Wil je hydraulische systemen modificeren of ontwerpen? Na het volgen van de ROVC-cursus Hydraulische systemen ontwerpen heb je de tools hiervoor!

Doel

Na afloop van de cursus Hydraulische systemen ontwerpen kun je op systematische wijze hydraulische systemen ontwerpen. Je kunt de juiste vragen stellen om tot een verantwoord hydraulisch schema te komen. Je weet de juiste componenten te kiezen. Problemen bij het ontwerpen, aanpassen en beoordelen van hydraulische systemen los je sneller op. Je kunt met een gedetailleerd eisenpakket tot meerdere effectieve ontwerpen komen.

Niveau: Design ?
Duur: vanaf 4 dagen
Vakgebied: Aandrijftechniek
Beoordelingscore: 7.9 op basis van 8 beoordelingen
Inschrijven Vraag een offerte aan

Heb jij in je werk te maken met het ontwerpen, aanpassen of beoordelen van hydraulische systemen? Ben je bijvoorbeeld constructeur, servicemonteur, (aankomend) ontwerper of sales engineer van hydraulische installaties? Dan is de training Hydraulische systemen ontwerpen bedoeld voor jou! Je wordt opgeleid op niveau Design.

Voorkennis
Wat is er nodig voor een succesvolle afronding van deze cursus? Zorg in ieder geval voor de volgende voorkennis en ervaring:

 • Kennis van hydrauliek (schemalezen)
 • Je begrijpt de werking van complexe, hydraulische schakeliongen, inclusief proportioneelregelingen

Een goede basis voor deze cursus is Hydraulische systeemtechniek. Een gelijkwaardige cursus of relevante ervaring is ook prima. 

Waarom deze cursus volgen?

 • Stap voor stap een installatie ontwerpen
 • Kiezen van de juiste componenten op basis van systeemeisen
 • Leren een klantvraag om te zetten in een systeemontwerp
 • Een compacte, praktische opleiding in systemen ontwerpen
 • Met diverse praktijkcases!
 • Type aandrijving kiezen en bepalen of het hydraulische systeem continu en maximaal belast wordt
 • Keuzes maken tussen een aantal alternatieven, bijvoorbeeld een oplossing met pompregeling of met proportionele ventielen
 • Eisen over bedrijfsomstandigheden uit het eisenpakket vertalen naar beveiligingen en conditionering (bijvoorbeeld filters, koelers etc.)
 • Eisen bepalen ten aanzien van de last; koppel, vermogen, toerental, kracht, snelheid
 • Het onderscheiden van het ’hoofdstroomsysteem’ van de aandrijving, de beveiliging, de conditionering etc.
 • Het globaal bepalen van de benodigde grootte van de componenten zonder rendementen, vervolgens het nauwkeurig bepalen van de benodigde grootte van de componenten met rendementen
 • Het hanteren van digitale documentatie die bij het ontwerpen gebruikt wordt

Tijdens de cursus werk je diverse cases uit om de verkregen kennis rondom hydraulische systemen in de praktijk te brengen.

Startdatum Locatie Aantal bijeenkomsten Prijs
dinsdag 6 november 2018 Rooster Ede 4 dagen € 1.215,00 Inschrijven

Al onze prijzen zijn excl. btw

Liever een andere leslocatie of startdatum? Laat het ons weten!

Liever incompany of maatwerk? Vraag een offerte aan


Voor deze prijzen krijg je all-in service, waaronder:

Geen verborgen kosten

Catering & lesmateriaal

Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en lunch of diner, zijn altijd inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Praktijk

Praktijkoefening

Opleiden vanuit de praktijk staat centraal. De docent komt uit het werkveld en gebruikt veel praktijkcases. Het oefenen van vaardigheden voer je uit op echte installaties in ons uitgebreide practicum of op de eigen locatie.

Docenten uit het werkveld

Keuze & kwaliteit

Kies uit meer dan 160 opleidingen, cursussen en trainingen, 45 locaties en diverse startdata of geef jouw wensen hiervoor aan. Je profiteert altijd van de vertrouwde ROVC-kwaliteit met focus op service en praktijk!

Gedurende de gehele cursus wordt je getoetst of je actief deelneemt en of je de geleerde vaardigheden op de juiste manier toepast in de praktijk. Bij een positief eindresultaat ontvang je een bedrijfserkend certificaat. 

CerTech 
Voor de organisatie van onze eindtoetsen werkt ROVC samen met CerTech. CerTech is een onafhankelijke examenorganisatie, verantwoordelijk voor de ontwikkeling, organisatie en het afnemen van examens en toetsen. In opdracht van brancheorganisaties, adviesbureaus en opleidingsinstituten worden jaarlijks ruim 10.000 kandidaten geëxamineerd. Het gaat hierbij met name om examens en toetsen gericht op techniek, veiligheid, beveiliging en organisatie & communicatie. Heb je vragen over examens? Of ben je op zoek naar een partner om examens te laten organiseren? Bel CerTech op 0318 – 698 605 of kijk op www.certech.nl

Beoordelingsscore

7.9

Gebaseerd op basis van 8 beoordelingen

Ervaringen

Leuke interessante cursus

Bart Bijvoet, woensdag 29 november 2017 8
Studieadvies nodig? 0318 - 698 697