Deze training wordt uitgevoerd door:

Een dakkapel met zink bekleden? Leer het vakmanschap tijdens deze cursus.

Niveau: ?
Duur: vanaf 1 dag van 8 uur
Vakgebied: Installatietechniek

Vraag een offerte aan

In het kort

Een zijwang van een dakkapel wordt traditioneel met zink bekleed. De zijwang is hiermee onderhoudsvrij en heeft een mooi klassiek uiterlijk. De keuze voor het juiste bekledingssysteem, een goede planning en goede montage maken de zijwang van zink een duurzame bekleding.

Voor wie?

Deze cursus is geschikt voor beginnende installateurs en aannemers of meer ervaren installateurs die hun techniek willen verbeteren.
 

Over RHEINZINK

RHEINZINK is fabrikant van titaanzink voor de bouw en specialist op het gebied van daken, gevels en hemelwaterafvoer.

Bekijk het totale aanbod

Na het volgen van deze cursus beheerst men de basistechnieken voor het bekleden van een zijwang met zink.

Voor deze cursus is momenteel geen startdatum gepland. Heb je interesse in deze cursus? Laat het ons weten via een planningsverzoek of bel ons op 0318 – 698 697!

Deze eendaagse cursus start met een introductie over de eigenschappen van titaanzink en de specifieke toepassing op dakkapel-zijwangen. Vervolgens wordt de theoretische kant besproken met onderwerpen als:

  • Expansie
  • Onderconstructie
  • Invloed van andere materialen op zink
  • Inmeten

Hierna worden de verschillende montage technieken op ons praktijkdak door de cursisten zelf gemonteerd en leren zij hiermee de meest voorkomende tips, trucs en aansluitmogelijkheden om zelfstandig te kunnen inmeten, bestellen en te monteren. De cursisten gaan aan de slag met de montage van een zijwangbekleding inclusief verholen goot aansluiting met de volgende technieken/systemen:

  • vlakke plaat, enkele haakverbinding (meerdelige beplating)
  • verticale en horizontale felsbaanbekleding

Tijdens de training gaan de cursisten zelf actief aan de slag met de montage van zijwangbekleding. Daarbij oefenen ze verschillende technieken en systemen.

Iedere deelnemer die de cursus met goed gevolg aflegt ontvangt een deelnamecertificaat.

Duur Aantal bijeenkomsten All-inprijs (excl. BTW)
1 dag
1 dag van 8 uur
€ 270,-
Catering & lesmateriaal

Catering & lesmateriaal

Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en lunch of diner, zijn altijd inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Praktijkoefening

Praktijkoefening

Opleiden vanuit de praktijk staat centraal. De docent komt uit het werkveld en gebruikt veel praktijkcases. Het oefenen van vaardigheden voer je uit op echte installaties in ons uitgebreide practicum of op de eigen locatie.

Keuze en kwaliteit

Keuze & kwaliteit

Kies uit meer dan 160 opleidingen, cursussen en trainingen, 45 locaties en diverse startdata of geef jouw wensen hiervoor aan. Je profiteert altijd van de vertrouwde ROVC-kwaliteit met focus op service en praktijk.


Studieadvies nodig? 0318 - 698 697