Wil je storingen in elektrotechnische installaties adequaat kunnen oplossen? Schrijf je in voor de cursus Storingstechnicus elektro - Maritiem!

Niveau: Prevent ?
Duur: vanaf 5 aaneengesloten dagen waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld. op diverse startdata en locaties
Vakgebied: Industriële Elektrotechniek
Beoordelingscore: 7.5 op basis van 2 beoordelingen

Inschrijven Vraag een offerte aan

In het kort

Wil je als monteur een storing snel en adequaat kunnen oplossen, dan dien je te beschikken over vaardigheden om problemen gestructureerd en veilig aan te pakken. Een gedegen basiskennis van relevante technische begrippen als relaisbesturingen, motorregelingen, opnemers en PLC's is daarvoor noodzakelijk. Deze cursus geeft je de onmisbare basis.

Voor wie?

De cursus Storingstechnicus elektro - Maritiem is bedoeld voor technici binnen de scheepvaart en offshore die dagelijks worden geconfronteerd met storingen in moderne industriële installaties. Deze cursus is ook zeer geschikt als vooropleiding voor de cursus Installatie- of werkverantwoordelijke laagspanning NEN 1010 & 3140. Je wordt opgeleid op het niveau niveau Prevent. Een technische achtergrond op MBO-niveau aangevuld met elektrotechnische kennis vergelijkbaar met de cursus Elektrisch schakelen is een voorwaarde. 

Na afronding van de cursus Storingstechnicus elektro - Maritiem kun je storingen doelmatig oplossen en registreren. Je weet hoe je informatie over oorzaken van storingen verzamelt en kunt beredeneren en meten waar de oorzaak zich bevindt en de storing verhelpen. Je bent in staat de werkzaamheden op veilige wijze uitvoeren op het niveau van Vakbekwaam persoon NEN 3140 en kunt voorstellen ter verbetering aandragen.

Locatie Startdatum
Ede maandag 30 oktober 2017 € 1.945,00 Inschrijven
Ede maandag 26 maart 2018 € 1.945,00 Inschrijven

Al onze prijzen zijn excl. BTW

Liever een andere leslocatie of startdatum? Laat het ons weten!

Liever incompany of maatwerk? Vraag een offerte aan

  • Storingsanalyse in installaties met PLC's, frequentieregelaars, softstarters, elektromotoren, relaisbesturingen, etc.
  • Aandragen van verbetervoorstellen
  • Veiligheid: Arbo-wet en NEN 3140

De cursus Storingstechnicus Elektro - Maritiem bevat 3 dagdelen practicum waarin het volgende aan bod komt:

  • Uitvoeren van spanningsmetingen volgens watervalprincipe 
  • Oplossen van storingen in relais- en PLC-besturingen en veiligheidscircuits
  • Oplossen van storingen in huisinstallaties 
  • Inbedrijfname van een frequentieregelaar 
  • Veiligstellen van installaties, eindgroepen en motorgroepen

Deze cursus wordt op de laatste bijeenkomst afgesloten met een eindtoets. Bij een positief eindresultaat ontvang je een bedrijfserkend certificaat.

CerTech 
Voor de organisatie van onze eindtoetsen werkt ROVC samen met CerTech. CerTech is een onafhankelijke examenorganisatie, verantwoordelijk voor de ontwikkeling, organisatie en het afnemen van examens en toetsen. In opdracht van brancheorganisaties, adviesbureaus en opleidingsinstituten worden jaarlijks ruim 10.000 kandidaten geëxamineerd. Het gaat hierbij met name om examens en toetsen gericht op techniek, veiligheid, beveiliging en organisatie & communicatie. Heb je vragen over examens? Of ben je op zoek naar een partner om examens te laten organiseren? Bel CerTech op 0318 – 698 605 of kijk op www.certech.nl

Duur Aantal bijeenkomsten All-inprijs (excl. BTW)
1 week 5 aaneengesloten dagen waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld. € 1.945,-
Catering & lesmateriaal

Catering & lesmateriaal

Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en lunch of diner, zijn altijd inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Praktijkoefening

Praktijkoefening

Opleiden vanuit de praktijk staat centraal. De docent komt uit het werkveld en gebruikt veel praktijkcases. Het oefenen van vaardigheden voer je uit op echte installaties in ons uitgebreide practicum of op de eigen locatie.

Keuze en kwaliteit

Keuze & kwaliteit

Kies uit meer dan 160 opleidingen, cursussen en trainingen, 45 locaties en diverse startdata of geef jouw wensen hiervoor aan. Je profiteert altijd van de vertrouwde ROVC-kwaliteit met focus op service en praktijk.


Studieadvies nodig? 0318 - 698 697