Deze training wordt uitgevoerd door:

Leer de basis over lifttechniek, wetgeving en liftbeheer. Krijg praktisch inzicht in jouw liftenbestand tijdens deze 1-daagse training!

Niveau: ?
Duur: vanaf 1 dag
Vakgebied: Installatietechniek, Veiligheid, Gezondheid & Milieu

Inschrijven Vraag een offerte aan

In het kort

Inzicht krijgen in het liftenbestand? Hoe staat het ervoor? Welke huidige en toekomstige kosten zijn ermee gemoeid?

Het beheren van liften vraagt veel kennis van lifttechniek en liftspecifieke wetgeving. Voor een goed begrip van onderhoudscontracten, offertes en keuringsrapporten is immers het juiste inzicht vereist. Bovendien is beheer niet alleen een administratieve bezigheid. Voor de fysieke controle van het onderhoud en de (noodzaak van) voorgestelde aanpassingen verdient het aanbeveling polshoogte bij de lift te nemen. Voor het betreden van machinekamer en schacht moet je echter wel bevoegd zijn.

Een slimme combinatie
In deze training worden twee verschillende zaken gecombineerd. Enerzijds dragen we de meest elementaire kennis op het gebied van lifttechniek, wetgeving en liftbeheer over. Anderzijds behandelen we de procedures voor het veilig werken rondom liftinstallaties in theorie en praktijk. 

Voor wie?

Deze training is geschikt voor iedereen die verantwoordelijk is voor het liftbeheer. Dit kunnen gebouwbeheerders, facility managers, inkopers en hoofden technische dienst zijn. 

Over LiftAcademy

Veiligheidsopleidingen rond liften, roltrappen, hoogwerkers en gevelinstallaties LiftAcademy is dé opleider voor iedereen die met of bij liften, roltrappen, gevelinstallaties en hoogwerkers werkt.

Bekijk het totale aanbod

Aan het einde van de training heb je basiskennis over lifttechniek en ben je bekend met specifieke liftwetgeving. Je kent de beheersaspecten van liften. Je komt in het bezit van een certificaat waarmee je kunt aantonen dat je voldoende onderricht bent om veilig te werken in machinekamer en schacht.

Locatie Startdatum
Amsterdam donderdag 9 november 2017 € 642,00 Inschrijven

Al onze prijzen zijn excl. BTW

Liever een andere leslocatie of startdatum? Laat het ons weten!

Liever incompany of maatwerk? Vraag een offerte aan

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:
  • algemene lifttechniek
  • voorschriften en juridische kaders
  • richtlijn Liften
  • beheersaspecten
  • veilig werken rondom liften

Theorie en praktijk worden in deze training gecombineerd. Op de cursuslocatie is een lift aanwezig waarbij de procedures worden doorgenomen voor het veilig betreden van de diverse liftruimtes. Tevens worden hier beheersaspecten toegelicht.

Na afloop van de training ontvang je een pasje en een certificaat. Daarmee kan je aantonen dat je voldoende onderricht bent om veilig te werken in machinekamer en schacht.

Duur Aantal bijeenkomsten All-inprijs (excl. BTW)
1 dag
1 dag € 642,-
Catering & lesmateriaal

Catering & lesmateriaal

Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en lunch of diner, zijn altijd inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Praktijkoefening

Praktijkoefening

Opleiden vanuit de praktijk staat centraal. De docent komt uit het werkveld en gebruikt veel praktijkcases. Het oefenen van vaardigheden voer je uit op echte installaties in ons uitgebreide practicum of op de eigen locatie.

Keuze en kwaliteit

Keuze & kwaliteit

Kies uit meer dan 160 opleidingen, cursussen en trainingen, 45 locaties en diverse startdata of geef jouw wensen hiervoor aan. Je profiteert altijd van de vertrouwde ROVC-kwaliteit met focus op service en praktijk.


Studieadvies nodig? 0318 - 698 697