Wil je de basis onder de knie krijgen van het werken met verschillende pomptypes? Volg de ROVC-cursus Pomptechniek - basis.

Doel

Na afronding van de cursus Pomptechniek - basis kun je eenvoudige storingen verhelpen, eerstelijns onderhoud en een inspectie uitvoeren. Je kent de verschillende pomptypes en hebt voldoende inzicht in de werking. Je kent de hoofdonderdelen en weet wat veel gebruikte begrippen en symbolen zijn. 

Hier lees je de basis competenties
Niveau: Check ?
Duur: vanaf 1 dag
Vakgebied: Procestechniek
Beoordelingscore: 7.9 op basis van 15 beoordelingen
Inschrijven Vraag een offerte aan

Ben jij startend monteur of operator en heb je geen kennis op het gebied van pomptechniek? Dan is de training Pomptechniek - basis bedoeld voor jou. Ook niet-technici kunnen deze cursus volgen. Je wordt opgeleid op het niveau Check.

Voorkennis
Een technische vooropleiding is gewenst maar niet noodzakelijk.

Waarom deze cursus volgen?

 • Praktijkgerichte kennismaking met de pomptechniek
 • Zowel centrifugaal- als verdringertechniek komt aan bod
 • Ideale vooropleiding voor iedereen die verder wil in de pomptechniek
 • Zeer praktisch opgezet met gebruik van uniek pomppracticum
 • Werking en doel van een pomp
 • Verschillende pomptypen (centrifugaal, verdringer)
 • Hoofdonderdelen van een pomp
 • De pompcurve en basisbegrippen in de pomptechniek
 • Soorten asafdichtingen en het principe van de asafdichting
 • Symbolenkennis

De cursus Pomptechniek - basis bevat 1 dagdeel practicum waarin het volgende aan bod komt:

 • Onder begeleiding van de docent worden basishandelingen en basisbegrippen van pompen getoond aan werkende installaties. Hierdoor krijg je meer inzicht in de verschillende pomptypen en de werking van pompen.
Startdatum Locatie Aantal bijeenkomsten Prijs
dinsdag 25 september 2018 Rooster Ede 1 dag Met startgarantie € 435,00 Inschrijven

Al onze prijzen zijn excl. btw

Liever een andere leslocatie of startdatum? Laat het ons weten!

Liever incompany of maatwerk? Vraag een offerte aan


Voor deze prijzen krijg je all-in service, waaronder:

Geen verborgen kosten

Catering & lesmateriaal

Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en lunch of diner, zijn altijd inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Praktijk

Praktijkoefening

Opleiden vanuit de praktijk staat centraal. De docent komt uit het werkveld en gebruikt veel praktijkcases. Het oefenen van vaardigheden voer je uit op echte installaties in ons uitgebreide practicum of op de eigen locatie.

Docenten uit het werkveld

Keuze & kwaliteit

Kies uit meer dan 160 opleidingen, cursussen en trainingen, 45 locaties en diverse startdata of geef jouw wensen hiervoor aan. Je profiteert altijd van de vertrouwde ROVC-kwaliteit met focus op service en praktijk!

Gedurende de gehele cursus word je getoetst of je actief deelneemt, de geleerde vaardigheden op de juiste manier toepast en het geleerde in de praktijk goed kunt toepassen. Bij een positief eindresultaat ontvang je een bedrijfserkend certificaat. 

CerTech
Voor de organisatie van onze eindtoetsen werkt ROVC samen met CerTech. CerTech is een onafhankelijke examenorganisatie, verantwoordelijk voor de ontwikkeling, organisatie en het afnemen van examens en toetsen. In opdracht van brancheorganisaties, adviesbureaus en opleidingsinstituten worden jaarlijks ruim 10.000 kandidaten geëxamineerd. Het gaat hierbij met name om examens en toetsen gericht op techniek, veiligheid, beveiliging en organisatie & communicatie. Heb je vragen over examens? Of ben je op zoek naar een partner om examens te laten organiseren? Bel CerTech op 0318 – 698 605 of kijk op www.certech.nl

Studieadvies nodig? 0318 - 698 697