De nieuwste editie van de TechBarometer is nú beschikbaar! Vraag 'm hier aan
Bekijk de vergelijking via het menu

Virtual classroom

Wanneer je lessen volgt via een virtual classroom kom je via een digitale 'ruimte' samen met cursisten en een docent. De fysieke klasruimte wordt hier volledig nagebootst, waardoor het contact met je medecursisten en docent optimaal is. Dit is dan ook direct het verschil tussen virtual classroom en e-learning. Bij e-learning heb je geen contact met een docent en medecursisten.

Een voorbeeld van een digitaal klaslokaal.

Op MijnROVC is de technische informatie voor virtual classroom te vinden. Je vindt hier ook je inloggegevens. Kom je er niet uit? Via een speciaal mailadres, die je in MijnROVC kunt vinden, helpen onze medewerkers je graag verder.

 

Met een virtual classroom volg je digitaal je lessen via een live-verbinding met je docent. Ook heb je contact met medestudenten. Andere voordelen zijn:

  • Tijdens de lessen krijg je opdrachten en vragen waarmee je de lesstof praktisch leert toepassen
  • Je kunt direct vragen stellen aan de docent
  • Met medestudenten kun je in kleine groepjes werken aan een opdracht
  • Je kunt gebruikmaken van geeltjes op een bord die voor de hele klas zichtbaar zijn

Voor een avondcursus wordt het dagpracticum in de eerste week van de cursus/training gepland. Wanneer je een dagcursus volgt, dan wordt dit opgenomen in het rooster.

Bevalt het je toch niet om lessen te volgen via virtual classroom? Geen probleem! Wanneer jij je inschrijft voor een cursus of training via virtual classroom dan heb je recht op switchgarantie! Als je wil switchen naar klassikaal, dan kan dit kosteloos. 

Ja, die is er! Via Wij Techniek is er een waardebon van € 500,- beschikbaar waarmee jij een of meerdere online trainingen kunt volgen.

Lees er meer over

Om jouw les online te kunnen volgen, is het belangrijk dat je gebruikt kunt maken van een desktop pc, laptop of tablet. Het is daarnaast handig als deze over een camera/microfoon beschikt. 

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.