Deze training wordt uitgevoerd door:

Heb je module 1 gevolgd en wil je nog meer kennis over smeermiddelen en smeertechnieken? Schrijf je in voor deze training!  

Niveau: ?
Duur: vanaf 1 dag
Vakgebied: Aandrijftechniek

Vraag een offerte aan

In het kort

Deze module is een vervolg op module 1 en gaat nog dieper in op smeertechnieken. In module 1 staan we stil bij onderhoudsconcepten, het nut van smeren, type smeermiddelen en toepassingen. In deze module gaan we daar nog dieper op in. Je krijgt nog meer kennis over smeertechnieken op het gebied van lagers en tandwielkasten. Ook staan we stil bij vetten en verdikkers en ga je zelf aan de slag met smeren en olie verversen.

Na deze module is het mogelijk om door te gaan met module 3 (gevorderd) en module 4 (expert). Informatie daarover volgt. 

Voor wie?

Deze training is het vervolg op module1 en is geschikt voor iedereen die meer wil weten over smeermiddelen en het juiste gebruik daarvan. Dit kunnen onderhoudstechnici zijn (startend en/of ervaren), maar ook operators en bedieningspersoneel. 

Over Dutch Lubrication Training Centre

Dutch Lubrication Training Centre (DLTC) voorziet, in samenwerking met ROVC en DWMG BV, in de behoefte naar kennis van smeertechnisch onderhoud. Wij werken samen met deskundigen op het gebied van tribologie om cursisten op te leiden.

Bekijk het totale aanbod

Aan het einde van deze training heb je kennis over onderhoudsconcepten en de invloed van smeertechnieken. Je kent de smeertechnieken in relatie met lagers en tandwielkasten en kent de (on)mogelijkheden van vetten en verdikkers. Na deze module kan je meer modules volgen om de expert te worden op het gebied van proactief smeertechnisch onderhoudsmanagement. Met als resultaat geen onnodige verliezen, geen defecten en geen onnodige ongelukken. Met een beter bedrijfsresultaat als gevolg.  

Voor deze cursus is momenteel geen startdatum gepland. Heb je interesse in deze cursus? Laat het ons weten via een planningsverzoek of bel ons op 0318 – 698 697!

In de trainingen komen de volgende onderwerpen aan bod:

Ochtend (theorie)

  • Terugblik module 1
  • Vervolg onderhoud- en strategieconcepten
  • Smeermiddelen
  • Vervolg lagerkennis
  • Vetten en verdikkers
  • Tandwielkasten
  • Toepassingen

Middag (praktijk)

  • Praktijkoefeningen smeren en olie verversen 
  • Evaluatie 

Deze training bestaat uit een theoretisch gedeelte en een praktijkgedeelte. In de middag ga je actief aan de slag met de uitwerking van een casus welke we gezamenlijk bespreken.   

De training wordt afgesloten met een toets bestaande uit multiple-choice vragen en open vragen. Bij goed resultaat ontvang je een certificaat.  

Duur Aantal bijeenkomsten All-inprijs (excl. BTW)
1 dag 1 dag € 525,-
Catering & lesmateriaal

Catering & lesmateriaal

Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en lunch of diner, zijn altijd inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Praktijkoefening

Praktijkoefening

Opleiden vanuit de praktijk staat centraal. De docent komt uit het werkveld en gebruikt veel praktijkcases. Het oefenen van vaardigheden voer je uit op echte installaties in ons uitgebreide practicum of op de eigen locatie.

Keuze en kwaliteit

Keuze & kwaliteit

Kies uit meer dan 160 opleidingen, cursussen en trainingen, 45 locaties en diverse startdata of geef jouw wensen hiervoor aan. Je profiteert altijd van de vertrouwde ROVC-kwaliteit met focus op service en praktijk.


Studieadvies nodig? 0318 - 698 697