelijking via het menu

ROVC geeft opbouw practicum vorm met Festo Didactic

ROVC heeft diverse leersystemen van Festo Didactic aangeschaft

Ede, 4 maart 2019Technisch opleider ROVC heeft haar practicum opnieuw ingericht. Festo Didactic, wereldwijde leverancier van leersystemen voor proces- en fabrieksautomatisering, levert een bijdrage aan die opbouw. ROVC heeft diverse leersystemen van Festo Didactic aangeschaft. Deze systemen gaan gebruikt worden voor verschillende cursussen en trainingen, zoals PLC-besturingstechniek, PLC-techniek met CoDeSys-basis en PLC-systemen.

Festo Didactic levert installaties met de D-variant van de MPS-modules aan voor het practicumgedeelte van ROVC. Daarmee kunnen cursisten zelf een productielijn vormgeven. Marcel Henneman, Sales Engineer bij Festo Didactic: “Bijzonder aan deze D-variant van de MPS-modules, is dat deze uitgerust zijn met AR, QR en RFID-functies. Dit geeft ROVC de mogelijkheid om de koppeling te maken met eigen units en systemen, één van de aspecten waar ROVC bekend om staat. Daarnaast kunnen de MPS-D-stations gekoppeld worden aan willekeurige PLC’s en bussystemen, daardoor heeft het systeem unieke besturingseigenschappen. Dat biedt ROVC enorm veel mogelijkheden, waarmee het klaar is voor de toekomst.”

John Huizing, Algemeen Directeur bij ROVC: “ROVC werkt voor en met haar partners, klanten, docenten en cursisten. Daarom vinden we het belangrijk om hen bij de wederopbouw van ons opleidingsinstituut te betrekken. Vooral na de brand vorig jaar hebben we hen hard nodig om ons pand weer te voorzien van de nieuwste installaties en technieken voor onze cursisten. Destijds heeft Festo ons geholpen door hun locatie beschikbaar te stellen voor practicumdagen. Wij zijn Festo Didactic dan ook wederom ontzettend dankbaar voor hun bijdrage aan onze wederopbouw. Mede hierdoor zijn we in staat om technici met de nieuwste installatietechnieken te laten werken, technieken die ze op de werkvloer ook tegenkomen.”

plc besturingstechniek


Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.