De nieuwste editie van de TechBarometer is nú beschikbaar! Vraag 'm hier aan
Bekijk de vergelijking via het menu
Storingstechnicus elektro

Nieuwsoverzicht

Het laatste nieuws uit de techniek!

Van Dorp gaat preferred partnership aan met ROVC

8 november 2021
Technisch opleider ROVC en technisch dienstverlener Van Dorp zijn per 1 november 2021 een preferred partnership aangegaan voor onbepaalde tijd. Dit houdt in dat ROVC de vaste partner wordt op het gebied van technische trainingen en opleidingen voor Van Dorp. De technisch dienstverlener maakt gebruik van een groot deel van het portfolio van ROVC, van elektrotechniek tot koel- en klimaattechniek.

ROVC ontwikkelt zich tot uniek vakcentrum voor binnenklimaat

25 oktober 2021
Technisch opleider ROVC wordt in opdracht van brancheorganisatie Binnenklimaat Nederland een uniek vakcentrum voor binnenklimaat binnen utiliteit. De technisch opleider is in het kader van de coronacrisis en de toenemende vraag op het vlak van luchtverversing gevraagd om lesmateriaal te ontwikkelen voor technici die werkzaam zijn in de luchtbehandeling en luchtdistributie.

ROVC breidt productportfolio uit met ATEX-cursussen

5 juli 2021
ROVC voegt per 1 juli ATEX-cursussen toe aan haar productportfolio. ATEX behelst alle situaties waar een kans bestaat op gas- en stofontploffingsgevaar. In totaal gaat het om achttien verschillende cursussen: van basisprincipes tot aan specifieke kennis voor bijvoorbeeld monteurs, operators of engineers.
Elektrisch schakelen practicum

Corona-update: alle lessen gaan door!

28 juni 2021

Technische bedrijven werven ondanks coronacrisis onverminderd door

25 mei 2021
Volgens ruim vier op de tien (43%) technische werkgevers is het tekort aan nieuwe aanwas de grootste uitdaging op personeelsgebied. Het grote aantal onbekwame mensen dat op vacatures afkomt, staat met 39 procent op een tweede plaats. Dit lijkt haaks te staan op een ruime meerderheid (56%) die aangeeft dat zijn bedrijf bij de werving van technici meer moet letten op motivatie dan op het voldoen aan alle technische kwalificaties. Dit blijkt uit de ROVC TechBarometer.

App ‘Mobiel in de Techniek’ ontvangt MKB!dee subsidie ter waarde van € 200.000

18 mei 2021
Het initiatief ‘Mobiel in de Techniek’, een app die technici in staat stelt om zelf de regie te nemen over hun ontwikkeling, heeft een MKB!dee subsidie toegekend gekregen ter waarde van €200.000. Mobiel in de Techniek is een samenwerking tussen installateur Morrenhof-Jansen, start-up Nutt, appbouwer Move4Mobile en TechniekOpleiding.nl, een initiatief van ROVC.
Cursist is aan het werk

De nieuwe NEN 1010-norm is bekend

30 april 2021
ROVC erkend als CETOP Approved Education Centre voor Hydrauliek level 3

ROVC erkend als CETOP Approved Education Centre voor Hydrauliek level 3

6 april 2021
ROVC, partner in trainingen en opleidingen voor technisch Nederland, is door FEDAcademie, een onafhankelijke stichting van branchevereniging FEDA, officieel erkend als CETOP-Approved Education Centre Hydrauliek Level 3.

Meer gemak dankzij de Maintenanz Ventilatie Tool

21 januari 2021

Continu in ontwikkeling: TechTake en technicus

26 oktober 2020
TechTake is een naslagwerk met informatie over technische begrippen uit allerlei vakgebieden. Denk aan symbolen, formules, grootheden en coderingen. Daarnaast is er uitleg te vinden over de werking en het dagelijks gebruik van allerlei technische componenten. Lees meer over de TechTake.
volgende 1 3 4 5 11 volgende

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.