De nieuwste editie van de TechBarometer is nú beschikbaar! Vraag 'm hier aan
Bekijk de vergelijking via het menu

Blogs

Leuke artikelen over de techniek!

Praktijkdocent Rob Scharff

3 september 2020
Een docent met relevante praktijkervaring maakt het verschil: dat is het uitgangspunt van ROVC Technische Opleidingen. Al onze docenten komen uit het werkveld waarin ze nu lesgeven. Maar waarmee maken zij dat verschil nou precies? Rob Scharff - docent hydrauliek met een jarenlange achtergrond in de maritieme industrie - onthult graag zijn aanpak.

Binnenkijken bij... ArcelorMittal

20 augustus 2020
ArcelorMittal is de grootste producent van staal ter wereld. Wereldwijd werken er 209.000 mensen. Annemiek Danen werkt als HR Officer bij ArcelorMittal Projects Europe. Zij vertelt ons wat het bedrijf doet en hoe een intern opleidingstraject volledig maatwerk is. 

Binnenkijken bij… Motrac Industries

15 juli 2020
Voor dit ‘Binnenkijken bij-artikel’ interviewden we Hans Nijkamp, Hydraulic System Engineer bij Motrac Industries. Hans legt ons uit wat ze bij Motrac doen en hoe ze denken over opleiden.

Werk, privé én een opleiding. Hoe combineer je dat?

11 juni 2020
Naast je werk nog een opleiding volgen kan een kluif zijn, tenzij je het goed weet te combineren met je privéleven. Het kan lastig zijn om na je werkdag nog dingen voor je opleiding te moeten doen.

Ventilatie, een gat in de markt

5 juni 2020
Zit er business in ventilatie? Meer dan je denkt! Vroeger ventileerden de woningen zichzelf wel, daar hoefde je niks voor te doen. Nu we massaal aan het isoleren zijn geslagen – laat dat maar aan de Nederlanders over – zijn onze woningen potdicht gemaakt. Maar niemand die stilstaat bij ventilatie.

Operators: bron van technisch talent

27 mei 2020
De technische dienst van een gemiddeld productiebedrijf is als een onmisbaar onderdeel in een geoliede machine. Toch staat hun toekomst op losse schroeven. Niet dat hun diensten niet meer gewenst zijn, in tegendeel.

"WKO: wat technici niet kennen, repareren ze niet"

26 mei 2020
In de drang om te verduurzamen neemt warmte en koudeopslag (WKO) in Nederland een vlucht. Het klinkt complex, waardoor veel technici denken dat het niet voor hen is weggelegd. Ten onrechte!

Hoe kies ik gericht een opleiding voor de nieuwe BENG-norm?

28 april 2020
BENG is een afkorting voor ‘bijna energieneutrale gebouwen’ en geldt vanaf 1 januari 2021 voor alle nieuwbouw (zowel woning- als utiliteitsbouw).

Binnenkijken bij... Lamb Weston / Meijer

18 maart 2020
Al negen jaar is Willy Vermeule werkzaam bij Lamb Weston / Meijer, dus hij kent het bedrijf van haver tot gort - of, in zijn branche, van pieper tot patat. Als Superintendent Maintenance and Repair is hij verantwoordelijk voor al het preventief en correctief onderhoud op fabriekslocatie Bergen op Zoom. Aan ROVC vertelt hij met plezier meer over zijn werkgever, Over de zeer specialistische technische installaties en hoe hij de kennis op de werkvloer op peil houdt.

Binnenkijken bij... TURCK

11 maart 2020
volgende 1 2 3 4 5 volgende

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.