Wil je hydraulische systemen modificeren of ontwerpen? Na het volgen van de ROVC-cursus Hydraulische systemen ontwerpen heb je de tools hiervoor!

Niveau: Design ?
Duur: vanaf 4 dagen op diverse startdata en locaties
Vakgebied: Aandrijftechniek
Beoordelingscore: 7.9 op basis van 10 beoordelingen

Inschrijven Vraag een offerte aan

In het kort

Een goed ontwerpen van een hydraulisch systeem is van belang voor een optimaal werkende installatie. Ook zorgt de keuze van de juiste componenten voor bedrijfszekerheid, energiebesparing en geluidsreductie. Heb je praktische en theoretische kennis van hydrauliek, maar wil je systemen beter kunnen beoordelen en ontwerpen? Met deze cursus krijg je praktische kennis voor het ontwerpen van verschillende hydraulische installaties, zodat je praktijkproblemen kunt voorkomen en oplossen.

Voor wie?

Deze cursus is zeer geschikt voor medewerkers die te maken hebben met het ontwerpen, aanpassen of beoordelen van hydraulische systemen (bijvoorbeeld constructeurs, servicemonteurs, (aankomend) ontwerpers of sales engineers van hydraulische installaties). Je wordt opgeleid op het niveau Design. Een MTS-opleiding, aangevuld met de ROVC-cursus Hydraulische systeemtechniek of een HTS-opleiding in combinatie met een grondige kennis van hydrauliek wordt sterk aanbevolen.

Waarom deze cursus volgen?

 • Stap voor stap een installatie ontwerpen
 • Kiezen van de juiste componenten op basis van systeemeisen
 • Leren een klantvraag om te zetten in een systeemontwerp
 • Een compacte, praktische opleiding in systemen ontwerpen
 • Met diverse praktijkcases!

Na afloop van de cursus Hydraulische systemen ontwerpen kun je:

 • Op systematische wijze hydraulische systemen ontwerpen 
 • De juiste vragen stellen om tot een verantwoord hydraulisch schema te komen 
 • De juiste componenten kiezen 
 • Problemen bij het ontwerpen, aanpassen en beoordelen van hydraulische systemen makkelijker oplossen 
 • Met een gedetailleerd eisenpakket tot meerdere effectieve ontwerpen komen

Locatie Startdatum
Ede woensdag 8 november 2017 Met startgarantie € 1.185,00 Inschrijven
Ede woensdag 2 mei 2018 € 1.185,00 Inschrijven

Al onze prijzen zijn excl. BTW

Liever een andere leslocatie of startdatum? Laat het ons weten!

Liever incompany of maatwerk? Vraag een offerte aan

 • Type aandrijving kiezen en bepalen of het hydraulische systeem continu en maximaal belast wordt
 • Keuzes maken tussen een aantal alternatieven, bijvoorbeeld een oplossing met pompregeling of met proportionele ventielen
 • Eisen over bedrijfsomstandigheden uit het eisenpakket vertalen naar beveiligingen en conditionering (bijvoorbeeld filters, koelers etc.)
 • Eisen bepalen ten aanzien van de last; koppel, vermogen, toerental, kracht, snelheid
 • Het onderscheiden van het ’hoofdstroomsysteem’ van de aandrijving, de beveiliging, de conditionering etc.
 • Het globaal bepalen van de benodigde grootte van de componenten zonder rendementen, vervolgens het nauwkeurig bepalen van de benodigde grootte van de componenten met rendementen
 • Het hanteren van digitale documentatie die bij het ontwerpen gebruikt wordt

Tijdens de cursus werk je diverse cases uit om de verkregen kennis rondom hydraulische systemen in de praktijk te brengen.

Gedurende de gehele cursus wordt je getoetst of je actief deelneemt en of je de geleerde vaardigheden op de juiste manier toepast in de praktijk. Bij een positief eindresultaat ontvang je een bedrijfserkend certificaat. 

CerTech 
Voor de organisatie van onze eindtoetsen werkt ROVC samen met CerTech. CerTech is een onafhankelijke examenorganisatie, verantwoordelijk voor de ontwikkeling, organisatie en het afnemen van examens en toetsen. In opdracht van brancheorganisaties, adviesbureaus en opleidingsinstituten worden jaarlijks ruim 10.000 kandidaten geëxamineerd. Het gaat hierbij met name om examens en toetsen gericht op techniek, veiligheid, beveiliging en organisatie & communicatie. Heb je vragen over examens? Of ben je op zoek naar een partner om examens te laten organiseren? Bel CerTech op 0318 – 698 605 of kijk op www.certech.nl

Duur Aantal bijeenkomsten All-inprijs (excl. BTW)
4 weken 4 dagen € 1.185,-
Catering & lesmateriaal

Catering & lesmateriaal

Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en lunch of diner, zijn altijd inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Praktijkoefening

Praktijkoefening

Opleiden vanuit de praktijk staat centraal. De docent komt uit het werkveld en gebruikt veel praktijkcases. Het oefenen van vaardigheden voer je uit op echte installaties in ons uitgebreide practicum of op de eigen locatie.

Keuze en kwaliteit

Keuze & kwaliteit

Kies uit meer dan 160 opleidingen, cursussen en trainingen, 45 locaties en diverse startdata of geef jouw wensen hiervoor aan. Je profiteert altijd van de vertrouwde ROVC-kwaliteit met focus op service en praktijk.


Beoordelingsscore

7.9

Gebaseerd op basis van 10 beoordelingen

Algemeen
Inhoud
Docent
Locatie

Ervaringen

Cursus met veel plezier gevolgd, zeer leerzaam omdat iedereen uit een andere sector komt en er dus een andere kijk op heeft. Leraar weet goed waar die over praat en behandelt de opdrachten duidelijk.

Björn Molenaar, vrijdag 27 november 2015 7
Studieadvies nodig? 0318 - 698 697