Deze training wordt uitgevoerd door:

Alles leren over het belang en gebruik van afdichtingen in roterende machines? Schrijf je in!

Niveau: ?
Duur: vanaf 1 dag
Vakgebied: Aandrijftechniek

Vraag een offerte aan

In het kort

Ongeveer 14% van de lagers die vroegtijdig uitvallen, vallen uit door vervuilingsproblemen van lager en smeermiddel. Dit wordt veroorzaakt door slechte afdichtingen of onjuiste afdichtingskeuze.

De correcte selectie en montage van een afdichting is dan ook essentieel voor een goede werking. In deze training leer je het selecteren van de juiste afdichting en de montage hiervan. Het is dé basisopleiding voor technici die te maken hebben met roterende afdichtingen.

Voor wie?

Deze training is geschikt voor alle technici die te maken hebben met roterende afdichtingen in relatie tot lagers en smering. Lagers, afdichting en smering zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voor de (chef) monteur, smeerder en constructeur is kennis over deze drie onderwerpen essentieel om machines goed te kunnen begrijpen en onderhouden. 

Over SKF

SKF is wereldleider in lagertechnologie en koppelt 100 jaar ervaring in producten, diensten en kennis in nagenoeg alle applicaties in alle industrieën aan de SKF technologieplatformen: lagers, afdichtingen, mechatronica, services en smeersystemen.

Bekijk het totale aanbod

Na de training is de cursist op de hoogte van alle facetten van afdichtingen en afdichtingsystemen in relatie tot het onderhoud van hydraulische systemen.

Voor deze cursus is momenteel geen startdatum gepland. Heb je interesse in deze cursus? Laat het ons weten via een planningsverzoek of bel ons op 0318 – 698 697!

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Basisprincipes van de hydraulische cilinder en afdichting
  • De werking van een hydraulische cilinder
  • Werkingsparameters van de cilinder
  • Typen hydraulische afdichtingen
  • Materiaalkeuze
  • Toepassingsvoorbeelden

In de training worden veel praktijkvoorbeelden gebruikt. 

Na de training ontvangt de cursist een certificaat. 

Duur Aantal bijeenkomsten All-inprijs (excl. BTW)
1 dag 1 dag € 480,-
Catering & lesmateriaal

Catering & lesmateriaal

Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en lunch of diner, zijn altijd inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Praktijkoefening

Praktijkoefening

Opleiden vanuit de praktijk staat centraal. De docent komt uit het werkveld en gebruikt veel praktijkcases. Het oefenen van vaardigheden voer je uit op echte installaties in ons uitgebreide practicum of op de eigen locatie.

Keuze en kwaliteit

Keuze & kwaliteit

Kies uit meer dan 160 opleidingen, cursussen en trainingen, 45 locaties en diverse startdata of geef jouw wensen hiervoor aan. Je profiteert altijd van de vertrouwde ROVC-kwaliteit met focus op service en praktijk.


Studieadvies nodig? 0318 - 698 697