Wil je meer weten over de installatievoorschriften rondom elektrische installaties? Volg dan de cursus NEN 1010 van ROVC.

Niveau: Prevent ?
Duur: vanaf 6 dagen waarvan 1 practicumdag in Ede op diverse startdata en locaties
Vakgebied: Installatietechniek, Veiligheid, Gezondheid & Milieu
Beoordelingscore: 7.0 op basis van 20 beoordelingen

Inschrijven Vraag een offerte aan

In het kort

Het werken aan elektrische installaties wordt steeds ingewikkelder: in technisch opzicht én qua regelgeving. De regelgeving wordt steeds complexer en is sterk aan wijzigingen onderhevig. De laatste versie NEN 1010:2015/C2:2016  is onlangs aangewezen in het bouwbesluit. De cursus NEN 1010 brengt je op de hoogte van alle essentiële aspecten en consequenties van de norm NEN 1010 voor jouw werksituatie.

Voor wie?

De NEN 1010 cursus is geschikt voor iedereen die binnen zijn bedrijf verantwoordelijk is of wordt voor een technisch veilige installatie volgens de NEN 1010. Je wordt opgeleid op het niveau Prevent. Een elektrotechnische vooropleiding op minimaal LTS-E-niveau of de cursus Elektrisch schakelen en enige elektrotechnische praktijkervaring is gewenst.

Waarom deze training volgen?

 • ROVC maakt deel uit van de NEN commissies
 • Een praktische vertaling van de norm NEN 1010
 • Gericht op huis-, utiliteits- en industriële installaties
 • Met 1 dag practicum!
 • Inclusief de normbundel NEN 1010

Na afronding van de cursus NEN 1010 ben je in staat deze norm toe te passen bij kleinschalige nieuwbouw. Je kunt uitbreidingen en veranderingen in elektrische installaties - zowel huisinstallaties als zeer complexe bedrijfsinstallaties - aanbrengen volgens de NEN 1010:2015. Je voldoet aan de huidige regels voor aanpassingen, onderhoud en kleinschalige nieuwbouw, zoals die binnen onderhouds- en storingsdiensten gebruikelijk zijn en je hebt inzicht in de huidige bepalingen voor componentkeuze, aanlegwijze, schakelen en scheiden, schemasoorten en -toepassingen, mechanische eisen, opbouw van verdeelinrichtingen, etc.

Locatie Startdatum
Ede dinsdag 14 november 2017 € 1.425,00 Inschrijven
Ede maandag 19 maart 2018 € 1.425,00 Inschrijven

Al onze prijzen zijn excl. BTW

Liever een andere leslocatie of startdatum? Laat het ons weten!

Liever incompany of maatwerk? Vraag een offerte aan

 • Schema’s en tekeningen
 • Stroomstelsels
 • Schakelen en scheiden
 • Beveiligen tegen overstroom
 • Basis-, fout- en aanvullende bescherming
 • NEN 1010
 • Component- en leidingberekening
 • Huisinstallaties
 • Bedrijfsinstallaties

De cursus NEN 1010 bevat 2 dagdelen practicum waarin het volgende aan bod komt:

 • Diverse installatiewerkzaamheden in één- en driefasen installaties 
 • Beoordelen van installaties op basis van NEN 1010 voorschriften
De practicumdag duurt van 09.00 tot 16.00 uur. Uiteraard zijn de kosten van koffie/thee en lunch van de practicumdag bij de prijs inbegrepen.


Deze training wordt op de laatste bijeenkomst afgesloten met een eindtoets. Bij een positief eindresultaat ontvang je een bedrijfserkend certificaat.

CERTECH
Voor de organisatie van onze eindtoetsen werkt ROVC samen met CerTech. CerTech is een onafhankelijke examenorganisatie, verantwoordelijk voor de ontwikkeling, organisatie en het afnemen van examens en toetsen. In opdracht van brancheorganisaties, adviesbureaus en opleidingsinstituten worden jaarlijks ruim 10.000 kandidaten geëxamineerd. Het gaat hierbij met name om examens en toetsen gericht op techniek, veiligheid, beveiliging en organisatie & communicatie. Heb je vragen over examens? Of ben je op zoek naar een partner om examens te laten organiseren? Bel CerTech op 0318 – 698 605 of kijk op www.certech.nl

Duur Aantal bijeenkomsten All-inprijs (excl. BTW)
2 maanden 6 dagen waarvan 1 practicumdag in Ede € 1.425,-
Catering & lesmateriaal

Catering & lesmateriaal

Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en lunch of diner, zijn altijd inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Praktijkoefening

Praktijkoefening

Opleiden vanuit de praktijk staat centraal. De docent komt uit het werkveld en gebruikt veel praktijkcases. Het oefenen van vaardigheden voer je uit op echte installaties in ons uitgebreide practicum of op de eigen locatie.

Keuze en kwaliteit

Keuze & kwaliteit

Kies uit meer dan 160 opleidingen, cursussen en trainingen, 45 locaties en diverse startdata of geef jouw wensen hiervoor aan. Je profiteert altijd van de vertrouwde ROVC-kwaliteit met focus op service en praktijk.


Beoordelingsscore

7.0

Gebaseerd op basis van 20 beoordelingen

Algemeen
Inhoud
Docent
Locatie

Ervaringen

Goed gegeven. Veel vragen van deelnemers die direct met elkaar worden opgelost.

Lex Tuinier, donderdag 28 april 2016 8
Studieadvies nodig? 0318 - 698 697