Dé cursus voor niet-elektrotechnici in de scheepvaart en offshore die te maken hebben met elektrotechniek. Schrijf je vandaag nog in!

Niveau: Maintain ?
Duur: vanaf 5 aaneengesloten dagen
Vakgebied: Industriële Elektrotechniek

Vraag een offerte aan

In het kort

Wil je als niet-elektrotechnicus met elektrische installaties werken? Dat kan, maar je moet dan wel beschikken over enig inzicht in de schakeltechniek. Dit inzicht krijg je wanneer je de cursus Elektrisch schakelen - Maritiem (In English) volgt. Deze cursus is de ideale basis voor iedereen binnen de maritieme sector die in zijn werksituatie met elektrische installaties in aanraking komt. Deze cursus is de Engelse variant van Elektrisch schakelen - Maritiem.

Voor wie?

De cursus Elektrisch schakelen - Maritiem (In English) is bedoeld voor mensen die binnen de scheepvaart & offshore-industrie in hun werk in aanraking komen met elektrotechniek en elektrische schakeltechniek, maar hier nog te weinig van weten. Je wordt opgeleid op het niveau Maintain. Een technische vooropleiding op minimaal MTS-niveau is wel aan te raden.

Waarom deze cursus volgen?

 • Dé nummer 1 opleiding in elektrotechniek nu in het Engels
 • Nu met frequentieregelaars & e-learningmodule
 • Theorie wordt afgewisseld met practicum in 5 aaneengesloten dagen
 • Docenten uit de maritieme praktijk

Het doel van de cursus Elektrisch schakelen - Maritiem (In English) is jouw kennis te vergroten van elektrische installaties. De onderwerpen waar je onder meer mee aan de slag gaat is het lokaliseren van storingen, het lezen van elektrotechnische schema’s en je leert met de diverse meetinstrumenten te werken.

Voor deze cursus is momenteel geen startdatum gepland. Heb je interesse in deze cursus? Laat het ons weten via een planningsverzoek of bel ons op 0318 – 698 697!

 • Elektrotechnische begrippen
 • Elementaire relaisschakeltechniek
 • Meten, meetinstrumenten
 • Motoren en motorschakelingen
 • Signaalgevers
 • Schematechniek, hoofdstroom, stuurstroom- en klemmenstrookschema's
 • Storing zoeken

De cursus Elektrisch schakelen - Maritiem (In English) bevat 3 dagdelen practicum waarin het volgende aan bod komt:

Elektrisch schakelen voor scheepvaart & offshore
 • Bouwen en testen van diverse relaisschakelingen in de ROVC-relaiskoffer 
 • Bouwen van motorschakelingen en meten van motorspanning en motorstroom met geschikte meetapparatuur 
 • Meten van isolatieweerstand van draaistroommotoren 
 • Je maakt kennis met de parametrering van frequentieregelaars 
 • Lokaliseren van storingen met behulp van elektrische schema's en gebruik van universeelmeter en ampèretang


Deze cursus wordt op de laatste bijeenkomst afgesloten met een eindtoets. Bij een positief eindresultaat ontvang je een bedrijfserkend certificaat.

CerTech 
Voor de organisatie van onze eindtoetsen werkt ROVC samen met CerTech. CerTech is een onafhankelijke examenorganisatie, verantwoordelijk voor de ontwikkeling, organisatie en het afnemen van examens en toetsen. In opdracht van brancheorganisaties, adviesbureaus en opleidingsinstituten worden jaarlijks ruim 10.000 kandidaten geëxamineerd. Het gaat hierbij met name om examens en toetsen gericht op techniek, veiligheid, beveiliging en organisatie & communicatie. Heb je vragen over examens? Of ben je op zoek naar een partner om examens te laten organiseren? Bel CerTech op 0318 – 698 605 of kijk op www.certech.nl

Duur Aantal bijeenkomsten All-inprijs (excl. BTW)
1 week 5 aaneengesloten dagen € 1.945,-
Catering & lesmateriaal

Catering & lesmateriaal

Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en lunch of diner, zijn altijd inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Praktijkoefening

Praktijkoefening

Opleiden vanuit de praktijk staat centraal. De docent komt uit het werkveld en gebruikt veel praktijkcases. Het oefenen van vaardigheden voer je uit op echte installaties in ons uitgebreide practicum of op de eigen locatie.

Keuze en kwaliteit

Keuze & kwaliteit

Kies uit meer dan 160 opleidingen, cursussen en trainingen, 45 locaties en diverse startdata of geef jouw wensen hiervoor aan. Je profiteert altijd van de vertrouwde ROVC-kwaliteit met focus op service en praktijk.


Studieadvies nodig? 0318 - 698 697