Dé ROVC-training die jou optimaal voorbereid op het Stipel-examen om benoemd te worden tot NEN 3840 Vakbekwaam persoon hoogspanning.  

Doel

Na afronding van de training NEN 3840 Vakbekwaam persoon hoogspanning weet je hoe je veilig werkt aan hoogspanningsinstallaties en tevens kun je derden hieraan veilig laten werken. Je maakt gebruik van de juiste gereedschappen en preventiematerialen en je bent in staat om verschillende situaties op veiligheid te beoordelen.

Niveau: Maintain ?
Duur: vanaf 4 dagen waarvan 2 practicumdagen in Amersfoort in ons practicum
Vakgebied: Industriële Elektrotechniek, Veiligheid, Gezondheid & Milieu
Beoordelingscore: 8 op basis van 2 beoordelingen
Inschrijven Vraag een offerte aan

Werk jij aan, met of nabij hoogspanningsinstallaties en wil je door je werkgever benoemd worden tot NEN 3840 Vakbekwaam persoon hoogspanning? Dan is de training NEN 3840 Vakbekwaam persoon hoogspanning bedoeld voor jou. Je wordt opgeleid op het niveau Maintain. Een vooropleiding op minimaal lts-e niveau, de cursus Elektrisch schakelen of vergelijkbaar is een voorwaarde.

Waarom deze training volgen?

 • Optimale voorbereiding op Stipel-examen
 • ROVC maakt deel uit van de NEN-commissies
 • Veilig werken volgens NEN 3840 vertaald naar de dagelijkse praktijk
 • Aantoonbare kennis door een bedrijfserkend certificaat na behalen eindtoets
 • Handelingen uitvoeren in het NEN 3840-practicum
 • Gevaren van elektrische installaties
 • Wetgeving en normen
 • Elektriciteitsvoorziening
 • Bedienings- en veiligheidsmaatregelen in schakel- en verdeelinrichtingen
 • Bescherming tegen aanraking
 • Opwekking en distributie
 • Transformatoren
 • Beveiliging

De training NEN 3840 Vakbekwaam persoon hoogspanning bevat 2 dagen practicum waarin het volgende aan bod komt:

 • Bediening, schakelhandelingen en metingen verrichten aan diverse hoogspanningschakelinstallaties
 • Beoordelen en/of verrichten van bedieningshandelingen met gebruikmaking van gereedschappen, hulpmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen; aansluiten en verwijderen van beproevingsapparatuur

Startdatum Locatie Aantal bijeenkomsten Prijs
dinsdag 4 september 2018 Rooster Ede 4 dagen waarvan 2 practicumdagen in Amersfoort in Amersfoort Met startgarantie € 1.480,00 Inschrijven

Al onze prijzen zijn excl. btw

Liever een andere leslocatie of startdatum? Laat het ons weten!

Liever incompany of maatwerk? Vraag een offerte aan


Voor deze prijzen krijg je all-in service, waaronder:

Geen verborgen kosten

Catering & lesmateriaal

Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en lunch of diner, zijn altijd inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Praktijk

Praktijkoefening

Opleiden vanuit de praktijk staat centraal. De docent komt uit het werkveld en gebruikt veel praktijkcases. Het oefenen van vaardigheden voer je uit op echte installaties in ons uitgebreide practicum of op de eigen locatie.

Docenten uit het werkveld

Keuze & kwaliteit

Kies uit meer dan 160 opleidingen, cursussen en trainingen, 45 locaties en diverse startdata of geef jouw wensen hiervoor aan. Je profiteert altijd van de vertrouwde ROVC-kwaliteit met focus op service en praktijk!

Deze training wordt op de laatste bijeenkomst afgesloten met een eindtoets. Bij een positief eindresultaat ontvang jij een bedrijfserkend certificaat van ROVC en kan je door jouw werkgever benoemd worden tot NEN 3840 Vakbekwaam persoon hoogspanning.

CERTECH
Voor de organisatie van onze eindtoetsen werkt ROVC samen met CerTech. CerTech is een onafhankelijke examenorganisatie, verantwoordelijk voor de ontwikkeling, organisatie en het afnemen van examens en toetsen. In opdracht van brancheorganisaties, adviesbureaus en opleidingsinstituten worden jaarlijks ruim 10.000 kandidaten geëxamineerd. Het gaat hierbij met name om examens en toetsen gericht op techniek, veiligheid, beveiliging en organisatie & communicatie. Heb je vragen over examens? Of ben je op zoek naar een partner om examens te laten organiseren? Bel CerTech op 0318 – 698 605 of kijk op www.certech.nl

Wil jij ook het Stipel persoonscertificaat behalen?
Dat kan! Na het afronden van deze cursus ben jij ook optimaal voorbereid op het Stipel-examen. Om hieraan deel te nemen dien je jezelf in te schrijven bij een onafhankelijk extern examenbureau. Dit examen is niet bij de cursusprijs inbegrepen. 

Afhankelijk van de locatie en data raden wij de volgende onafhankelijke exameninstanties aan: 

Studieadvies nodig? 0318 - 698 697