Leer alles over het onderhouden van liften en storingzoeken met de cursus Lift- en geveltechniek van ROVC. Schrijf je vandaag nog in!

Niveau: Maintain ?
Duur: vanaf 10 dagen waarvan 3 practicumdagen in ons practicum
Vakgebied: Installatietechniek

Vraag een offerte aan

In het kort

De cursus Lift- en geveltechniek is bedoeld voor (service)monteurs werkzaam in de liftensector en gaat in op de specifieke onderwerpen die in deze branche aan de orde zijn. Je leert meer over onderwerpen zoals (planmatige) inspectie- en onderhoudswerkzaamheden aan liften, gestructureerd storingzoeken in liftinstallaties (mechanisch, elektrisch, besturingtechnisch) én veilig werken conform de geldende normen.

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor liftmonteurs of servicemonteurs werkzaam in de liftbranche. Na het volgen van deze cursus ben je beter toegerust om veilig onderhoudswerkzaamheden uit te voeren en veelvoorkomende storingen te verhelpen. Je wordt opgeleid op het niveau Maintain. Een technische vooropleiding is noodzakelijk. Onze cursussen Elektrisch schakelen en Industriële automatisering zijn een verplichte basis.

Waarom deze cursus volgen?

 • Afgestemd op de dagelijkse praktijk van de liftmonteur
 • Storingen oplossen in verschillende type liften
 • Leer veilig onderhoud uit te voeren aan liften

Na het afronden van de cursus Lifttechniek beschik je over vakkennis ten aanzien van de werking van liften. Na het afronden van deze cursus ben je beter toegerust om onderhoud aan liften uitvoeren en technische storingen zoeken en verhelpen.

Voor deze cursus is momenteel geen startdatum gepland. Heb je interesse in deze cursus? Laat het ons weten via een planningsverzoek of bel ons op 0318 – 698 697!

 • Opbouw van liften
 • Tractieliften
 • Hydraulische liften
 • Machinekamerloze liften
 • Onderhoud liften
 • Besturing van liften
 • Storingzoeken volgens een vaste methode
 • Werken als servicemonteur liften
 • Keuring van liften

De cursus Lifttechniek bevat 2 practicumdagen. De practicumopdrachten worden uitgevoerd aan bestaande (test)installaties bij een liftbedrijf. Daarbij wordt het volgende geoefend:

 • het (veilig) uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden aan verschillende typen liften
 • op gestructureerde wijze oplossen van veelvoorkomende storingen in liftinstallaties

Deze cursus wordt met een centraal examen afgesloten. Bij een positief eindresultaat ontvang je een bedrijfserkend diploma.

CerTech
Voor de organisatie van onze examens werkt ROVC samen met CerTech. CerTech is een onafhankelijke examenorganisatie, verantwoordelijk voor de ontwikkeling, organisatie en het afnemen van examens en toetsen. In opdracht van brancheorganisaties, adviesbureaus en opleidingsinstituten worden jaarlijks ruim 10.000 kandidaten geëxamineerd. Het gaat hierbij met name om examens gericht op techniek, veiligheid, beveiliging en organisatie & communicatie. Heb je vragen over examens? Of ben je op zoek naar een partner om examens te laten organiseren? Bel CerTech op 0318 – 698 605 of kijk op www.certech.nl

Duur Aantal bijeenkomsten All-inprijs (excl. BTW)
3 maanden 10 dagen waarvan 3 practicumdagen € 2.725,-
4 maanden 16 avonden en 3 practicumdagen € 2.450,-
Catering & lesmateriaal

Catering & lesmateriaal

Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en lunch of diner, zijn altijd inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Praktijkoefening

Praktijkoefening

Opleiden vanuit de praktijk staat centraal. De docent komt uit het werkveld en gebruikt veel praktijkcases. Het oefenen van vaardigheden voer je uit op echte installaties in ons uitgebreide practicum of op de eigen locatie.

Keuze en kwaliteit

Keuze & kwaliteit

Kies uit meer dan 160 opleidingen, cursussen en trainingen, 45 locaties en diverse startdata of geef jouw wensen hiervoor aan. Je profiteert altijd van de vertrouwde ROVC-kwaliteit met focus op service en praktijk.


Studieadvies nodig? 0318 - 698 697