Deze training wordt uitgevoerd door:

Wil jij leren op een correcte manier uitlijnapparatuur te gebruiken en zelfstandig uitlijningen uit te voeren? Schrijf je in voor deze praktijkgerichte training! 

Niveau: ?
Duur: vanaf 1 dag op diverse startdata en locaties
Vakgebied: Aandrijftechniek

Inschrijven Vraag een offerte aan

In het kort

Slechte uitlijning is één van de belangrijkste oorzaken van stilstand bij roterende machineonderdelen. 50% van de (onnodige) kosten die gemaakt worden hebben hiermee te maken. 

Het nauwkeurig uitlijnen van assen kan een groot aantal stilstandsituaties van machines voorkomen. Productieverlies wordt daarmee gereduceerd. En dat scheelt veel onnodige kosten! In deze training leer je alles wat bij goede uitlijning komt kijken. Denk daarbij aan het gebruik van de juiste uitlijnapparatuur en het doen van metingen. 

Voor wie?

Deze training is geschikt voor technici van de onderhoudsafdeling die verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van as- en/of snaar/riemuitlijningen. Ook voor de maintenance manager, de productiemanager of het hoofd TD is deze opleiding zeer leerzaam. Met de opgedane kennis wordt het belang van correcte uitlijning op de juiste waarde geschat. 

Over SKF

SKF is wereldleider in lagertechnologie en koppelt 100 jaar ervaring in producten, diensten en kennis in nagenoeg alle applicaties in alle industrieën aan de SKF technologieplatformen: lagers, afdichtingen, mechatronica, services en smeersystemen.

Bekijk het totale aanbod

Aan het einde van de training ben je in staat om op de juiste manier uitlijnapparatuur te gebruiken. Je kunt kwalitatieve metingen uitvoeren. Ook ben je in staat de meest voorkomende uitlijningen uit te voeren die je in een industrieel machinepark tegenkomt (pulley, as).

Locatie Startdatum
Nieuwegein dinsdag 14 november 2017 € 480,00 Inschrijven
Nieuwegein donderdag 22 maart 2018 € 480,00 Inschrijven
Nieuwegein donderdag 29 november 2018 € 480,00 Inschrijven

Al onze prijzen zijn excl. BTW

Liever een andere leslocatie of startdatum? Laat het ons weten!

Liever incompany of maatwerk? Vraag een offerte aan

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:
  • Gevolgen van uitlijnfouten 
  • Basiskennis: uitlijning, uitlijnfouten en definities 
  • Technieken: directe metingen – uitlijnen met meetklokken – laser 
  • Procedures: voorafgaande controles – uitlijnprocedures – uitlijntoleranties
  • Praktijkgerichte oefeningen 

De opzet van deze training is praktijkgericht. Naast een theoriedeel is er veel ruimte om zelfstandig aan verschillende uitlijnapparatuur te werken; van basis- tot geavanceerd.

Na deze training ontvangt de deelnemer een certificaat. 

Duur Aantal bijeenkomsten All-inprijs (excl. BTW)
1 dag 1 dag € 480,-
Catering & lesmateriaal

Catering & lesmateriaal

Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en lunch of diner, zijn altijd inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Praktijkoefening

Praktijkoefening

Opleiden vanuit de praktijk staat centraal. De docent komt uit het werkveld en gebruikt veel praktijkcases. Het oefenen van vaardigheden voer je uit op echte installaties in ons uitgebreide practicum of op de eigen locatie.

Keuze en kwaliteit

Keuze & kwaliteit

Kies uit meer dan 160 opleidingen, cursussen en trainingen, 45 locaties en diverse startdata of geef jouw wensen hiervoor aan. Je profiteert altijd van de vertrouwde ROVC-kwaliteit met focus op service en praktijk.


Studieadvies nodig? 0318 - 698 697