Wil je leren hoe je collega's instructies geeft en hen beter begeleidt in hun werk? Schrijf je dan in voor de training De monteur als instructeur bij ROVC!

Niveau: Maintain ?
Duur: vanaf 2 dagen op diverse startdata en locaties
Vakgebied: Organisatie & Communicatie
Beoordelingscore: 8 op basis van 9 beoordelingen

Inschrijven Vraag een offerte aan

In het kort

Als monteur word je regelmatig gevraagd nieuwe medewerkers, uitzendkrachten of stagiairs te begeleiden. Vaak heeft dat meer voeten in de aarde dan in eerste instantie gedacht. Een goede instructie en begeleiding is van groot belang om nieuwe collega’s op gang te helpen en ergernissen te voorkomen. Deze cursus biedt je praktische handvatten om dit effectief aan te pakken.

Voor wie?

De training De monteur als instructeur is bedoeld voor monteurs die nieuwe mensen moeten instrueren en/of begeleiden. Je wordt opgeleid op het niveau Maintain. De training is ook een verplicht onderdeel van de ROVC MBO-3-opleidingen.

Waarom deze training volgen?

 • Speciaal ontwikkeld voor technici
 • Direct toe te passen in uw werksituatie
 • Inzicht in hoe mensen leren
 • Veel oefeningen en rollenspelen
 • MBO-deelkwalificatie

Na afronding van de training De monteur als instructeur weet je hoe je op efficiënte en effectieve wijze kennis en vaardigheden overbrengt, controlevragen formuleert en deze stelt om de overgedragen kennis te toetsen. Je bent in staat aangeleerde vaardigheden bij te sturen en op een respectvolle en positieve wijze feedback te geven.

Locatie Startdatum
Ede woensdag 20 september 2017 Met startgarantie € 810,00 Inschrijven
Hendrik Ido Ambacht dinsdag 12 september 2017 € 810,00 Inschrijven

Al onze prijzen zijn excl. BTW

Liever een andere leslocatie of startdatum? Laat het ons weten!

Liever incompany of maatwerk? Vraag een offerte aan

 • Kenmerken van de ideale coach/instructeur
 • Omgaan met kritiek/feedback
 • Leergedrag van volwassenen
 • Praktische leerstijlen en werkvormen
 • Conflicten tijdens het leerproces
 • Motiveren door en gedrag van de coach
 • Do's en don'ts van begeleiden/instrueren

Leren doe je in de praktijk! Daarom wordt de theorie afgewisseld met oefeningen, rollenspelen en uitwisseling van ervaringen.

Gedurende de gehele cursus wordt je getoetst of je actief deelneemt en of je de geleerde vaardigheden op de juiste manier toepast in de praktijk. Bij een positief eindresultaat ontvang je een bedrijfserkend certificaat.  

CerTech 
Voor de organisatie van onze eindtoetsen werkt ROVC samen met CerTech. CerTech is een onafhankelijke examenorganisatie, verantwoordelijk voor de ontwikkeling, organisatie en het afnemen van examens en toetsen. In opdracht van brancheorganisaties, adviesbureaus en opleidingsinstituten worden jaarlijks ruim 10.000 kandidaten geëxamineerd. Het gaat hierbij met name om examens en toetsen gericht op techniek, veiligheid, beveiliging en organisatie & communicatie. Heb je vragen over examens? Of ben je op zoek naar een partner om examens te laten organiseren? Bel CerTech op 0318 – 698 605 of kijk op www.certech.nl

Duur Aantal bijeenkomsten All-inprijs (excl. BTW)
2 weken 2 dagen € 810,-
2 weken 2 middagen/avonden € 810,-
Catering & lesmateriaal

Catering & lesmateriaal

Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en lunch of diner, zijn altijd inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Praktijkoefening

Praktijkoefening

Opleiden vanuit de praktijk staat centraal. De docent komt uit het werkveld en gebruikt veel praktijkcases. Het oefenen van vaardigheden voer je uit op echte installaties in ons uitgebreide practicum of op de eigen locatie.

Keuze en kwaliteit

Keuze & kwaliteit

Kies uit meer dan 160 opleidingen, cursussen en trainingen, 45 locaties en diverse startdata of geef jouw wensen hiervoor aan. Je profiteert altijd van de vertrouwde ROVC-kwaliteit met focus op service en praktijk.


Studieadvies nodig? 0318 - 698 697