Bekijk de vergelijking via het menu
Hoe blijf jij jezelf ontwikkelen?

Zoek je een VCA-cursus? Alle VCA-trainingen op een rij

Werk je in een risicovolle omgeving? Zoals de bouw, elektrotechniek, procesbesturing of de petrochemische en offshore-industrie? Dan is het heel belangrijk dat je jouw werk veilig en gezond uitvoert. De VCA helpt je dat te doen. De afkorting VCA staat voor ‘Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers’. De VCA omvat een uitgebreide lijst met werkmethodes en aandachtspunten op het gebied van veiligheid en gezondheid.

Waarom een VCA-certificaat halen?

Met een VCA-certificaat laat je als professional zien dat jij je bewust bent van alle risico’s die je loopt tijdens je werk. Hiermee neemt het risico op ongevallen af. Het is dan ook niet gek dat steeds meer opdrachtgevers in sectoren met een verhoogd veiligheidsrisico alleen willen werken met VCA-gecertificeerde leveranciers en professionals. Vaak stellen ze een VCA-certificaat zelfs verplicht.

Erwin Janssen

Wil je meer weten over een cursus of training? Neem contact met mij op voor een persoonlijk studieadvies. Ik help je graag!

Mijn verhaal

Een VCA-training verhoogt je kansen op de arbeidsmarkt

Bij 15.000 gecertificeerde bedrijven in Nederland is VCA al meer dan 25 jaar de standaard voor veilig, gezond en duurzaam werken. Met een VCA-cursus of -training leg je de basis om elke dag weer veilig en gezond aan de slag te gaan en vergroot je daarnaast jouw mogelijkheden en kansen bij interessante opdrachtgevers. Heb je een VCA-certificaat op zak? Dan ben je in het voordeel ten opzichte van iemand die dit certificaat niet heeft gehaald. Een VCA-certificaat is 10 jaar geldig.

De VCA-opleiding kent twee verschillende varianten

Welke VCA-opleiding heb je nodig? Dat hangt af van je rol in een organisatie. Er bestaat onderscheid tussen VCA basis voor medewerkers (B-VCA) en VCA voor operationeel leidinggevenden (VOL-VCA):

  • B-VCA is bedoeld voor medewerkers die moeten kunnen laten zien dat ze veilig, gezond en met oog voor anderen en het milieu hun werk kunnen doen. Je leert onveilige situaties te herkennen en treft maatregelen om ongevallen te voorkomen.
  • VOL-VCA staat voor ‘Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden’. In deze variant leer je naast het bovenstaande ook rekening te houden met het milieu en de gezondheid van de medewerkers waaraan je leiding geeft. Daarnaast omvat VOL-VCA kennis van VCA-bedrijfscertificering en het bedrijfsnoodplan.

Bij ROVC hebben we diverse VCA-opleidingen, zodat er altijd 1 is die bij jou past!

VCA Basisveiligheid (B-VCA) 1-daagse

Heb jij al een B-VCA-diploma, maar is deze verlopen? Of wil Als je het diploma voor de eerste keer behalen? Dan is deze VCA-training iets voor jou.

Direct naar de training

 

VCA Basisveiligheid (B-VCA) boek en examen

Wil jij je zelfstandig voorbereiden op het examen? Deze VCA-cursus is iets voor jou als je een B-VCA-diploma wilt behalen of verlengen, maar wel al bijna alle kennis in huis hebt. 

Training komt binnenkort online

VCA Basisveiligheid (B-VCA) Voorleesexamen

Wil jij graag je VCA-certificaat halen? Maar vind je het maken van een examen lastig, omdat je lezen moeilijk vindt? Kies dan voor het voorleesexamen! 

Training komt binnenkort online

VCA Basisveiligheid (B-VCA) e-learning + Examen

Haal je VCA-certificaat door het volgen van deze e-learning + examen. Omdat de cursus op basis is van e-learning, kun je deze volledig op afstand volgen. Hierdoor kun je starten wanneer het jou uitkomt en de cursus doorlopen op jouw tempo!

Training komt binnenkort online

VCA voor Leidinggevenden (VOL-VCA) 1-daagse

Ben je leidinggevende en wil je jouw VOL-VCA-diploma verlengen? Of verwachten werkgevers of opdrachtgevers dat je dit officiële diploma gaat behalen, omdat je dagelijks werkt volgens de VCA-richtlijnen? Volg dan deze VCA-cursus!

Direct naar de training

VCA voor Leidinggevenden (VOL-VCA) boek en examen

Deze cursus is geschikt voor jou als je werkt als leidinggevende en binnen korte tijd jouw diploma VOL-VCA wilt verlengen of behalen. Je bent er al helemaal in thuis, maar je wilt je toch nog voorbereiden door middel van zelfstudie. 

Training komt binnenkort online

VCA voor Leidinggevenden (VOL-VCA) Examen plus online e-Learning

Ben jij leidinggevende en werk je dagelijks met VCA-richtlijnen? Heb je al eerder een diploma VOL-VCA behaald die verlengd moet worden of is dit de eerste keer dat je een diploma wilt halen? Deze cursus is op basis van e-learning.

Training komt binnenkort online

Kies de VCA-cursus die bij jou past

Twijfel je over welke VCA-cursus jij moet volgen, of wil je er graag meer over weten? Neem dan gerust contact op met een van onze studieadviseurs via 0318 - 698 697 of stuur een e-mail naar studieadvies@rovc.nl

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.