De nieuwste editie van de TechBarometer is nú beschikbaar! Vraag 'm hier aan
Bekijk de vergelijking via het menu
Ter waarde van € 850,- per persoon

Competentie Quickscan aanvragen

Al ruim 50 jaar is ROVC actief in het opleiden van technici. Jaarlijks volgen meer dan 15.000 technici een praktijkgerichte opleiding bij ons met als doel efficiënter, daadkrachtiger en competenter te functioneren. Naast het verzorgen van cursussen en trainingen helpen wij jouw medewerkers daarom graag verder. Om deze reden hebben we de gratis Competentie Quickscan ontwikkeld.

Wat is een Competentie Quickscan?

Met de Competentie Quickscan helpen we je om een persoonlijk ontwikkelingsplan voor jouw medewerkers op te stellen. We brengen de ontwikkelingskansen van technische medewerkers in kaart, zodat je effectieve vervolgstappen kunt nemen. Een Competentie Quickscan bestaat uit verschillende onderdelen:

1. Taakanalyse maken

Bij het bepalen van de gewenste situatie stel je vast wat jouw mensen moeten kennen en kunnen om hun persoonlijke doelstellingen te behalen. Dit heet de taakanalyse per functie. Samen met de ROVC- competentiecoach beslis je wat de juiste vakdisciplines zijn en wat het gewenste kennisniveau is van jouw medewerkers. Uiteindelijk ontvang je van je competentiecoach een ingevuld competentieprofiel van een functie. Dit je helpt om daarna de juiste competentiemeting te maken.

2. Competentiemeting

Met de competentiemeting meet je of de kennis van de medewerkers aansluit op het gewenste competentieprofiel. Een competentiemeting bestaat uit een of meerdere digitale kennistest(en). Een kennistest kost maximaal 60 minuten. Na afloop ontvang je een rapportage per medewerker met hierin de scores per vakgebied. Uiteraard bespreek je met de competentiecoach de resultaten van de gemaakte kennistesten.

3. Competentie-gapanalyse

Bij deze analyse staan twee vragen centraal: wat kan iemand en wat zou hij moeten kunnen? Door de aanwezige competenties te vergelijken met het competentieprofiel zijn eenvoudig de ontbrekende competenties van een medewerker te zien. De competentie-gap vormt de basis van het persoonlijk ontwikkelplan van de medewerker.

4. Ontwikkelingsplan opstellen

Aan de hand van de resultaten uit de competentie-gap geven wij advies welke (online) cursus voor jouw medewerker geschikt is. Dit kun je verwerken in hun persoonlijk ontwikkelingsplan.

Aan de slag

De complete Competentie Quickscan is voor maximaal 3 medewerkers, ter waarde van € 850,- per persoon. Wil je meer informatie? Vul onderstaand formulier in en binnen 2 werkdagen neemt een van onze competentiecoaches contact met je op. 

Vraag de gratis Competentie Quickscan aan!

Om je beter te adviseren, kunnen we telefonisch of per e-mail contact met je opnemen. Het privacy statement is van toepassing op dit formulier.

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.