NEN 3840 Installatie- of werkverantwoordelijke hoogspanning worden? Volg deze ROVC-training en je bent optimaal voorbereid op het Stipel-examen.

Doel

Na afronding van de training NEN 3840 Installatie- of werkverantwoordelijke hoogspanning ben je in staat de verantwoordelijkheid te dragen en de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen om de bedrijfsvoering van hoogspanningsinstallaties te waarborgen.

Niveau: Prevent ?
Duur: vanaf 5 dagen waarvan 3 practicumdagen in Amersfoort
Vakgebied: Industriële Elektrotechniek, Veiligheid, Gezondheid & Milieu
Beoordelingscore: 9 op basis van 1 beoordelingen
Inschrijven Vraag een offerte aan

Ben jij of word jij in je werk verantwoordelijk voor de veiligheid omtrent de technische staat, bedrijfsvoering en werkzaamheden met en aan de elektrische installatie en wil je door je werkgever benoemd worden tot werk- of installatieverantwoordelijke hoogspanning? Dan is de training NEN 3840 Installatie- of werkverantwoordelijke hoogspanning bedoeld voor jou. Je wordt opgeleid op het niveau Prevent. Een vooropleiding op lts-e niveau of de cursus Storingstechnicus elektro en ruime praktijkervaring, organisatievermogen en leidinggevende capaciteiten zijn gewenst.

Waarom deze training volgen?

 • Optimale voorbereiding op Stipel-examen
 • ROVC maakt deel uit van de NEN-commissies
 • Met 3 dagen practicum!
 • Bedrijfserkend certificaat na behalen eindtoets
 • Veilig werken volgens NEN 3840 vertaald naar de dagelijkse praktijk
 • Gevaren van elektrische installaties
 • Wetgeving en normen
 • Elektriciteitsvoorziening
 • Bedienings- en veiligheidsmaatregelen in schakel- en verdeelinrichtingen
 • Bescherming tegen aanraking
 • Opwekking en distributie
 • Transformatoren
 • Beveiliging
 • TRA's en schakelberichten

De training NEN 3840 Installatie- of werkverantwoordelijke hoogspanning bevat 3 practicumdagen waarin het volgende aan bod komt:

 • Beoordelen of werkzaamheden juist zijn uitgevoerd en beëindigd
 • Bedieningshandelingen en veiligheidsmaatregelen met gebruik van gereedschappen, hulpmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen uitvoeren en beoordelen
 • Beproevingsapparatuur veilig in hoogspanningsinstallaties toepassen en meetresultaten beoordelen

Startdatum Locatie Aantal bijeenkomsten Prijs
dinsdag 15 mei 2018 Rooster Ede 5 dagen waarvan 3 practicumdagen in Amersfoort Vol

Al onze prijzen zijn excl. btw

Liever een andere leslocatie of startdatum? Laat het ons weten!

Liever incompany of maatwerk? Vraag een offerte aan


Voor deze prijzen krijg je all-in service, waaronder:

Geen verborgen kosten

Catering & lesmateriaal

Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en lunch of diner, zijn altijd inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Praktijk

Praktijkoefening

Opleiden vanuit de praktijk staat centraal. De docent komt uit het werkveld en gebruikt veel praktijkcases. Het oefenen van vaardigheden voer je uit op echte installaties in ons uitgebreide practicum of op de eigen locatie.

Docenten uit het werkveld

Keuze & kwaliteit

Kies uit meer dan 160 opleidingen, cursussen en trainingen, 45 locaties en diverse startdata of geef jouw wensen hiervoor aan. Je profiteert altijd van de vertrouwde ROVC-kwaliteit met focus op service en praktijk!

Deze training wordt op de laatste bijeenkomst afgesloten met een eindtoets. Bij een positief eindresultaat ontvang jij een bedrijfserkend certificaat van ROVC en kan je door jouw werkgever benoemd worden tot NEN 3840 Installatie- of werkverantwoordelijke hoogspanning.

CerTech 
Voor de organisatie van onze eindtoetsen werkt ROVC samen met CerTech. CerTech is een onafhankelijke examenorganisatie, verantwoordelijk voor de ontwikkeling, organisatie en het afnemen van examens en toetsen. In opdracht van brancheorganisaties, adviesbureaus en opleidingsinstituten worden jaarlijks ruim 10.000 kandidaten geëxamineerd. Het gaat hierbij met name om examens en toetsen gericht op techniek, veiligheid, beveiliging en organisatie & communicatie. Heb je vragen over examens? Of ben je op zoek naar een partner om examens te laten organiseren? Bel CerTech op 0318 – 698 605 of kijk op www.certech.nl


Wil jij ook het Stipel persoonscertificaat behalen? 

Dat kan! Na het afronden van deze cursus ben jij ook optimaal voorbereid op het Stipel-examen. Om hieraan deel te nemen dien je jezelf in te schrijven bij een onafhankelijk extern examenbureau. Dit examen is niet bij de cursusprijs inbegrepen. 

Afhankelijk van de locatie en data raden wij de volgende onafhankelijke exameninstanties aan: 

Studieadvies nodig? 0318 - 698 697