Deze training wordt uitgevoerd door:

Wil jij meer leren over de schrijfregels en woordenlijst van STE (Simplified Technical English)? Het is dé standaard voor technische documentatie.

Niveau: ?
Duur: vanaf 2 dagen 
Vakgebied: Organisatie & Communicatie

Inschrijven Vraag een offerte aan

In het kort

STE staat voor Simplified Technical English, en helpt om technische documentatie gemakkelijk te begrijpen. STE standaardiseert woordgebruik, grammatica en stijl, waardoor teksten uniformer worden en minder snel verkeerd geïnterpreteerd worden. Hoewel STE ontwikkeld is voor instructieve en beschrijvende teksten over technische zaken, is het ook voor niet-technische zaken te gebruiken.

De meest gebruikte standaard is STE-ASD100, welke bestaat uit schrijfregels en een woordenlijst. Veel van de regels zijn in feite algemene goede gewoontes voor technisch schrijven. De woordenlijst bevat de goedgekeurde woorden, die algemeen zijn of in de luchtvaart- en defensie-industrie gebruikelijk zijn. Daarbij bevat de lijst ook woorden welke nadrukkelijk niet-goedgekeurd zijn. Je kunt de woordenlijst uitbreiden met lijsten van technische namen en technische werkwoorden die specifiek voor jouw bedrijf gelden. De standaard geeft regels om deze lijsten te maken.

 

Voor wie?

Deze training is geschikt voor auteurs die Engelse teksten moeten schrijven voor een publiek met een matige beheersing van het Engels. Auteurs die om reden van vertaalbaarheid, herbruikbaarheid of ondubbelzinnigheid Engelse teksten anders op moeten gaan zetten. Iedereen die beroepsmatig geïnteresseerd is in standaardisatie, kwaliteit, procesverbetering en wereldwijde communicatie. Kortom, voor zowel technisch schrijvers, productmanagers, constructeurs en kwaliteitsfunctionarissen. De training wordt in het Engels gegeven. 

Over Triview

Triview heeft in 24 jaar veel expertise opgebouwd op het gebied van technische informatieoverdracht. Deze expertise delen we graag. Daartoe bieden wij een pakket aan van trainingen en cursussen op het vakgebied van technische documentatie.

Bekijk het totale aanbod

De training maakt de schrijfregels duidelijk en maakt duidelijk hoe u de standaard moet gebruiken. Je zult fragmenten uit jouw eigen werk herschrijven met de assistentie van de trainer. De resultaten worden in collectief verband besproken. Ook komen hulpmiddelen voor het controleren van teksten kort aan bod komen.

Locatie Startdatum
Soesterberg donderdag 14 september 2017 € 1.024,00 Inschrijven

Al onze prijzen zijn excl. BTW

Liever een andere leslocatie of startdatum? Laat het ons weten!

Liever incompany of maatwerk? Vraag een offerte aan

Programma dag 1:

  • Overzicht huidige status en ontwikkelingen voor ASD-STE100
  • Uitleg van de specificatiestructuur
  • Uitleg STE-schrijfregels
  • Toepassing STE-schrijfregels: oefening en bespreking
  • Overzicht STE-vocabulaire

Programma dag 2:

  • Instructie schrijven/herschrijven
  • Oefening herschrijven (eigen documentatie)
  • Bespreking oefening
  • Vraag en antwoord
  • Uitreiking certificaat

Voor dag 2 vragen we elke deelnemer om vooraf 3-5 pagina’s eigen Engelstalige documentatie op te sturen. Deze worden bekeken door de trainer en gebruikt bij de herschrijfoefening. 

In de training komen praktijkcases aan bod. Ook ga je aan de slag met eigen documentatie. 

De training wordt afgesloten met een certificaat van deelname.

Duur Aantal bijeenkomsten All-inprijs (excl. BTW)
2 dagen

2 dagen 
€ 1.024,-
Catering & lesmateriaal

Catering & lesmateriaal

Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en lunch of diner, zijn altijd inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Praktijkoefening

Praktijkoefening

Opleiden vanuit de praktijk staat centraal. De docent komt uit het werkveld en gebruikt veel praktijkcases. Het oefenen van vaardigheden voer je uit op echte installaties in ons uitgebreide practicum of op de eigen locatie.

Keuze en kwaliteit

Keuze & kwaliteit

Kies uit meer dan 160 opleidingen, cursussen en trainingen, 45 locaties en diverse startdata of geef jouw wensen hiervoor aan. Je profiteert altijd van de vertrouwde ROVC-kwaliteit met focus op service en praktijk.


Studieadvies nodig? 0318 - 698 697