De nieuwste editie van de TechBarometer is nú beschikbaar! Vraag 'm hier aan
Bekijk de vergelijking via het menu

Blogs

Leuke artikelen over de techniek!

Coronacrisis zorgt voor steile leercurve in opleiden zonder ballast

24 maart 2021
Een van de kernwaarden van onderwijs bij ROVC is opleiden zonder ballast. In de opleidingen combineert ROVC het leren en ontwikkelen met het werken in de praktijk. Waar andere opleiders vaak hun opleidingen losknippen van de werkpraktijk, vormt bij ROVC juist de werksituatie van de cursisten de rode draad in de opleidingen.

Binnenkijken bij… Emerson

16 maart 2021

Binnenkijken bij... SKF

14 januari 2021
SKF is, als wereldmarktleider in de productie van lagers, een begrip in de wereld van roterende applicaties en ze begrijpt precies hoe machinecomponenten en industriële processen met elkaar verbonden zijn. Het bedrijf biedt niet alleen een breed scala aan producten en technologieën, maar zet ook sterk in op training en opleiding, onder meer via ROVC. SKF-producttrainer Jeroen Heerdt neemt ons mee voor een kijkje in de keuken en vertelt waarom hij zijn werk zo leuk vindt.

Docent Rudi Tenkink aan het woord

9 december 2020
Rudi Tenkink (35) is een van de jongste docenten bij ROVC. Toch geeft hij al ongeveer 6 jaar les op het gebied van luchtbehandelingstechniek, gebouwbeheersystemen en warmtepompen. Daarnaast is hij betrokken bij het ontwikkelen van lesmateriaal, zoals de nieuwe trainingen op het gebied van ventilatietechniek.

Docent Richard Abels aan het woord

7 december 2020

Binnenkijken bij… KROHNE

12 november 2020
KROHNE is een wereldwijde toonaangevende producent en leverancier van complete meetoplossingen voor industriële procesinstrumentatie. In Dordrecht vinden we KROHNE Nederland, de Nederlandse verkoop- en serviceorganisatie van de KROHNE - groep. We gingen in gesprek met Louis Potdevin, branche-manager Marine Industry bij KROHNE.

Klaar voor de toekomst

5 oktober 2020
Als Practicuminnovatiemanager bij ROVC is Erwin de Kruijff verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze practicumlocaties. Hij vertelt hoe ROVC ervoor zorgt dat deze locaties altijd innovatief zijn.

ROVC TechCenter Ede wordt Living Lab

23 september 2020
Het nieuwe TechCenter in Ede wordt voorzien van de nieuwste technieken. Die technieken willen wij graag in de trainingen gebruiken om onze cursisten zo goed mogelijk op te leiden. Rolf Huijssen en Bas Spaan vertellen hoe zij hun innovaties inzetten om de ROVC-cursisten klaar te stomen voor de toekomst.

Een leven lang ontwikkelen

22 september 2020
Wil jij doorpakken met het invoeren van competentiemanagement binnen jouw organisatie? Zodat jouw bedrijf toekomstbestendig wordt, blijft én je in staat bent jouw kostbare technische personeel langer te behouden? Vraag dan de Competentie Quick Scan aan via rovc.nl/quickscan.

Docent Sebastiaan Doldersum aan het woord

21 september 2020
volgende 1 2 3 4 5 volgende

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.