Deze training wordt uitgevoerd door:

Wil jij in 1 dag meer kennis over smeermiddelen, smeertechnieken en de onderhoudsmogelijkheden? Schrijf je in voor deze training! 

Niveau: ?
Duur: vanaf 1 dag
Vakgebied: Aandrijftechniek

Vraag een offerte aan

In het kort

Goede smering en gebruik van de juiste smeermiddelen is essentieel voor het machinepark. Het bevordert de levensduur van machines en voorkomt (vroegtijdige) uitval van apparatuur. Met de nodige productieverliezen als gevolg. Ook ontstaat er een verhoogd risico op het gebied van veiligheid. Helaas is bij veel bedrijven de noodzaak van goed en gedisciplineerd smeren niet altijd aanwezig. En dat is zonde!

Als (mede)verantwoordelijke voor het onderhoud is kennis over smeermiddelen dan ook essentieel. In meerdere modules leren wij je alle ins- en outs over smeermiddelen en smeertechnieken. Je leert om zelfstandig het machinepark op topniveau te smeren. Deze training is de eerste module waarbij we je de nodige basiskennis bijbrengen over smeermiddelen. Deze kennis kan je direct in de praktijk toepassen. 

Na deze training kan je module 2 volgen. 

Voor wie?

Deze training is geschikt voor iedereen die meer wil weten over smeermiddelen en het juiste gebruik daarvan. Dit kunnen onderhoudstechnici zijn (startend en/of ervaren), maar ook operators en bedieningspersoneel.

Over Dutch Lubrication Training Centre

Dutch Lubrication Training Centre (DLTC) voorziet, in samenwerking met ROVC en DWMG BV, in de behoefte naar kennis van smeertechnisch onderhoud. Wij werken samen met deskundigen op het gebied van tribologie om cursisten op te leiden.

Bekijk het totale aanbod

Aan het einde van deze training heb je basiskennis over onderhoudsconcepten en de invloed van smeertechnieken. Je leert het belang van goed smeren en de juiste smeermiddelen te gebruiken. Na deze module kan je meer modules volgen om dé expert te worden op het gebied van proactief smeertechnisch onderhoudsmanagement. Met als resultaat geen onnodige verliezen, geen defecten en geen onnodige ongelukken. Met een beter bedrijfsresultaat als gevolg. 

Voor deze cursus is momenteel geen startdatum gepland. Heb je interesse in deze cursus? Laat het ons weten via een planningsverzoek of bel ons op 0318 – 698 697!

In de trainingen komen de volgende onderwerken aan bod:

Ochtend (theorie)

 • Inleiding onderhoudsconcepten
 • Invloed 5S op smeertechnieken
 • Wrijving
 • Waarom smeren
 • Waarmee smeren
 • Keuze smeermiddelen
 • Oliesoorten en monstername
 • Smeerschema

Middag (praktijk)

 • Groep 1, casus vetsmering
 • Groep 2, casus oliemonstername
 • Evaluatie praktijk

Deze training bestaat uit een theoretisch gedeelte en een praktijkgedeelte. In de middag ga je actief aan de slag met de uitwerking van een casus welke we gezamenlijk bespreken.  

De training wordt afgesloten met een toets bestaande uit multiple-choice vragen en open vragen. Bij goed resultaat ontvangt de cursist een certificaat. 

Duur Aantal bijeenkomsten All-inprijs (excl. BTW)
1 dag 1 dag € 525,-
Catering & lesmateriaal

Catering & lesmateriaal

Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en lunch of diner, zijn altijd inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Praktijkoefening

Praktijkoefening

Opleiden vanuit de praktijk staat centraal. De docent komt uit het werkveld en gebruikt veel praktijkcases. Het oefenen van vaardigheden voer je uit op echte installaties in ons uitgebreide practicum of op de eigen locatie.

Keuze en kwaliteit

Keuze & kwaliteit

Kies uit meer dan 160 opleidingen, cursussen en trainingen, 45 locaties en diverse startdata of geef jouw wensen hiervoor aan. Je profiteert altijd van de vertrouwde ROVC-kwaliteit met focus op service en praktijk.


Studieadvies nodig? 0318 - 698 697