Wil je meer weten over de installatievoorschriften rondom elektrische installaties? Volg dan de cursus NEN 1010 van ROVC.

Doel

Na afronding van de cursus NEN 1010 kun je uitbreidingen en veranderingen in elektrische installaties aanbrengen - zowel huisinstallaties als zeer complexe bedrijfsinstallaties - volgens de NEN 1010:2015. Je voldoet aan de huidige regels voor aanpassingen, onderhoud en kleinschalige nieuwbouw, zoals die binnen onderhouds- en storingsdiensten gebruikelijk zijn en je hebt inzicht in de huidige bepalingen voor componentkeuze, aanlegwijze, schakelen en scheiden, schemasoorten en -toepassingen, mechanische eisen, opbouw van verdeelinrichtingen, etc.

Niveau: Prevent ?
Duur: vanaf 6 dagen waarvan 1 practicumdag in Ede op diverse startdata en locaties
Vakgebied: Installatietechniek, Veiligheid, Gezondheid & Milieu
Beoordelingscore: 7.7 op basis van 18 beoordelingen
Inschrijven Vraag een offerte aan

Ben jij of word jij binnen je bedrijf verantwoordelijk voor een technisch veilige installatie volgens de NEN 1010? Dan is de NEN 1010 cursus geschikt voor jou! Je wordt opgeleid op het niveau Prevent.

Voorkennis
Een elektrotechnische vooropleiding op minimaal lts-e niveau of de cursus Elektrisch schakelen en voldoende elektrotechnische praktijkervaring is gewenst.

Waarom deze training volgen?

 • ROVC maakt deel uit van de NEN commissies
 • Een praktische vertaling van de norm NEN 1010
 • Gericht op huis-, utiliteits- en industriële installaties
 • Met 1 dag practicum!
 • Inclusief de normbundel NEN 1010
 • Schema’s en tekeningen
 • Stroomstelsels
 • Schakelen en scheiden
 • Beveiligen tegen overstroom
 • Basis-, fout- en aanvullende bescherming
 • NEN 1010
 • Component- en leidingberekening
 • Huisinstallaties
 • Bedrijfsinstallaties

De cursus NEN 1010 bevat 2 dagdelen practicum waarin het volgende aan bod komt:

 • Diverse installatiewerkzaamheden in één- en driefasen installaties 
 • Beoordelen van installaties op basis van NEN 1010 voorschriften
De practicumdag duurt van 09.00 tot 16.00 uur. Uiteraard zijn de kosten van koffie/thee en lunch van de practicumdag bij de prijs inbegrepen.


Startdatum Locatie Aantal bijeenkomsten Prijs
donderdag 11 oktober 2018 Rooster Ede 6 dagen waarvan 1 practicumdag in Ede € 1.485,00 Inschrijven
maandag 22 oktober 2018 Rooster Rotterdam 6 dagen waarvan 1 practicumdag in Ede € 1.485,00 Inschrijven

Al onze prijzen zijn excl. btw

Liever een andere leslocatie of startdatum? Laat het ons weten!

Liever incompany of maatwerk? Vraag een offerte aan


Voor deze prijzen krijg je all-in service, waaronder:

Geen verborgen kosten

Catering & lesmateriaal

Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en lunch of diner, zijn altijd inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Praktijk

Praktijkoefening

Opleiden vanuit de praktijk staat centraal. De docent komt uit het werkveld en gebruikt veel praktijkcases. Het oefenen van vaardigheden voer je uit op echte installaties in ons uitgebreide practicum of op de eigen locatie.

Docenten uit het werkveld

Keuze & kwaliteit

Kies uit meer dan 160 opleidingen, cursussen en trainingen, 45 locaties en diverse startdata of geef jouw wensen hiervoor aan. Je profiteert altijd van de vertrouwde ROVC-kwaliteit met focus op service en praktijk!

Deze training wordt op de laatste bijeenkomst afgesloten met een eindtoets. Bij een positief eindresultaat ontvang je een bedrijfserkend certificaat.

CERTECH
Voor de organisatie van onze eindtoetsen werkt ROVC samen met CerTech. CerTech is een onafhankelijke examenorganisatie, verantwoordelijk voor de ontwikkeling, organisatie en het afnemen van examens en toetsen. In opdracht van brancheorganisaties, adviesbureaus en opleidingsinstituten worden jaarlijks ruim 10.000 kandidaten geëxamineerd. Het gaat hierbij met name om examens en toetsen gericht op techniek, veiligheid, beveiliging en organisatie & communicatie. Heb je vragen over examens? Of ben je op zoek naar een partner om examens te laten organiseren? Bel CerTech op 0318 – 698 605 of kijk op www.certech.nl

Studieadvies nodig? 0318 - 698 697