Alles leren over elektrische panelen voor schakelen, verdelen en besturen? Schrijf je dan in voor de cursus Paneelbouw: voorschriften en veiligheid!

Doel

Na afronding van de opleiding Paneelbouw: voorschriften en veiligheid ben je in staat het conceptontwerp (installatie- en bedradingsschema's) van een elektrisch paneel, kastindelingen en opbouw van installaties te beoordelen. Je kunt voorstellen doen voor aanpassingen en verbeteringen en weet de van toepassing zijnde normen in de praktijk toe te passen. Je kunt technisch gesprekspartner zijn voor zowel engineers als monteurs. Je kunt elektrische panelen op de juiste wijze in bedrijf stellen en opleveren. 

Niveau: Prevent ?
Duur: vanaf 10 dagen
Vakgebied: Industriële Elektrotechniek, Installatietechniek
Inschrijven Vraag een offerte aan

Ben jij beginnend paneelbouwer? Dan is de opleiding Paneelbouw: voorschriften en veiligheid bedoeld voor jou. Ook voor engineers, werkvoorbereiders, constructeurs en tekenaars die op zoek zijn naar een praktische verdieping op het gebied van paneelbouw is deze training geschikt, evenals voor technici binnen productie- en installatiebedrijven die (zijdelings) betrokken zijn bij nieuwbouw, uitbreiding of modificaties van bestaande panelen. Je wordt opgeleid op het niveau Prevent.

Voorkennis
Je beschikt over een elektrotechnische vooropleiding op minimaal mbo-3-niveau. Ook de ROVC-cursussen Elektrisch schakelen en Storingstechnicus elektro vormen een goede basis.

Waarom deze cursus volgen?

  • Opgebouwd uit 3 afzonderlijk van elkaar te volgen cursussen
  • Praktisch toepassen van de uitgangspunten van normen
  • Meedenken bij ontwerp van schakel- en verdeelinrichtingen en besturingskasten
  • Delen van praktijkervaring staat centraal
  • Toepassen van NEN-EN-IEC 61439-1 en NEN-EN-IEC 60204-1
  • Rekening houden met EMC bij ontwerp, layout en montage
  • Veiligheidscircuits in schakel- en besturingskasten
  • In bedrijfname en documenteren van elektrische panelen

De opleiding Paneelbouw: voorschriften en veiligheid bestaat uit 3 ROVC-cursussen. Wil je de opleiding Paneelbouw: voorschriften en veiligheid volgen dan kun je je inschrijven voor onderstaande losse cursussen:
1. Elektrische installaties van machines NEN-EN-IEC 60204-1 
2. Schakel- en verdeelinrichtingen NEN-EN-IEC 61439-1
3. EMC

Tijdens de cursusdagen wordt een groot aantal opdrachten en praktijkcases behandeld waarin je de opgedane kennis direct toepast.

Startdatum Locatie Aantal bijeenkomsten Prijs
donderdag 27 september 2018 Rooster Ede 10 dagen Nog 2 inschrijvingen nodig voor gegarandeerde start € 2.955,00 Inschrijven

Al onze prijzen zijn excl. btw

Liever een andere leslocatie of startdatum? Laat het ons weten!

Liever incompany of maatwerk? Vraag een offerte aan


Voor deze prijzen krijg je all-in service, waaronder:

Geen verborgen kosten

Catering & lesmateriaal

Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en lunch of diner, zijn altijd inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Praktijk

Praktijkoefening

Opleiden vanuit de praktijk staat centraal. De docent komt uit het werkveld en gebruikt veel praktijkcases. Het oefenen van vaardigheden voer je uit op echte installaties in ons uitgebreide practicum of op de eigen locatie.

Docenten uit het werkveld

Keuze & kwaliteit

Kies uit meer dan 160 opleidingen, cursussen en trainingen, 45 locaties en diverse startdata of geef jouw wensen hiervoor aan. Je profiteert altijd van de vertrouwde ROVC-kwaliteit met focus op service en praktijk!

Deze opleiding bestaat uit 3 losse modules deze modules worden afgesloten met een eindtoets. Bij een positief eindresultaat ontvang je per module een bedrijfserkend certificaat.

CerTech
Voor de organisatie van onze eindtoetsen werkt ROVC samen met CerTech. CerTech is een onafhankelijke examenorganisatie, verantwoordelijk voor de ontwikkeling, organisatie en het afnemen van examens en toetsen. In opdracht van brancheorganisaties, adviesbureaus en opleidingsinstituten worden jaarlijks ruim 10.000 kandidaten geëxamineerd. Het gaat hierbij met name om examens gericht op techniek, veiligheid, beveiliging en organisatie & communicatie. Heeft u vragen over examens? Of ben je op zoek naar een partner om examens te laten organiseren? Bel CerTech op 0318 – 698 605 of kijk op www.certech.nl

Studieadvies nodig? 0318 - 698 697