De nieuwste editie van de TechBarometer is nú beschikbaar! Vraag 'm hier aan
Bekijk de vergelijking via het menu

Cases & referenties

Ben je benieuwd hoe klanten van ROVC over onze producten en diensten denken? Hier vind je een overzicht van referenties, interviews en cases.

Duurzame daken zijn onmisbaar in de klimaatbestendige stad

Al in 1999 gaf BDA Dak- en Gevelopleidingen de eerste cursussen op het gebied van het monteren van zonnepanelen. Twintig jaar later loopt duurzaamheid als een rode draad door hun opleidingsaanbod. Hoveniers leren in Gorinchem hoe je een groen dak aanlegt dat niet gaat lekken, Feenstra-monteurs worden er opgeleid tot gecertificeerd zonne-energiemonteur. En ook medewerkers uit de bouwbranche leren er de fijne kneepjes van het dak- en gevelvak.

Bekijk interview

Duurzame personeelsplanning met respect voor elk individu

Het Zweedse merk Scania staat bekend om de duurzame motoren in zijn voertuigen. Elke motor kan lopen op honderd procent biodiesel of hydrotreated vegetable oil (HVO). Maar niet alleen de motoren, de hele bedrijfsvoering van Scania is duurzaam. Dus ook de ontwikkeling van medewerkers. “Scania is een geweldig bedrijf waar je écht een leven lang kunt leren,” vertelt Richard van Hoogwaarden, hoofd opleiden en trainen.

Bekijk interview

Groen bouwen met de eerste hybride torenkraan op wielen

De SK487-AT3 City Boy. Zo heet de eerste hybride mobiele torenkraan ter wereld. Bedacht, ontwikkeld en gebouwd door Spierings Mobile Cranes in Oss. Naast een kleine dieselmotor zit er een accu van duizend kilo in. Die zorgt dat de hijskraan ook bij hoge tillasten emissievrij kan werken. De duurzaamheidsvoordelen zijn groot: minder uitstoot en minder geluidsoverlast.

Bekijk interview

Onderhoud is informatie in Smart Industry

Collaboratieve robots, VR-brillen, 3D-printers en big data. Nederlandse productiebedrijven staan op het punt massaal over te stappen op Smart Industry. Dat brengt kansen voor kennisbedrijf IJssel, dat innovatieve oplossingen ontwerpt om productieprocessen te verbeteren.

Bekijk interview

Servicemonteur Mitchell sleutelt succesvol aan zijn eigen toekomst

Mitchell van Laar (25) werkt als servicemonteur stadsverwarming bij Eneco Warmte & Koude. Met zijn eigen Eneco-bus rijdt hij kriskras door de regio Utrecht om klanten te bezoeken, storingen op te lossen en regelstations in te bouwen. Een zelfstandige, verantwoordelijke en zeer afwisselende functie, die hij halverwege zijn mbo-4-opleiding aan ROVC al heeft weten te bemachtigen. Wat is zijn geheim?

Bekijk interview
volgende 1 2 3 4 17 volgende

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.