Bekijk de vergelijking via het menu
Welke trainingen dien je te volgen voor dit profiel?

Eerste monteur warmtepomp service en onderhoud (ZK)

Warmtepompen - elektrische aansluitingen en regelingen (verwacht: juli 2024)

Werk je aan warmtepompen vanuit de werktuigbouw, installatietechniek of als zijinstromer en krijg je voor het eerst te maken met elektrotechniek, voedingskabels en signaalkabels? Leer dan de praktische vaardigheden voor het veilig elektrisch en regeltechnisch aansluiten van warmtepompsystemen. Je leert op basis van aansluitschema’s een warmtepomp elektrotechnisch en besturingstechnisch aansluiten en wordt je bewust wat je bevoegdheden zijn en hoe je daarbinnen veilig werkt.

Warmtepompen - verdiepende kennis voor een goede werking (verwacht: najaar 2024)

Dé vervolgtraining voor wie dieper in de wereld van warmtepompconfiguraties wil duiken, en zich wil opwerken naar service- en onderhoudsmonteur en hoger. Je leert meer in detail de opbouw en werking van een warmtepompinstallatie kennen. Je leert de belangrijkste begrippen en het samenspel tussen bron, koelkringloop en afgifte goed doorgronden. Voor jou kent de warmtepomp na deze cursus geen geheimen meer. Je leert principeschema's lezen en begrijpt de werking van de componenten. Deze training helpt je om complexe storingen in warmtepompinstallaties op te lossen.

 

Aanvullende trainingen

Wil je ook werken aan de koudetechnische kant en het gekoppelde (gasverbrandings)toestel van hybride warmtepompen en aantoonbaar veilig elektrotechnische handelingen kunnen uitvoeren? Dan heb je de volgende aanvullingen trainingen nodig.

Welke training past bij mij?

Twijfel je over welke warmtepomptraining je nodig hebt? Neem dan contact op met onze studieadviseurs. Zij adviseren je graag.

Meer over warmtepompen en de verschillende warmtepompcursussen

Warmtepompen en cursussen

 

Lees meer over warmtepompen en de verschillende warmtepompcursussen.

Meer over warmtepompen

Vakmanschap Warmtepomp

 

Wil je meer weten over Vakmanschap Warmtepomp en de andere profielen die je kunt volgen?

Over Vakmanschap Warmtepomp

Nieuwe ontwikkelingen

Op dit moment zijn we bezig om onze warmtepomptrainingen nog beter aan te laten sluiten op de dagelijkse praktijk. Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Aanmelden nieuwsbrief

 

Welke training past bij mij?

Twijfel je over welke warmtepomptraining je nodig hebt? Neem dan contact op met onze studieadviseurs. Zij adviseren je graag.

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.