Wil jij meer leren over stortgoed? Het stromingsgedrag en de mogelijke problemen? Schrijf je in voor deze praktijkgerichte training!

Doel

Aan het einde van de training Stortgoedkarakterisering en stromingsgedrag begrijp je het gedrag van droge bulkproducten beter en kun je gedragsveranderingen verklaren. Ook als je voor de keuze staat systemen te wijzigen of nieuwe aan te schaffen, ben je in staat de leverancier adequaat van de juiste informatie te voorzien en kritische vragen te stellen. 

Niveau: ?
Duur: vanaf 1 dag
Vakgebied: Procestechniek, Werktuigbouw
Vraag een offerte aan

Werk jij als proces-, product- of maintenance engineer in food, feed, pharma of een andere sector waar met droge grondstoffen en/of halffabrikaten wordt gewerkt? Dan is de cursus Stortgoedkarakterisering en stromingsgedrag interessant voor jou! 

Over Technotrans

Technotrans, Institute for Technology Transfer, is een onafhankelijk advies- en kennisinstituut voor de industrie. Met praktijkgerichte trainingen dragen we bij aan de juiste competenties.

Bekijk het totale aanbod

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Gedrag van poedervormige materialen, vaste stof gedrag t.o.v. vloeistofgedrag
  • Deeltjesgrootte, segregatie, cohesie
  • Rol van korrelverdeling, vochtgehalte en temperatuur
  • Stromingsgedrag tijdens het vullen en legen
  • Bezwijkgedrag van stortgoed, schuifspanning, relatie met deeltjesgrootte, verdeling, temperatuur, vochtgehalte en tijdsduur van de verstevigingsspanning
  • Lossen van wagens, vullen en legen van silo’s
  • Veel voorkomende problemen bij opslag in silo’s: Vastlopen produkt, ratholing, brugvorming
  • Het voorkomen van segregatie in silo’s

Er wordt gebruik gemaakt van veel praktijkvoorbeelden tijdens de training. 

Voor deze cursus is momenteel geen startdatum gepland. Heb je interesse in deze cursus? Laat het ons weten via een planningsverzoek of bel ons op 0318 – 698 697!

Aan het einde van de training ontvang je een certificaat van deelname. 

Studieadvies nodig? 0318 - 698 697