Deze training wordt uitgevoerd door ROVC in samenwerking met Fluke

Wil jij je verder verdiepen in thermografie? Schrijf je in op het vervolg van de training Thermografie - basis!

Niveau: ?
Duur: vanaf 1 dag
Vakgebied: Industriële Elektrotechniek, Installatietechniek
Beoordelingscore: 7 op basis van 1 beoordelingen

Vraag een offerte aan

In het kort

Thermografie is een veiliige en snelle manier om contactloos temperaturen te meten. Bijvoorbeeld in onderdelen van een installatie. Door het vinden van zogenaamde hotspots - door slechte contacten of oververhitting - kan je slijtage van onderdelen of brandgevaar voorkomen.

Deze 1-daagse training is het vervolg op de training Thermografie - basis. Het is een verdieping en een eerste stap naar het volledig begrijpen van thermografische metingen, analyse en rapportage. In de training Thermografie - basis staan we stil bij het fenomeen thermografie en worden de eerste stappen gezet om te komen tot een goed thermografisch beeld. In deze vervolgtraining gaan we nog een stap dieper om een perfecte meting te maken rekening houdend met omgevingscondities. Je leert de belangrijkste principes van infraroodmetingen en begrijpt de belangrijkste camera-instellingen. Ook leer je om de meetresultaten goed te interpreteren en te rapporteren. Na deze training ken je de volledige thermografie workflow. 

Voor wie?

Deze training is geschikt voor iedereen die technische werkzaamheden verricht aan elektrotechnische applicaties en installaties. Je houdt je bezig met preventief onderhoud en wordt ingezet om problemen in installaties of systemen op te sporen. Een vakgerichte vooropleiding op MBO-3 niveau of hoger is geadviseerd. De training Thermografie - basis heb je al gevolgd. 

Over Fluke

Fluke is marktleider in de productie, distributie en onderhoud van elektronische test- en meetinstrumenten. In samenwerking met ROVC biedt Fluke praktijkgerichte trainingen.

Bekijk het totale aanbod

Na de training ken je de principes van thermografie. Je weet hoe een warmtebeeldcamera werkt en kan deze op de juiste manier instellen. Het thermografisch beeld kan je interpreteren en efficiënt rapporteren.

Voor deze cursus is momenteel geen startdatum gepland. Heb je interesse in deze cursus? Laat het ons weten via een planningsverzoek of bel ons op 0318 – 698 697!

In de training komen de volgende onderdelen aan bod:

Korte terugblik op de training Thermografie - basis

Hoe maak je een perfecte meting?

  • Omgevingscondities (wind, ventilatie, lucht, vochtigheid)
  • Meetmethoden

Wat betekenen de meetresultaten?

  • Benaderingen voor de beoordeling van de inspectieresultaten

Rapporteren van de bevindingen

  • Typische rapportage workflow
  • Beeldoptimalisatie in software
  • Annotaties en analyse
  • Het creëren van rapporten

De training bestaat uit theorie gecombineerd met aantrekkelijke praktische oefeningen met de warmtebeeldinstrumenten. 

Indien gewenst kan een PDF bewijs van deelname per mail u verzonden worden. 

Duur Aantal bijeenkomsten All-inprijs (excl. BTW)
1 dag 1 dag € 435,-
Catering & lesmateriaal

Catering & lesmateriaal

Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en lunch of diner, zijn altijd inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Praktijkoefening

Praktijkoefening

Opleiden vanuit de praktijk staat centraal. De docent komt uit het werkveld en gebruikt veel praktijkcases. Het oefenen van vaardigheden voer je uit op echte installaties in ons uitgebreide practicum of op de eigen locatie.

Keuze en kwaliteit

Keuze & kwaliteit

Kies uit meer dan 160 opleidingen, cursussen en trainingen, 45 locaties en diverse startdata of geef jouw wensen hiervoor aan. Je profiteert altijd van de vertrouwde ROVC-kwaliteit met focus op service en praktijk.


Studieadvies nodig? 0318 - 698 697