De nieuwste editie van de TechBarometer is nú beschikbaar! Vraag 'm hier aan
Bekijk de vergelijking via het menu

Professionele projectmanagers, dankzij incompanytraining projectmanagement

Incompanytraining voor TES Industrial Systems: meer dan geslaagd!

TES Industrial Systems ontwikkelt en produceert duurzame industriële aandrijfconcepten en industriële automatiseringsoplossingen. Deze concepten en oplossingen passen zij internationaal toe in onder andere containerkranen, industriële kranen, transportbandsystemen, maritieme installaties en pretparken. Daarmee zorgen ze wereldwijd voor continuïteit van ondernemingen.

Continuïteit en opleiden gaan hand in hand

Om hun klanten die continuïteit te kunnen bieden, staat opleiden bij TES Industrial Systems hoog op de prioriteitenlijst. Rolf Bakker, Managing Director, vertelt: “In de techniek, en de elektrotechniek in het bijzonder, is productvernieuwing en vernieuwing van methodieken aan de orde van de dag. Daarom vinden wij het belangrijk om onze mensen te blijven trainen. Alleen zo kunnen we onze klanten op de best mogelijke manier van dienst zijn. Dat trainen en opleiden gaat bij ons op verschillende manieren. Enerzijds geven we heel veel interne trainingen, anderzijds schakelen we opleidingsinstituten zoals het ROVC in voor trainingen die we niet zelf kunnen verzorgen. Zo volgden onze medewerkers al diverse trainingen, waaronder een PLC-training, Service monteur als ambassadeur, Communicatievaardigheden voor technici en Praktisch leidinggeven op de werkvloer. Recentelijk hebben we een incompanytraining projectmanagement gedaan.”

Incompanytraining projectmanagement

Projecten worden steeds complexer, vertelt Bakker ons. Niet alleen op de inhoud, maar ook qua samenstelling van de projectteams. Hij licht toe: “Vroeger waren projecten voornamelijk ‘techneuten onder elkaar’, maar tegenwoordig zitten er ook heel andere stakeholders aan tafel. Denk bijvoorbeeld aan mensen met een juridische en/of financiële achtergrond. Dat vraagt van een projectmanager toch heel andere skills. Wij wilden onze projectmanagers dan ook meer achtergrondkennis en theorie meegeven, zodat zij ook deze complexere projecten tot een beter einde kunnen brengen.

In eerste instantie overwogen we hen de cursus Projectleider bij ROVC te laten volgen. Uiteindelijk hebben we echter besloten samen met ROVC een incompanytraining te ontwikkelen. Zo kon de training meer aansluiten op de dagelijkse praktijk van de deelnemers. Bijkomend voordeel was dat de training dan tevens een positief effect op de cohesie binnen het team kon hebben.”

De perfecte match

Het traject bestond uit tien cursusavonden en een examenopdracht. Inmiddels is het afgerond en alle deelnemers zijn geslaagd. Bakker kijkt met een goed gevoel terug op de samenwerking voor deze incompanytraining met ROVC: “Het opleidingstraject sloten we af met een klein feestje, waarbij ook de mensen van het ROVC aanwezig waren. Het succes van deze training zat namelijk niet alleen in de inhoud. Ook de docent paste perfect bij ons. Hij wist vanaf de eerste cursusdag de deelnemers op de juiste manier te raken en met elkaar te verbinden. De cursusavonden waren, naast nuttig, ook nog eens gezellig voor de deelnemers. Daardoor is het team nog hechter geworden en vormt nu echt een soort managementlaag binnen TES Industrial Systems, die in staat is de organisatie van steeds betere managementinformatie te voorzien. Zij kunnen niet alleen de projecten voor onze klanten goed managen, maar zijn bijvoorbeeld ook intern een R&D-project gestart. Die ‘bijvangst’ hadden we vooraf echt niet kunnen voorzien!”

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.