De nieuwste editie van de TechBarometer is nú beschikbaar! Vraag 'm hier aan
Bekijk de vergelijking via het menu
praktijk cursus hydrauliek

Examens en afrondingen

Je kan een digitaal exemplaar van je diploma/certificaat terugvinden in jouw mijn.rovc.nl omgeving onder het tabblad 'Waardepapieren'.

Je ontvangt uiterlijk zes weken na de examendatum de uitslag per email. Je vindt deze uitslag dan ook terug in jouw MijnROVC-account.

Nee, het herexamen is niet inbegrepen in de cursusprijs. Je kunt je apart aanmelden via www.rovc.nl/examens.

Mogelijk heb je voldoende aan een digitaal exemplaar? Deze kan je eenvoudig vinden in jouw persoonlijke mijnrovc account.

Liever een geprint exemplaar? Dit kun je aanvragen via dit aanvraagformulier. De kosten voor een papieren versie bedragen € 25,00, exclusief btw.

Heb je al eerder een papieren versie ontvangen? Dan wordt na een nieuwe aanvraag een duplicaat verzonden. De kosten voor een duplicaat bedragen € 45,- excl. btw.

Wanneer je jezelf inschrijft voor een ROVC-cursus, dan word je automatisch aangemeld voor het bijbehorende examen. Als je het examen op een ander moment wil doen, zul je jezelf voor een andere examenmoment moeten inschrijven via onze website. Dit nieuwe examen is niet bij de cursus inbegrepen. Je betaalt hiervoor het vaste examentarief.

  1. Cursisten die zich hebben ingeschreven voor een cursus waarbij het examen inbegrepen is, kunnen zich afmelden voor het examen. De kosten voor een nieuw examen worden wel in rekening gebracht.
  2. Kandidaten die zich alleen inschrijven voor deelname aan een examen kunnen de inschrijving kosteloos annuleren of wijzigen tot uiterlijk 14 dagen vóór aanvang van het examen.

Nee, je wordt niet automatisch ingeschreven voor het herexamen. Aan een herexamen zijn kosten verbonden, waardoor wij de mogelijkheid bieden om zelf te bepalen wanneer je het herexamen wilt volgen. Voor een overzicht van onze examens, -data en -kosten klik hier.

Voor de EPBD-A en EPBD-B examens dien je jezelf aan te melden voor het examen bij STEK. Ga voor meer informatie of een online inschrijfformulier naar www.stek.nl.

De examens F-gassen categorie I en F-gassen categorie II kunnen bij STEK of PBNA afgenomen worden. Deze keuze is volledig aan jou. 

Zowel PBNA als STEK zijn door de overheid geaccrediteerd als exameninstelling voor F-gassen examens. ROVC is een door PBNA en STEK erkende examenlocatie. Bij het behalen van je F-gassen examen ontvang je het F-gassen persoonscertificaat. Schrijf je hier in voor het PBNA-examen of klik hier voor het STEK-examen

Je kunt gebruikmaken van extra tijd tijdens het examen. Het verzoek tot extra tijd is mogelijk met een dyslexieverklaring en kan worden ingediend door een mail te sturen naar info@certech.nl. Mocht je hier niet over beschikken, vermeld dit dan in de aanvraagmail. We nemen alle aanvragen in behandeling. Daarnaast kun je gebruikmaken van een mondeling examen.

Wil je een mondeling examen doen, geef dit dan aan op het Examen aanmeldformulier. Wij zullen jouw verzoek in behandeling nemen en je informeren over de mogelijkheden. Voor meer informatie klik hier.

Dit verschilt per examen. In de uitnodiging, die je 1 à 2 weken voor het examen ontvangt, lees je welke hulpmiddelen je mag gebruiken.

Je ontvangt, uiterlijk binnen 6 weken na de examendatum, een e-mail dat de examenresultaten bekend zijn. Je kunt jouw uitslag dan terugvinden in MijnROVC. De uitslag vind je onder ‘Mijn examens’. De uitslag van medewerkers vind je onder ‘Mijn exameninschrijvingen’.

De uitslag van je examen of toets ontvang je binnen zes weken. Als de uitslag positief is, wordt na de bekendmaking van de uitslag, je diploma of certificaat getoond op jouw MijnROVC-account.

De aanvraag voor het inzien van jouw examen kan tot 6 weken nadat de examenuitslag is gepubliceerd. Je kunt de aanvraag voor het inzien van het examen hier doen. Het inzien van een examen is kosteloos en kan alleen in Ede bij ROVC.

Wanneer je een onvoldoende hebt behaald voor één deel, moet je voor beide delen een herexamen doen. Beide delen worden samen gezien als één examen.

De examenduur verschilt per examen. Het aantal delen verschilt per examen. De examenduur staat ook duidelijk vermeld op de uitnodiging en op het examen zelf.

Je kunt jouw klacht doorgeven via het contactformulier. De klacht wordt voorgelegd bij de examencommissie en op korte termijn behandeld. Klachten van organisatorische aard of betreffende de inhoud van de toets kunnen binnen 2 weken na afname van de toets of het examen schriftelijk kenbaar worden gemaakt aan het examenbureau.

Schriftelijk examen
De schriftelijke ROVC-examens worden op verschillende locaties in Nederland afgenomen. In de uitnodiging staat de exacte examenlocatie en -tijd aangegeven.

Mondeling examen
De mondelinge examens worden centraal in Ede afgenomen. De duur van het mondelinge examen is 50 minuten.

Digitaal examen
De digitale ROVC-examens worden op verschillende locaties in Nederland afgenomen. Het examenmoment kies jezelf binnen 6 weken na je laatste cursusdag. 

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.