Hydraulische systemen met pompregelingen leren begrijpen en complexe schema's lezen en begrijpen? Volg de cursus Hydraulische systeemtechniek!

Doel

Na afronding van de cursus Hydraulische systeemtechniek - Maritiem kun je complexe hydraulische systemen inregelen, bijstellen en (preventief) onderhouden. Je kunt storingen effectief lokaliseren en oplossen. Je hebt kennis van de mogelijkheden en beperkingen van hydrauliek bij de keuze van de aandrijving en inzicht in complexe hydraulische systemen, zoals toegepast in de industriële en mobiele sector.

Niveau: Prevent ?
Duur: vanaf 5 aaneengesloten dagen waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld
Vakgebied: Aandrijftechniek
Beoordelingscore: 7 op basis van 2 beoordelingen
Inschrijven Vraag een offerte aan

Werk jij in de scheepvaart & offshore industrie en beschik je over een goede basiskennis op het gebied van hydrauliek, maar ben je nog niet thuis in complexe, geavanceerde hydraulische systemen? Dan is deze cursus bedoeld voor jou! Je wordt opgeleid op het niveau Prevent.

Voorkennis
De ROVC-cursussen Hydrauliek - MaritiemHydrauliek of Hydrauliek en pneumatiek zijn uitstekende vooropleidingen. De cursusmap Hydrauliek - Maritiem is als naslagwerk tijdens de cursus beschikbaar.

Waarom deze cursus volgen?

 • Dé cursus voor elke monteur die systeemspecialist wil worden
 • Theorie wordt afgewisseld met practicum in 5 aaneengesloten dagen
 • Docenten uit de maritieme praktijk
 • Inzicht krijgen in complexe hydraulische systemen
 • Schema's van diverse installaties en machines
 • Systemen met verschillende pompregelingen
 • Proportioneel gestuurde systemen en systemen met cartridges
 • Meetprincipes, storingzoeken en basisberekeningen
 • Het werken met technische bedrijfsdocumentatie

De cursus Hydraulische Systeemtechniek - Maritiem bevat 2 dagdelen practicum waarin het volgende aan bod komt:

 • Instellen en testen van de werking van: een installatie met een drukgeregelde pomp, van een installatie met flow geregelde pomp en loadsensing, een installatie met een vermogensgeregelde pomp, accumulatoren als energieopslag, een installatie met proportionaalventielen voorzien van drukcompensatoren 
 • Invullen en beoordelen van vermogensgrafieken van pompen en hydromotoren
Startdatum Locatie Aantal bijeenkomsten Prijs
maandag 26 november 2018 Rooster Ede 5 aaneengesloten dagen waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld Met startgarantie € 1.995,00 Inschrijven

Al onze prijzen zijn excl. btw

Liever een andere leslocatie of startdatum? Laat het ons weten!

Liever incompany of maatwerk? Vraag een offerte aan


Voor deze prijzen krijg je all-in service, waaronder:

Geen verborgen kosten

Catering & lesmateriaal

Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en lunch of diner, zijn altijd inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Praktijk

Praktijkoefening

Opleiden vanuit de praktijk staat centraal. De docent komt uit het werkveld en gebruikt veel praktijkcases. Het oefenen van vaardigheden voer je uit op echte installaties in ons uitgebreide practicum of op de eigen locatie.

Docenten uit het werkveld

Keuze & kwaliteit

Kies uit meer dan 160 opleidingen, cursussen en trainingen, 45 locaties en diverse startdata of geef jouw wensen hiervoor aan. Je profiteert altijd van de vertrouwde ROVC-kwaliteit met focus op service en praktijk!

Deze cursus wordt op de laatste bijeenkomst afgesloten met een eindtoets. Bij een positief eindresultaat ontvang je een bedrijfserkend certificaat.

CerTech 
Voor de organisatie van onze eindtoetsen werkt ROVC samen met CerTech. CerTech is een onafhankelijke examenorganisatie, verantwoordelijk voor de ontwikkeling, organisatie en het afnemen van examens en toetsen. In opdracht van brancheorganisaties, adviesbureaus en opleidingsinstituten worden jaarlijks ruim 10.000 kandidaten geëxamineerd. Het gaat hierbij met name om examens en toetsen gericht op techniek, veiligheid, beveiliging en organisatie & communicatie. Heb je vragen over examens? Of ben je op zoek naar een partner om examens te laten organiseren? Bel CerTech op 0318 – 698 605 of kijk op www.certech.nl

Studieadvies nodig? 0318 - 698 697