Storingen in gebouwinstallaties oplossen met behulp van een GBS-systeem? Volg dan de ROVC-cursus Gebouwbeheersystemen - storingzoeken!

Niveau: Maintain ?
Duur: vanaf 5 dagen waarbij theorie en praktijk wordt afgewisseld. in ons practicum op diverse startdata en locaties
Vakgebied: Gebouwautomatisering

Inschrijven Vraag een offerte aan

In het kort

Tijdens de cursus Gebouwbeheersystemen - storingzoeken leer je storingzoeken in het GBS-systeem en in de gebouwinstallaties die beheerd worden met het GBS-systeem. Je leert te werken met verschillende type GBS-systemen om installaties te bedienen, te gebruiken bij onderhoud en het afhandelen van storingsmeldingen. De onderwerpen die tijdens deze cursus aan bod komen zijn: technische begrippen, topologie, bediening en gebruik software, componenten in het GBS, veldcomponenten als signaalgevers en uitvoerorganen, regelingen en schakelingen bij gebouwinstallaties, communicatie en signaalverbindingen, schemalezen, gestructureerd storingzoeken.

Voor wie?

Deze cursus is zeer geschikt voor servicemonteurs werkzaam bij installatiebedrijven, medewerkers TD gebouwen en beheerders van grote gebouwen (ziekenhuizen, kantoren en schoolcomplexen). Je kunt na het volgen van deze cursus zelfstandig werken aan en met een gebouwbeheersysteem. Je wordt opgeleid op het niveau Maintain. Kennis van gebouwinstallaties, zoals luchtbehandeling, airco-VRF, warmtepompen en kennis van elektrotechniek (elektrisch schakelen) is gewenst.

Twijfel je of deze GBS-training voor jou geschikt is? Doe dan de online kennistest in gebouwbeheersystemen en krijg direct een studieadvies. 

Waarom deze cursus volgen?

 • 50% theorie en 50% praktijk
 • Unieke cursus in Nederland
 • Merkonafhankelijk practicum

Na het afronden van de cursus Gebouwbeheersystemen - storingzoeken kun je optimaal gebruikmaken van deze systemen om gebouwinstallaties te beheren. Je beschikt over voldoende vakkennis om gebruik te maken van GBS-systemen bij het bewaken en bedienen van gebouwinstallaties, bij het oplossen van storingen en bij het uitvoeren van onderhoud aan de installaties.

Locatie Startdatum
Ede vrijdag 3 november 2017 Vol
Ede donderdag 30 november 2017 € 1.745,00 Inschrijven
Ede dinsdag 17 april 2018 € 1.745,00 Inschrijven

Al onze prijzen zijn excl. BTW

Liever een andere leslocatie of startdatum? Laat het ons weten!

Liever incompany of maatwerk? Vraag een offerte aan

Gebouwbeheersystemen, storingen en onderhoud

 • Signaalgevers in het veld, aansluiten en testen, storingzoeken
 • Uitvoerorganen in het veld, aansluiten en testen, storingzoeken
 • Signaalverbindingen tussen veld en I/O modules, aansluit-schema’s
 • Communicatieverbindingen in het GBS en extern
 • Storingzoeken met gebouwbeheersystemen

Gebouwbeheersystemen, opbouw en werking

 • Functie en toepassing van GBS-systemen
 • Opbouw(topologie) van GBS-systemen
 • Componenten, functie, aansluitingen
 • Werken met een GBS-systeem, bediening
 • Installaties en regelingen beheert met een GBS-systeem

Tijdens deze cursus ga je werken met GBS-systemen van verschillen-de merken (Priva, Johnson Controls en Webeasy). Je gaat zelf aan de slag met installaties en regelingen, aansluiten van opnemers en uitvoerorganen en storingzoeken. En je gaat de GBS-systemen gebruiken om practicuminstallaties (o.a. warmtepompsystemen) te beheren.

Deze cursus wordt met een centraal examen afgesloten. Bij een positief eindresultaat ontvang je een bedrijfserkend diploma.

CerTech

Voor de organisatie van onze examens werkt ROVC samen met CerTech. CerTech is een onafhankelijke examenorganisatie, verantwoordelijk voor de ontwikkeling, organisatie en het afnemen van examens en toetsen. In opdracht van brancheorganisaties, adviesbureaus en opleidingsinstituten worden jaarlijks ruim 10.000 kandidaten geëxamineerd. Het gaat hierbij met name om examens gericht op techniek, veiligheid, beveiliging en organisatie & communicatie.

Heb je vragen over examens? Of ben je op zoek naar een partner om examens te laten organiseren? Bel CerTech op 0318 – 698 605 of kijk op www.certech.nl

Duur Aantal bijeenkomsten All-inprijs (excl. BTW)
2 maanden 5 dagen waarbij theorie en praktijk wordt afgewisseld. € 1.745,-
Catering & lesmateriaal

Catering & lesmateriaal

Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en lunch of diner, zijn altijd inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Praktijkoefening

Praktijkoefening

Opleiden vanuit de praktijk staat centraal. De docent komt uit het werkveld en gebruikt veel praktijkcases. Het oefenen van vaardigheden voer je uit op echte installaties in ons uitgebreide practicum of op de eigen locatie.

Keuze en kwaliteit

Keuze & kwaliteit

Kies uit meer dan 160 opleidingen, cursussen en trainingen, 45 locaties en diverse startdata of geef jouw wensen hiervoor aan. Je profiteert altijd van de vertrouwde ROVC-kwaliteit met focus op service en praktijk.


Studieadvies nodig? 0318 - 698 697