Wil je storingen in elektrotechnische installaties adequaat kunnen oplossen? Schrijf je in voor de cursus Storingstechnicus elektro - Maritiem!

Doel

Na het afronden van de cursus Storingstechnicus elektro kun je gestructureerd storingsoorzaken vaststellen en analyseren in elektrische machinebesturingen en elektrische installaties. Met gedegen kennis van beveiligingscomponenten, (veiligheids)relais, motoren, PLC’s ben je in staat modificaties uit te voeren om technische storingen blijvend te verhelpen en daarna weer in bedrijf te nemen. Je kunt werkzaamheden op veilige wijze uitvoeren op het niveau van NEN 3140 Vakbekwaam persoon. 

Niveau: Prevent ?
Duur: vanaf 5 aaneengesloten dagen waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld.
Vakgebied: Industriële Elektrotechniek
Inschrijven Vraag een offerte aan

Werk jij als technicus binnen de scheepvaart en offshore en word je in je werk dagelijks geconfronteerd met storingen in moderne industriële installaties? Dan is de cursus Storingstechnicus elektro – Maritiem bedoeld voor jou. Je wordt opgeleid op het niveau Prevent.

Voorkennis
Een technische achtergrond op mbo-3-niveau, aangevuld met elektrotechnische kennis vergelijkbaar met de cursus Elektrisch schakelen, is een voorwaarde. 

Waarom deze cursus volgen?

 • Hét vervolg op Elektrisch Schakelen - Maritiem
 • Gestructureerd en blijvend verhelpen van complexe storingen
 • Theorie afgewisseld met practicum in 5 aaneengesloten dagen
 • Docenten uit de maritieme praktijk
 • Storingsanalyse in installaties met PLC's, frequentieregelaars, softstarters, elektromotoren, relaisbesturingen, etc.
 • Aandragen van verbetervoorstellen
 • Veiligheid: Arbo-wet en NEN 3140

De cursus Storingstechnicus Elektro - Maritiem bevat 3 dagdelen practicum waarin het volgende aan bod komt:

 • Uitvoeren van spanningsmetingen volgens watervalprincipe 
 • Oplossen van storingen in relais- en PLC-besturingen en veiligheidscircuits
 • Oplossen van storingen in huisinstallaties 
 • Inbedrijfname van een frequentieregelaar 
 • Veiligstellen van installaties, eindgroepen en motorgroepen
Startdatum Locatie Aantal bijeenkomsten Prijs
maandag 4 maart 2019 Rooster Ede 5 aaneengesloten dagen waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld. € 1.995,00 Inschrijven

Al onze prijzen zijn excl. btw

Liever een andere leslocatie of startdatum? Laat het ons weten!

Liever incompany of maatwerk? Vraag een offerte aan


Voor deze prijzen krijg je all-in service, waaronder:

Geen verborgen kosten

Catering & lesmateriaal

Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en lunch of diner, zijn altijd inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Praktijk

Praktijkoefening

Opleiden vanuit de praktijk staat centraal. De docent komt uit het werkveld en gebruikt veel praktijkcases. Het oefenen van vaardigheden voer je uit op echte installaties in ons uitgebreide practicum of op de eigen locatie.

Docenten uit het werkveld

Keuze & kwaliteit

Kies uit meer dan 160 opleidingen, cursussen en trainingen, 45 locaties en diverse startdata of geef jouw wensen hiervoor aan. Je profiteert altijd van de vertrouwde ROVC-kwaliteit met focus op service en praktijk!

Deze cursus wordt op de laatste bijeenkomst afgesloten met een eindtoets. Bij een positief eindresultaat ontvang je een bedrijfserkend certificaat.

CerTech 
Voor de organisatie van onze eindtoetsen werkt ROVC samen met CerTech. CerTech is een onafhankelijke examenorganisatie, verantwoordelijk voor de ontwikkeling, organisatie en het afnemen van examens en toetsen. In opdracht van brancheorganisaties, adviesbureaus en opleidingsinstituten worden jaarlijks ruim 10.000 kandidaten geëxamineerd. Het gaat hierbij met name om examens en toetsen gericht op techniek, veiligheid, beveiliging en organisatie & communicatie. Heb je vragen over examens? Of ben je op zoek naar een partner om examens te laten organiseren? Bel CerTech op 0318 – 698 605 of kijk op www.certech.nl

Studieadvies nodig? 0318 - 698 697