Wil je met ieder bussysteem kunnen werken? Deze ROVC-cursus is dé inleiding voor busspecifieke opleidingen als PROFIBUS, Canbus, Mod-bus.

Doel

Na afronding van de cursus Netwerken - Inleiding in bussystemen begrijp je de voor- en nadelen van een bussysteem, ook in relatie tot conventionele technieken. Je bent vertrouwd met de toepassing in de digitale automatisering en hebt inzicht in de werking van bussystemen en datatransport en in de diverse netwerktopologieën. 

Niveau: Maintain ?
Duur: vanaf 1 dag waarvan 1 practicummiddag in ons practicum op diverse startdata en locaties
Vakgebied: Industriële Automatisering
Inschrijven Vraag een offerte aan

Ben jij besturingstechnicus of medewerker van een Technische Dienst en heb je te maken met veldbussystemen? Dan is de cursus Netwerken - Inleiding in bussystemen geschikt voor jou.

Voorkennis
Enige kennis van de digitale techniek is wel vereist. Deze inleiding is vooral bedoeld als voorbereiding op busspecifieke opleidingen als AS-Interface, CAN-bus en Modbus.

Waarom deze cursus volgen?

 • Dé vooropleiding voor de cursussen AS-Interface, CAN-bus en Modbus
 • In 1 dag volledig op de hoogte van bussystemen
 • Ook geschikt voor verkopers
 • De cursus wordt ondersteund met een demo-opstelling
 • Conventionele systemen versus bussystemen
 • Analoge en digitale communicatie en het OSI-model
 • Binair- en hexadecimaal getallenstelsel, bits, bytes, transmissiesnelheden
 • Diverse netwerktopologieën
 • Basisprincipes adresseringstechnieken
 • Foutdetectie en foutcorrectie
 • Storingen op de lijn herkennen

Leren doe je in de praktijk! Daarom worden er ter ondersteuning van de lesstof diverse praktijkdemo’s uitgevoerd die jouw inzicht in de theorie versterken.

Startdatum Locatie Aantal bijeenkomsten Prijs
dinsdag 23 oktober 2018 Rooster Ede 1 dag waarvan 1 practicummiddag in Ede Met startgarantie € 385,00 Inschrijven
dinsdag 25 september 2018 Rooster Rotterdam 1 dag waarvan 1 practicummiddag in Rotterdam Met startgarantie € 385,00 Inschrijven

Al onze prijzen zijn excl. btw

Liever een andere leslocatie of startdatum? Laat het ons weten!

Liever incompany of maatwerk? Vraag een offerte aan


Voor deze prijzen krijg je all-in service, waaronder:

Geen verborgen kosten

Catering & lesmateriaal

Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en lunch of diner, zijn altijd inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Praktijk

Praktijkoefening

Opleiden vanuit de praktijk staat centraal. De docent komt uit het werkveld en gebruikt veel praktijkcases. Het oefenen van vaardigheden voer je uit op echte installaties in ons uitgebreide practicum of op de eigen locatie.

Docenten uit het werkveld

Keuze & kwaliteit

Kies uit meer dan 160 opleidingen, cursussen en trainingen, 45 locaties en diverse startdata of geef jouw wensen hiervoor aan. Je profiteert altijd van de vertrouwde ROVC-kwaliteit met focus op service en praktijk!

Deze training wordt op de laatste bijeenkomst afgesloten met een eindtoets. Bij een positief eindresultaat ontvang je een bedrijfserkend certificaat.

CerTech 
Voor de organisatie van onze eindtoetsen werkt ROVC samen met CerTech. CerTech is een onafhankelijke examenorganisatie, verantwoordelijk voor de ontwikkeling, organisatie en het afnemen van examens en toetsen. In opdracht van brancheorganisaties, adviesbureaus en opleidingsinstituten worden jaarlijks ruim 10.000 kandidaten geëxamineerd. Het gaat hierbij met name om examens en toetsen gericht op techniek, veiligheid, beveiliging en organisatie & communicatie. Heb je vragen over examens? Of ben je op zoek naar een partner om examens te laten organiseren? Bel CerTech op 0318 – 698 605 of kijk op www.certech.nl

Studieadvies nodig? 0318 - 698 697