Wil je hardnekkige storingen kunnen opsporen en elimineren? ROVC leert je een analytische werk- en denkmethode tijdens deze cursus!

Niveau: Prevent ?
Duur: vanaf 2 dagen op diverse startdata en locaties
Vakgebied: Organisatie & Communicatie
Beoordelingscore: 7.7 op basis van 14 beoordelingen

Inschrijven Vraag een offerte aan

In het kort

Bij het optreden van een storing dient deze zo snel mogelijk gelokaliseerd en opgelost te worden. Maar wat te doen bij hardnekkige, terugkerende storingen? Dan is een multidisciplinaire aanpak vereist! In deze cursus leer je werken volgens een standaard methodiek. Je leert het proces of de machine te beschrijven en via een verliesanalyse te komen tot de achterliggende oorzaak van de storing. Vervolgens leer je oplossingen te bedenken en een actieplan op te stellen.

Voor wie?

De cursus Storingen analyseren en voorkomen is bedoeld voor hoofd TD'ers, projectleiders, afdelingsmanagers, engineers, storingsmonteurs en technisch operators die efficiënt en systematisch hardnekkige storingen willen leren herkennen en reduceren. Je wordt opgeleid op het niveau Prevent.

Waarom deze training volgen?

 • Gestructureerde zoekmethode
 • Onderscheid tussen storingen analyseren en storingen verhelpen
 • 10 stappen voor gericht verbeteren
 • Met praktijkopdrachten in de verschillende technieken
 • MBO-deelkwalificatie

Na afronding van de cursus Storingen analyseren en voorkomen heb je een analytische werk- en denkmethode leren kennen waarmee je hardnekkige storingen kunt opsporen en elimineren. Je kent het verschil tussen de oorzaak en het gevolg van storingen en je kunt duidelijk onderscheid maken tussen storingen analyseren en reduceren en storingen verhelpen (symptoombestrijding). Je bent in staat een gericht verbetertraject met betrekking tot storingen te coördineren en begeleiden.

Locatie Startdatum
Ede woensdag 4 oktober 2017 Met startgarantie € 810,00 Inschrijven
Ede maandag 11 december 2017 € 810,00 Inschrijven
Leiden vrijdag 29 september 2017 € 810,00 Inschrijven
Rotterdam donderdag 28 september 2017 € 810,00 Inschrijven

Al onze prijzen zijn excl. BTW

Liever een andere leslocatie of startdatum? Laat het ons weten!

Liever incompany of maatwerk? Vraag een offerte aan

Het gebruik van een analytische methode, waarbij je leert om consequent de volgende stappen toe te passen:

 • Opdracht formuleren
 • Beschrijven van proces / machine
 • Verliesanalyse toepassen welke leidt tot mogelijke oorzaken
 • Oplossingen bedenken en een actieplan opstellen
 • Informatie opdoen over de tien stappen van Gericht verbeteren 
 • Storingsregistratie en -organisatie

Leren doe je in de praktijk! Daarom wordt de lesstof ondersteund met praktijkvoorbeelden. 

Gedurende de gehele cursus wordt je getoetst of je actief deelneemt en of je de geleerde vaardigheden op de juiste manier toepast in de praktijk. Bij een positief eindresultaat ontvang je een bedrijfserkend certificaat.  

CerTech 
Voor de organisatie van onze eindtoetsen werkt ROVC samen met CerTech. CerTech is een onafhankelijke examenorganisatie, verantwoordelijk voor de ontwikkeling, organisatie en het afnemen van examens en toetsen. In opdracht van brancheorganisaties, adviesbureaus en opleidingsinstituten worden jaarlijks ruim 10.000 kandidaten geëxamineerd. Het gaat hierbij met name om examens en toetsen gericht op techniek, veiligheid, beveiliging en organisatie & communicatie. Heb je vragen over examens? Of ben je op zoek naar een partner om examens te laten organiseren? Bel CerTech op 0318 – 698 605 of kijk op www.certech.nl

Duur Aantal bijeenkomsten All-inprijs (excl. BTW)
2 weken 2 dagen € 810,-
Catering & lesmateriaal

Catering & lesmateriaal

Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en lunch of diner, zijn altijd inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Praktijkoefening

Praktijkoefening

Opleiden vanuit de praktijk staat centraal. De docent komt uit het werkveld en gebruikt veel praktijkcases. Het oefenen van vaardigheden voer je uit op echte installaties in ons uitgebreide practicum of op de eigen locatie.

Keuze en kwaliteit

Keuze & kwaliteit

Kies uit meer dan 160 opleidingen, cursussen en trainingen, 45 locaties en diverse startdata of geef jouw wensen hiervoor aan. Je profiteert altijd van de vertrouwde ROVC-kwaliteit met focus op service en praktijk.


Beoordelingsscore

7.7

Gebaseerd op basis van 14 beoordelingen

Algemeen
Inhoud
Docent
Locatie

Ervaringen

Interessante cursus

Hikmet Tirgil, woensdag 29 juni 2016 7
Studieadvies nodig? 0318 - 698 697