Storingen in gebouwinstallaties oplossen met behulp van een GBS-systeem? Volg dan de ROVC-cursus Gebouwbeheersystemen - storingzoeken!

Doel

Na het afronden van de cursus Gebouwbeheersystemen - storingzoeken kun je optimaal gebruikmaken van deze systemen om gebouwinstallaties te beheren. Je kunt na het volgen van deze cursus zelfstandig werken aan en met een gebouwbeheersysteem. Je beschikt over voldoende vakkennis om gebruik te maken van GBS-systemen bij het bewaken en bedienen van gebouwinstallaties, bij het oplossen van storingen en bij het uitvoeren van onderhoud aan de installaties.

Niveau: Maintain ?
Duur: vanaf 5 dagen waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld in ons practicum op diverse startdata en locaties
Vakgebied: Gebouwautomatisering
Inschrijven Vraag een offerte aan

Werk jij als servicemonteur bij een installatiebedrijf? Of als medewerker TD gebouwen of ben je beheerder van een groot gebouw (ziekenhuizen, kantoren en schoolcomplexen)? Dan is de training Gebouwbeheersystemen - storingzoeken bedoeld voor jou. Je wordt opgeleid op het niveau Maintain.

Voorkennis
Kennis van gebouwinstallaties, zoals luchtbehandeling, airco-VRF, warmtepompen en kennis van elektrotechniek, meet- en regeltechniek (elektrisch schakelen) is noodzakelijk voor het volgend van deze cursus.

Twijfel je of deze GBS-training voor jou geschikt is? Doe dan de online kennistest in gebouwbeheersystemen en krijg direct een studieadvies!

Waarom deze cursus volgen?

 • 50% theorie en 50% praktijk
 • Unieke cursus in Nederland
 • Merkonafhankelijk practicum

Gebouwbeheersystemen, storingen en onderhoud

 • Signaalgevers in het veld, aansluiten en testen, storingzoeken
 • Uitvoerorganen in het veld, aansluiten en testen, storingzoeken
 • Signaalverbindingen tussen veld en I/O modules, aansluit-schema’s
 • Communicatieverbindingen in het GBS en extern
 • Storingzoeken met gebouwbeheersystemen

Gebouwbeheersystemen, opbouw en werking

 • Functie en toepassing van GBS-systemen
 • Opbouw(topologie) van GBS-systemen
 • Componenten, functie, aansluitingen
 • Werken met een GBS-systeem, bediening
 • Installaties en regelingen beheert met een GBS-systeem

Tijdens deze cursus ga je werken met GBS-systemen van verschillen-de merken (Priva, Johnson Controls en Webeasy). Je gaat zelf aan de slag met installaties en regelingen, aansluiten van opnemers en uitvoerorganen en storingzoeken. En je gaat de GBS-systemen gebruiken om practicuminstallaties (o.a. warmtepompsystemen) te beheren.

Startdatum Locatie Aantal bijeenkomsten Prijs
dinsdag 30 oktober 2018 Rooster Ede 5 dagen waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld in De Lier Nog 1 inschrijving nodig voor gegarandeerde start € 1.780,00 Inschrijven
maandag 18 maart 2019 Rooster Ede 5 dagen waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld in Ede € 1.780,00 Inschrijven

Al onze prijzen zijn excl. btw

Liever een andere leslocatie of startdatum? Laat het ons weten!

Liever incompany of maatwerk? Vraag een offerte aan


Voor deze prijzen krijg je all-in service, waaronder:

Geen verborgen kosten

Catering & lesmateriaal

Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en lunch of diner, zijn altijd inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Praktijk

Praktijkoefening

Opleiden vanuit de praktijk staat centraal. De docent komt uit het werkveld en gebruikt veel praktijkcases. Het oefenen van vaardigheden voer je uit op echte installaties in ons uitgebreide practicum of op de eigen locatie.

Docenten uit het werkveld

Keuze & kwaliteit

Kies uit meer dan 160 opleidingen, cursussen en trainingen, 45 locaties en diverse startdata of geef jouw wensen hiervoor aan. Je profiteert altijd van de vertrouwde ROVC-kwaliteit met focus op service en praktijk!

Deze cursus wordt met een centraal examen afgesloten. Bij een positief eindresultaat ontvang je een bedrijfserkend diploma.

CerTech

Voor de organisatie van onze examens werkt ROVC samen met CerTech. CerTech is een onafhankelijke examenorganisatie, verantwoordelijk voor de ontwikkeling, organisatie en het afnemen van examens en toetsen. In opdracht van brancheorganisaties, adviesbureaus en opleidingsinstituten worden jaarlijks ruim 10.000 kandidaten geëxamineerd. Het gaat hierbij met name om examens gericht op techniek, veiligheid, beveiliging en organisatie & communicatie.

Heb je vragen over examens? Of ben je op zoek naar een partner om examens te laten organiseren? Bel CerTech op 0318 – 698 605 of kijk op www.certech.nl

Studieadvies nodig? 0318 - 698 697