De nieuwste editie van de TechBarometer is nú beschikbaar! Vraag 'm hier aan
Bekijk de vergelijking via het menu
Storingstechnicus elektro

Nieuwsoverzicht

Het laatste nieuws uit de techniek!

Energietransitie loopt spaak door technicitekort

31 mei 2023
Het personeelstekort in de technische branche blijft een groot struikelblok voor de energietransitie, en daarmee komt de haalbaarheid ervan in het geding. 53 procent van de organisaties in de technische sector beaamt dit. Bovendien zorgt de energietransitie volgens vier op de tien (42%) dat er nog meer vacatures bijkomen. Dit is een flinke uitdaging voor de sector, omdat de branche al jaren kampt met enorme tekorten.

Technische branche: Cultuuromslag cruciaal om sector vrouwvriendelijker te maken

18 april 2023
De technische sector kampt nog steeds met een ondervertegenwoordiging van vrouwen. Zowel technici (64%) als HR-beslissers (72%) uit de branche onderschrijven dit. Zes op de tien (59%) technici bestempelen de branche momenteel zelfs als onaantrekkelijk voor vrouwen. Om hier verandering in te brengen, zien technici vooral (57%) dat bedrijven een cultuurverandering moeten ondergaan. Dat betekent: meer diversiteit toepassen in leeftijd, geslacht en achtergrond.

ROVC ontvangt eerste DC lekstroomfilter van ENINCOM

9 maart 2023
Energy Innovations Company (ENINCOM) heeft technisch opleider ROVC het eerste exemplaar van de nieuw ontwikkelde DC-lekstroomfilter overhandigd. De filter van ENINCOM is het eerste product dat door apparatuur gegenereerde DC-lekstroom continu meet en filtert. DC-lekstroom veroorzaakt corrosie en dat tast onder andere de betonbewapening van gebouwen of andere constructies aan. De filter voorkomt hiermee (ernstige) gevaren zoals instorting of het wegrotten van metalen leidingen.

Open dagen ROVC met Experience Box Gezond Binnenklimaat trekken veel bekijks

7 februari 2023
Op 18, 19 en 20 januari vond de officiële opening van de Experience Box Gezond Binnenklimaat plaats bij technisch opleider ROVC. De Experience Box is een kantoorsimulatieruimte waarin handmatig de luchtkwaliteit aangepast kan worden. Het doel is om bezoekers en cursisten een gezond binnenklimaat zelf te laten ervaren en hier meer bewustzijn over te creëren.

Champagne, ballonnen en officiële ‘scheeps’doop: ROVC opent derde TechCenter in Dordrecht

26 januari 2023
Een bomvolle parkeerplaats, bungelende naamkaartjes en het geluid van vele gesprekken. Het was afgelopen dinsdag 17 januari al ver vóór ontvangst rumoerig aan de Calandstraat 61 in Dordrecht, waar later die middag de officiële opening plaatsvond van het derde TechCenter van ROVC. De 150 belangstellende klanten, leveranciers en partners uit de industrie en maritieme sector wisten het nieuwe pand van ROVC al vroeg te vinden.

Ervaar in de Experience Box de nut en noodzaak van een gezond binnenklimaat

6 december 2022
Op 18 t/m 20 januari 2023 openen we de Experience Box gezond binnenklimaat in het TechCenter in Ede. Stap in de Experience Box en ervaar zelf het effect van een gezond binnenklimaat.

In gesprek over het tekort aan technische handen in de industrie

17 oktober 2022
Afgelopen dinsdag 4 oktober opende ROVC in Helmond de deuren van haar derde TechCenter voor klanten, partners, leveranciers en andere belangstellenden. In de kennissessie ‘Tekort aan technici in de industrie’ deelden verschillende professionals uit de technische branche hun mening over dit onderwerp om tot mogelijke oplossingen te komen.

ROVC verhuist derde TechCenter naar Dordrecht

11 oktober 2022
Vanwege aanhoudende groei verhuist technisch opleider ROVC het TechCenter in Rotterdam na vijf jaar naar Dordrecht. Op 1 november aanstaande wordt het pand op de Calandstraat 41 officieel in gebruik genomen. De hoofdreden van de verhuizing is dat de locatie in Rotterdam niet meer voldoende ruimte bood aan het alsmaar stijgende aantal cursisten dat ROVC opleidt in de regio.

Gedeputeerde Provincie Gelderland Peter Kerris opent Vakcentrum Binnenklimaattechniek

22 september 2022
Op donderdag 15 september 2022 werd de opening van het nieuwe Vakcentrum Binnenklimaattechniek in het ROVC TechCenter in Ede realiteit. Technisch opleider ROVC en branchevereniging Binnenklimaat Nederland sloegen de handen, samen met diverse partners waaronder Rosenberg, Orange Climate, SystemAir, Vink Systemen, Kerssens Luchtbehandeling, Belimo, LPD Techniek en Maintec, in één. Het vakcentrum is een innovatief praktijkcentrum op het gebied van luchtbehandeling en -distributie.

Veel onwetendheid over omscholingsmogelijkheden naar de techniek

2 augustus 2022
58 procent van de potentiële zij-instromers geeft aan niet te weten waar ze moeten beginnen als ze zich zouden willen laten omscholen naar de techniek. Ook is de beschikbaarheid van subsidies voor omscholing vanuit de overheid, waaronder het STAP-budget, voor de meerderheid (56%) onduidelijk.
volgende 1 2 3 4 11 volgende

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.