De nieuwste editie van de TechBarometer is nú beschikbaar! Vraag 'm hier aan
Bekijk de vergelijking via het menu
Storingstechnicus elektro

Nieuwsoverzicht

Het laatste nieuws uit de techniek!

Tekort aan technici te lijf: tips

9 augustus 2019
De hele arbeidsmarkt kampt met tekorten, maar het gemis aan technici steekt daar met kop en schouders bovenuit. We kunnen blijven herhalen dat er een tekort is en dat deze steeds nijpender wordt, maar dat heeft geen zin.

Onbekwame sollicitanten zijn de grootste ergernis van de technische branche

25 juli 2019
Wanneer je technische organisaties vraagt naar hun grootste ergernis in de branche is er een duidelijk antwoord: de onbekwame mensen die op vacatures afkomen.

IJskoud en ROVC starten opleiding koeltechniek in Amsterdam

24 juli 2019
Vanaf september 2019 starten koeltechnisch bureau IJskoud en technisch opleider ROVC een nieuwe opleiding koeltechniek in Amsterdam: de IJskoud Academie.
Cursist kijkt in camera

Meer veilige cv-ketels dankzij nieuwe wet

29 mei 2019
In oktober en november vorig jaar werden er in zes weken tijd 40 mensen opgenomen met koolmonoxidevergiftiging. In 2017 vielen er twee doden en moesten maar liefst 114 mensen naar het ziekenhuis. Deze vergiftiging kan onder andere plaatsvinden door defecte cv-installaties.

Aanhoudend tekort aan technici stagneert groei van organisaties en Nederlandse economie

14 mei 2019

ROVC geeft opbouw practicum vorm met Festo Didactic

4 maart 2019
Technisch opleider ROVC heeft haar practicum opnieuw ingericht. Festo Didactic, wereldwijde leverancier van leersystemen voor proces- en fabrieksautomatisering, levert een bijdrage aan die opbouw.

Een supersnelle kennismaking met Warmtepompen?

1 maart 2019
Wil jij een supersnelle kennismaking met warmtepompen? Dat kan! Kom 20 maart naar de introductiecursus Warmtepompen.

Tweede Kamer stelt 48 miljoen beschikbaar voor opleiden mkb-personeel

28 februari 2019
Op 31 januari 2019 is door de Tweede Kamer met 130 stemmen ‘voor’ op de motie gestemd van Dennis Wiersma, Kamerlid van de VVD. Deze motie zorgt ervoor dat er structureel 48 miljoen euro aan subsidiegelden beschikbaar komt voor het mkb om eigen personeel op te leiden en bedrijfsscholen op te richten.

ROVC - beste opleider van 2018

19 december 2018
ROVC is verkozen tot beste opleider van 2018 in de categorie productie, bouw en techniek. Deze verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Springest. Op basis van ervaringen van cursisten worden de winnaars gekozen.
Frequentieregelaars cursus

Opleidingsbeleid technische branche laat te wensen over

20 november 2018
Het opleidingsbeleid binnen de technische branche laat ruimte voor verbetering zien. 73 procent van de organisaties brengt het rendement (ROI) van opleiden niet in kaart. Dit blijkt uit de ROVC TechBarometer, een onderzoek uitgevoerd door ROVC.
volgende 1 6 7 8 11 volgende

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.