De nieuwste editie van de TechBarometer is nú beschikbaar! Vraag 'm hier aan
Bekijk de vergelijking via het menu

Blogs

Leuke artikelen over de techniek!

Binnenkijken bij… Murrelektronik

4 februari 2020
Murrelektronik is één van de toonaangevende fabrikanten van producten die worden toegepast binnen de automatiseringstechniek.

De nieuwe Gasketelwet: wat betekent dit?

4 februari 2020
In december 2019 gaf accountmanager Jeroen Janssen een aantal webinars over de aankomende Gasketelwet. In dit blog beantwoord hij de meest gestelde vragen.

Drie trends in de techniek in 2020

23 januari 2020
Energietransitie is het woord van 2019. Niet alleen in Nederland, maar ook in Europa. De technische ontwikkelingen lijken zeker in de gebouwde omgeving erg hard te gaan. Maar ook binnen de industrie zul je in 2020 het woord energietransitie steeds meer horen.

Medewerkers motiveren voor een opleiding? 4 tips!

26 november 2019
Innovaties volgen elkaar in razend tempo op. Robotisering, duurzaamheidseisen - juist in de technische sector is verandering aan de orde van de dag. Actuele kennis en vaardigheden zijn cruciaal voor je bedrijfssucces. Hoe stimuleer je jouw doeners om zich te ontwikkelen?

Van cv-monteur naar warmtepompmonteur

13 november 2019
Wat is er nodig om van een excellente cv-monteur een net zo excellente waterpompmonteur te maken? Dat vroegen we aan drie opleiders.

NEN 3140: wie krijgt welke verantwoordelijkheid?

17 juli 2019
NEN 3140 bevat verschillende functies en verantwoordelijkheden. Dit zijn voldoende onderricht persoon, vakbekwaam persoon, werkverantwoordelijke en installatieverantwoordelijke. Wat houden deze verschillende rollen in en welke opleidingen heb je nodig om aan de slag te gaan?

Het tekort aan technici voorgoed ten einde?

27 augustus 2018
Er zijn onvoldoende technici, dat staat als een paal boven water. Technisch Nederland kan nu twee dingen doen: óf blijven hangen in het negatieve, óf op zoek gaan naar een oplossing.
Cursus Warmtepompinstallaties

Kan een cv-installateur een warmtepomp installeren?

14 mei 2018
Verschillende organisaties zijn van mening dat we vanaf 2021 oude cv-ketels verplicht moeten vervangen door warmtepompen of andere duurzame alternatieven.

Technici hoeven niet 'af' te zijn

12 maart 2018
Maartje Mikx over de voordelen van opleiden

Installatiebranche klaar voor een energieneutraal NL?

6 maart 2018
volgende 1 2 3 4 5 volgende

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.